- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Hombar
csendes tag
sziasztok! egy notebook vásárlása előtt állok. Sokat megnéztem, és tudom hogy nem ajánljátok, de nekem az ACER Aspire 5535-604G25MN LX.AUA0X.060 bejött. Merev a háza, nem melegedik a tapipad, szép küllemre, szélésvásznú ami netnél nem a legelőnyösebb, ezért vacilálok is. Nem recseg, jó a kontraszt mivel nem mattított a kijelző, bár ez féynben nem előnyös, szal ezen is vacilálok. Ami nagyon fontos, nekem majdnem csak lakásban lenne használva, néha elvinném de ritkán. Mit mondatok, ennyi pénzért lenne ami jobb, és mik azok a dolgok amiért ne ezt az acert vegyem? Köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
Jégkokó
veterán
Olvastam egy tesztet a pavilon notikról és ott azt írták, hogy inkább otthoni használatra és nem hordozásra van.Most ez tényleg igaz?Csak mert ahogy elnéztem nem egy böhöm nagy gép a maga 2.6 kilós súlyával.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Tim82
félisten
válasz Jégkokó #27102 üzenetére
A burkolat, zsanérok nem valami tartósak, ezen kívül multimédiára van kihegyezve (= arra, hogy főleg otthon net, film, videó, zene, fotók nézegetése stb.). Ha 15" vagy afölötti a mérete, akkor az a 2.6 kg inkább 2.9-3.1 kg lesz.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
FNZ
őstag
hali!
főnökömnek besz@rt a fuj-sim laptopja és most kinéztünk neki egy asus X51L-AP169-es laptopot.
van valakinek tapasztalata vagy véleménye róla?milyenek az asus notebookok?
-
-
Jégkokó
veterán
Hát én leginkább csak ezekre szeretném használni, az asztali gépemen se játszok már valahogy kinőttem már belőle.De majd hétfőn megkérdezem a szervizes kollegám,at, hogy mi a véleménye a pavilion notikról.De ahogy a szervizelésre leadott gépeket elnéztem a többségük bizony nem hp hanem fuji
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
T-unit
őstag
Jók ezek a Toshibák,modern felszereltséggel, 2év gari,jól is néznek ki,sztem lehet venni ha már HP renew-k ugyis erősen kifogytak itthon.
Hombar : Az ok először is maga az ár.160k-ér akkor már inkább egy hasonló Toshiba,HP, vagy épp Lenovo.Toshibáknál ráadásul alapból 2év gari jár,már csak amiatt is jobb vétel.Ha otthon használnád csak,e 3márkán belül nézelődnék (mert ezek még jó ár/minőség/megbízhatóság/teljesítmény arányokkal rendelkeznek),aszerint számodra mi a fontos.Esetleg még asus is jobb a 2év garijuk miatt,de ha lehet inkább ne.üdv.
-
Hombar
csendes tag
válasz T-unit #27107 üzenetére
Konkrétan mi a baj az ACER-ökkel? Nekem nem úgy tűnt hogy egy megbízhatatlan laptop. Masszív volt a felépítése, és nem inogott össze vissza mint sok másik. Jó, nem volt egy atomstabil, de nekem csak itthonra kell nagyjából. Másrészt a Toshiba meg Asus amiket nézegettem egy csomónak majdnem forró volt a tapipadja, és a HP-nek is. OK, nem minden féle volt ott, biztos van amelyek nem olyanok. Valami konkrét indok kellene, amiért ne vegyek, mittomén eltörik a burkolat maghal a belében valami stb. És akkor konkrétan melyik noti lenne jó, a felső határ 200. Köszi
-
laszi84
tag
válasz Jégkokó #27106 üzenetére
Én is pavilionban gondokodom 1140, mert a Pentium procisok állítólag tovább bírják akksiról. Én minden héten 1x hordoznám. Engem is érdekelne egy szervíz véleménye, mert azt itt elhangzottak elég szubjektív vélemények. Ha valaki márkahű, akkor mindig azt a márkát fogja dicsérni, az esetleges hibái ellenére is. Nálunk a cégnél minden HP, eddig jó tapasztalataim vannak, kivéve NC 6220 déli híd hiba. és Én nem vagyok márkahű!!! Azt veszem amit jónak ítélek!
