Hirdetés

Aktív témák

  • jansto

    csendes tag

    Sziasztok! Jómagam notebook vásárlás előtt állok, és egy pár dologban szeretném a segítségeteket kérni. Az általam támasztott követelmények egy laptoppal szemben, hogy erősebb legyen a mostani asztali gépemnél (amit hordozhatora cserélek), ami jelenleg a következő paraméterekkel bír:
    jó öreg Barton proci 2800+
    ati 9550SE
    160-as samsung sata vinyo
    plextor dvd iró
    creative sb live! 24bit
    2x512mb kingston ddr
    Nos ennél láthatóan nem nehéz erősebb notit mondani, de egy két dologra a válogatás közben lettem figyelmes. Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy mi a különbség egy mobil és egy "rendes" vga kártya között. pl miben tér el az nVidia9600gt és a 9600m (szeretnék majd komolyabb játékokat is futtatni rajta), másodsorban hogy milyen Audio találhato a laptopokban, ugyanis ezt nem igazán szokták feltüntetni és nekem fontos, hogy megszolaltassa az itthoni 5.1 rendszeremet.
    A következő lényeges szempont a fogyasztás, ugyanis ebben a percben csak remélni tudom, hogy joval kevesebbet fogyaszt egy notebook mint a mostani gépem, de sajnos semmilyen tapasztalattal nem tudom alátámasztani.
    Összefoglalva tehát az audio, a vga és a fogyasztás része érdekel és, hogy hasonloan futtatná-e a játékokat pl egy MSI GX720 noti és a mostani gépem, ha mondjuk vennék hozzá 1 giga ramot egy intel E7200-at és egy ati HD3850-et.
    Elnézést kérek, ha ezek már 100szor meg voltak itt tárgyalva a forum hasábjain elrejtve valahol, de annyi hozzászolás van, hogy egyszerüen lehetetlennek éreztem kikeresni. Ha nagyon hülye a kérdés, akkor linkeljetek be légyszíves valamit, ahol utána tudok nézni ezeknek. Köszönöm.

Aktív témák