Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • d900t

    senior tag

    válasz #16820480 #2747 üzenetére

    Már most is 3.5 és még igén 7.2 lesz. És a 3.5 az jelenleg valóban háromésfél, nem úgy mint a T. adsl szolgáltatóknál, akik abból csinálnak zs-t, hogy igényesnek eladják ugyanazt a vékony szart, de többért. Tudom, mit beszélek; nálunk az irodában egy 8Mbites adsl van és a 2/2-es bérelt vonal van, de sokszor annyira lassú, hogy rápattanok a 3g-re.

    Egyébiránt, mint írtam létezik forgalmi korlát mentes 3g a vodatól. ugyan benne van a szerződésben, hogy nem szabad fáljcsrélőkön lógni, de ez sem komoly ennyire. Mindössze okultak a múltkori t-online balhéból és beépítettek egy klauzulát a szerződésbe, melyre hivatkozva simán ki tudják rugni azokat, akik 100giga körül-felett mozgatnak. Ma meglehet, hogy még egy picivel drágább a 3g, de ne hagyjuk ki a számításból a tendenciát; igyenis sokkal agresszivebben csökken az ára, mint a vonalasé és mint mondtam, tudom, hogy a szolgáltatók a vonalas ára alá akar verni. Na de mindegy, tegyük fel, hogy drágább marad. A vonalas telefon a mai napig olcsóbb, mint a mobil. Na és ki használja? Lassan szinte senki. Ugyanis a mobil egy személyes valami, mint ahogy a vonalas a lakáshoz kötődik. Amióta árának köszönhetően divatba jött a notesz, tisztán látható, hogy hamarosan minden családtagnak lesz sajátja és nem a közös pc-ért kell harcolni.

    Téged is megvádollak azzal, hogy write only vagy :) Én nem arról beszélek, hogy a mai szituációban okvetlenül megéri a 3g. Én arról beszéltem, hogy ma egy notesz megvásárlásakor igencsak be kell kalkulálni, hogy jövő ilyenkor már semmi értelme sem lesz a vonalas netnek. Ma azt mondjátok, hogy nincs rá szükségetek. Higyjétek el, az ember általában nem tudja, hogy mire van szüksége, addig mig ki nem próbálja. Igy volt a mobillal és igy lesz a nettel is. Hihetetlen, mennyire szabaddá tesz, hogy bárhol fel tudsz kapcsolódni. Persze ma nagyom sokan csak DTR-nek használják a noteszt, mert csak arra jó. Kinek jutna eszébe kiülni a margitszigetre egy olyan notesszel, mely egy óra alatt lemerül? Márpedig, ha nem használod az noteszt házon kívül, akkor valóban nincs szükséged a 3g-re sem. Ha viszont olyan noteszed van, mellyel akár egy egész műszakot elprüntyöghetsz aksival, akkor már csak brahiból sem fogod 220-ra dugni, majd elkezded a legexrémebb szituációkban is használni. Csak az fog zavarni, hogy nincs net...

    ps.: Kártya pedig létezik már 10k alati beszerzési áron, csak a szolgáltatóknak még nem ilyen van raktáron.

Aktív témák