Gondokodom még Lenovoban is, 3000 N500. Esetleg vélemények? Tudom a kettő elég különböző, de a Lenovokat nagyon dicsérik(vagy csak márkahűség), és ez elég jó árban van. Ami lényeg, hogy legyen BT a telómnak, FireWire külső vincsinek(HP, eSata), 2-2,5 óra üzemidő.
-
bdany89
csendes tag
Üdv!
Egyetemista vagyok és szeretnék egy laptopot(esetleg netbook-ot) vásárolni. Nincsenek tapasztalataim etéren, szóval szívesen veszem a véleményeket és a tapasztalatokat. Nem játékra, hanem programozásra/netezésre/filmezésre(nem kell nagy képátló)/irodai munkára szeretném majd használni a masinát. Kinéztem már pár gépet, de erősen hajlok a kis méret felé. Kérdésem, hogy egy ilyen intel centrino atom 1600 MHz-es processzor mit takar? Jópár notebookos és laptopos oldalt elnézegetve úgyláttam ez a netbook-oknál a legerősebb proci. Ha rosszul tudom akkor plz mondjátok melyik. Szóval netezésre,irodai munkára ill. filmezésre jó lenne-e egy ilyen fajta proci egy kis netbook-ba? 2-3 évig nem szeretnék újba invesztálni, szóval az is lényeg, hogy ne avuljon el nagyon gyorsan(legalábbis internet és egyéb munka szempontjából). Pár kis gép amit kinéztem: Toshiba NB100-10X -2G ,
HP 2133 (KX872AA) , Lenovo IdeaPad S9e Black (NS838HL) , MSI Wind U100 Black-2G. ezek közül a Toshiba van a legjobb árban (100eHUF) és 2 gigaDDR2 memó ill. a 3 év jótállás is csábító. Vélemények?ASRock P4i65G,P4 3GHz HT, 2x1Gb Samsung Brand RAM, Club3D ATI 9600XT(256Mb)
-
scott_free
senior tag
hali,
120-140E körül keresnék notit 2 magos procival. csak irodai felhasználásra kéne, semmi játék. hordozva se nagyon lesz.
Toshibát láttam ennyiért - 2 év garival -, érdemes tovább keresgélnem, vagy abszolút jó választás ez?
thx!
-
Csabee.
nagyúr
-
Otisz
őstag
válasz scott_free #27112 üzenetére
Lenovo N200 vagy N500-at ajánlom.
Most a gari kiterjesztése is baráti 3 évre.(OO[IIII][IIII]OO)
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Ő róla van valakinek véleménye? [link]
SOkan szidják az FSC-t tudom de árban és teljesítményben nem találtam jobbat.
Páromnak lenne kizárólag itthonra, nem lenne nagyon hurcolva sehova, netezésre használná kifejezetten. Néztem még egy Lenovo N500-ast is de teljesen ezt tudja és 38al több, gari is ugyanúgy 1 év.
-
T-unit
őstag
válasz Hombar #27108 üzenetére
Lehet megfogsz lepődni,de úgy nem ajánlom, h énis acert használok és semmi baja.
De mivel tudom h ma már van jobb notesz is(én jó áron jutottam hozzá), mért az acert válasszam ugyanannyiba?
Konkrét indok?Nagy halálozási arány,gyenge anyagminőség.Nem hiszed járj utána.És nem 1db notiról beszélek ami éppen tökéletes hanem a nagyszámok törvényéről.
Sztem nagyon egyszerű is lehet a válasz mért volt a többi forróbb: lehet azokba nem a legegyszerűbb integrált vga volt éppen,mint az általad említett acerban.Notikban az fog fűteni a leginkább.
Jó hogy tudjuk már a max. összeget, de mi a felhasználási terület?Gondolom mivel ritkán cipelnéd így 15,4-17"-akban gondolkodsz.Esetleg mik az alapelvárások?
Harti : Ha már ugyis asztali pótló lesz ahogy látom,akkor már inkább egy 17"-os HP - BI41 renew 6820s ennyiért,elvileg még van is raktáron itt: [link] Saját tapasztalat h otthoni használatra,nem éppen a legkényelmesebb a 15,4".Ha már van 17-es is ennyibe,és csak otthon,netre kell.üdv.
-
őstag
Sziasztok !
Az asztali gépem, leakarom cserélni notebook-ra, mert fősuli miatt kell majd a hordozhatóság.
MSI GX630X-et néztem ki magamnak. Lenne kis játék (ezért fontos a jó videó kártya), de főleg net, filmnézés. Csak az MSI-ről nem hallani sok jót Vélemények ?
Meg még néztem a HP Pavilion dv5-t is. (erősebb fajtát)
Esetleg tudok vmit még ajánlani amit érdemes fontolóra venni ?
Ár: 200-250.000 körülKösziii
-
Hombar
csendes tag
válasz T-unit #27118 üzenetére
Legnagyobbrészt otthon lenne, maximum havonta egyszer vinném valahova, de inkább kéthavonta. Szóval az akkumulátor meg a súly nem fontos. Ami fontos, hogy halk legyen (főleg üresjáratban, terhelve nem nagyon érdekel, ha hangos), ne melegedjen annyira, hogy az már zavaró legyen (lehet ölben is lenne, ezért jó lenne, ha az alja se lenne meleg) és fogyasszon minél kevesebbet (egy 17"-os mennyivel fogyaszt többet, mint egy 15,4"-os?). Csak internetre és filmnézésre használnám (maximum 720p-s HD, ezt szerintem elviszi minden kétmagos proci). Játékra nem használnám, külön vidkari nem kell, alaplapi bőven elég. És jó lenne, ha minél több évig bírja.
-
Harti
senior tag
válasz T-unit #27118 üzenetére
Azért vennénk a gépet mert itt van nekem az asztali PC és ki vagyok túrva előle a netezés miatt.
Asszonypajtás netezik rajta állandóan és ez egy erős játékgép amit nem tudok emiatt a célirányosan használni. Mindig alkalmazkodni kell egymáshoz.
A notival csak beborulna a nagyszobába és nyomatná WIFI-vel a neten, nem zavarnánk egymást, mindenki nyerne.
-
Harti
senior tag
válasz premete #27125 üzenetére
Közben azt hiszem megszületett a döntés.
Rákukkantottam az MM újságjára és van 140e HUF-ért egy Toshiba L300-as teljesen megegyező paraméterekkel mint az FSC. (kivétel Bluetooth és card reader de az nem is kell páromnak)
Van hozzá Vista Home Premium és Office 2007 ami szükséges asszony munkájához, ráadásul nem 1 hanem 2 év garancia. Ha levonom a szoftverek árát akkor 100e HUF-ra jön ki a gép, 8e-el olcsóbb így mint az FSC és mégiscsak Toshiba.
Gondolom van belőle mert az újságban szerepel, sztem este meg is vesszük itt Fehérváron.
-
premete
veterán
Külső cardreader és mini bluetooth pár ezer forintos tételek csak, az akku szokott az olcsóbb Toshibákban kicsi lenni, 2000 mAh-s, annak a cseréje már húzósabb. Karácsonykor múlt egy éve vettünk 5 darabot, abból néggyel semmi gond nem volt, de az ötödikben kétszer cseréltek HDD-t garanciában,
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
T-unit
őstag
válasz koxkids #27119 üzenetére
Pavilion.Vagy ha látsz valahol 8710p.Ezek vannak csak tudtommal 86gt-nél erősebb vga-sok,amik jók ennyiből.
Hombar : Ilyen célra pl. toshiba .Ha töltőről használod akkor sztem teljesen elhanyagolható hogy hány wattal eszik többet.Többet ehet,de cserébe kényelmesebb is.17"-ból esetleg ez ,igaz a vga-ja nem a legjobb HD filmekhez.üdv.
-
Hombar
csendes tag
válasz T-unit #27128 üzenetére
Azért voltam kíváncsi arra, hogy mennyit fogyaszt, mert azért is akarok laptopot venni, mert havi 3e az asztali gépem áramfogyasztása, de játékra meg ritkán használom, ezért akarok laptopot internetre. Ahogy néztem, egy 15,4"-os 25-30 wattot fogyaszt üresjáratban. Meg tudná mondani valaki, hogy egy 17"-osnak mennyi a fogyasztása?
A videokártya lényegtelen, a 720p-t úgyis lejátssza a porci, meg kevés a DXVA kompatibilis film. -
T-unit
őstag
válasz koxkids #27131 üzenetére
Attól függ melyik 8710p,és honnan. [link] Viszont elég nagy rá az esély már asisba se sűrűn kapni itthon ahogy hallom.De pavilion sztem megfelelő,szal nincs gond.
Nemcsak a hálózat,hanem maguk a gépeik.Melegszenek msi-ik mint a rossebb,azt nemcsoda leggtöbb gariba végzi.üdv.
-
premete
veterán
Egyiket használtam, kellemes és megbízható gép volt, csak két dolog nem tetszett benne:
1, 45 perces akku
2, olyan halk volt max hangerőn is, hogy csak fülessel lehetett használni.
Fusim (és Acerom) még nem volt ( hála Istennek) így arról nem tudok érdemben nyilatkozni, csak azt ismételhetném, amiket ismerőseimtől hallok, azok pedig eléggé közismertek, bár nem valószínű, hogy az említett cégek marketinganyagjaiban gyakran szerepelnének.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
csigafej
tag
sziasztok,
laptopot szeretnék vásárolni a közel jövőben és kinéztem egy renew HP 6735s-t (2 gb ram, ati hd3200), a kérdésem csak az lenne, hogy teljesítményben minden téren megüti-e azt a szintet mint a mostani gépem: AMD Xp 2,4+ (2000) + 512mb ram(266mhz), ati 9600pro ?
köszönöm előre is a válaszotokat,
üdv
Gyuriill, usb-s port replikátort használ vki? csak usb-s perifériákat lehet rákötni (ha igen akkor mivel tudd többet mint egy sima usb elosztó) vagy esetleg monitort is?
[ Szerkesztve ]
-
Harti
senior tag
Első benyomások a Toshiba L300-1C8-ról.
Nagyon masszív a kis gép mégis könnyű, nem recseg-ropog.
Anyaghasználata is rendben van ahhoz képest hogy plastic az egész.
Kijelzője meglepően jó, egy P-MVA paneles monitorom van az asztali géphez és egyáltalán nem rossz ránézni utána a TN panelra.
Bekapcsolás után legalább 30 percig csak telepítget össze-vissza a gép, semmit nem kell megnyomni, utána egyszercsak bejön a Vista.
Millió szemetet felrak a gép magának, biztos, hogy újrarakom rá az OS-t délután a saját eredeti Vista lemezemről.
A webkamera több mint jó, 640x480-as felbontáson is nagyon gyors és szép képet ad.
Billentyűzetet kellemes használni, nem pattognak a gombok, touchpad is jó, viszont az egérgombok azok valami förtelmesek. Nagyon nagyot pattannak minden lenyomás után és iritáló hangja van, plusz mintha a bal gomb mélyebben lenne a jobbnál.Egyenlőre ennyi így gyorsban, remélem tudtam segíteni valakinek aki ezt a típust nézegeti.
-
Wolverine
félisten
Üdv! Ismerőseimnek kellene laptopot ajánlani SOS; az értékhatár 100-120k, ha ebbe belefér egy legális Windowsos (vagy Ubuntus) gép, amit lehetőleg ma meg lehetne vásárolni (a notebook.hu-n láttam egy Thinkpad R61e-t, az vajon jó lenne a célra?)
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
prüszü
csendes tag
hali
egy notebook-ot szeretnék majd venni, mert jövőre koleszos leszek és kéne a gép.
max olyan 150-160 ezrem van rá
jó lenne ha azért az új játékok is elmennének rajata (nem muszáj max grafikán)
milyen gépet ajánlanátok?
kössz -
Skyhunter
őstag
Haver kérdezné hogy egy notebook-ban levő 3470-es vga mivel mérhető össze?Pl a mostani asztali gépében levő ATI 1900XT-hez képest milyen?
Vagy ha ilyen "Játékos" gépben gondolkozik,akkor inkább egy 9600GT-s notebook-ot célozzon meg? -
nagyúr
-
wilkyx
tag
Sziasztok, szeretnék egy laptopot venni olyan 150-160e körül, mit tudnátok ajánlani? Mobil prociknál is inkább érdemes intelt nézni vagy ott egy szinten vannak a kékek meg a zöldek? Előre is köszi...
Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest