Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tika6

    tag

    válasz Alex91 #24625 üzenetére

    Köszönöm szépen, tök jó analógia, teljesen átjött :).
    Mint látható, egy ideje körözök nas vásárlása körül.. :D Onnan indultam, hogy akkor zyxel nas 326, azt gyorsan eldöntöttem, hogy első nasnak sokkal inkább a legkönnyebben kezelhető synology lesz a jó, most már ott tartok, hogy 218play, de ahogy beleolvasok az aktuális hsz-ekbe, lehet, hogy 218+-t kéne vagy asustor 502t :|.
    Tervezett felhasználás: 1, családi képek közös tárhelyre másolása, hogy unokák képeit ne viberen meg megosztott albumban, stb. kelljen nézni. 2, biztonsági mentés néhány gépről, hetente, max pár giga mennyiség. 3, webkamera. 4, filmek központi tárhelye, ahonnan lehet nézni: hd, esetleg full hd tartalom. Egyedül ennél tudom elképzelni, hogy a jövőben _esetleg_ érdemi változás lesz, és 4k film is (de nem hiszem). Tehát amire biztos nem, és ezt fixre is tudom, hogy a közeljövőben sem, az a torrent.
    Kérdéseim:
    - a kezelt kamerák száma arra is vonatkozik, ha csak egy kamera, ami lesi a bejárati ajtót, és rá tudok nézni, vagy csak arra, ha rögzít is?
    - azt jól gondolom, hogy a hdd-k egy windowsos és egy nas környezet között szabadon mozgathatók? Csak teljes adatvesztéssel jár, mert particionálás, formázás, stb., valamint nas leállítása (ezeket megoldom könnyen). Tehát ha 2 év után eszembe jut, hogy átteszem a gépemből az egyik vinyót, akkor a fenti korlátokkal meg lehet tenni?
    - mennyire számít a processzor ereje a fenti felhasználási módoknál, tehát ha nem torrentezek? Konkrétan a 218play ezeket ki bírja szolgálni? Netsebességben nem jelent korlátot egy 1000/300-as diginél? Látom, hogy a videólejátszás kapcsán az általános javaslat, hogy egy amlogic sokkal olcsóbb, mint egy drágább nas; 2-3 helyről használnánk, így ez az elmélet már bukik. Ezzel együtt a videólejátszó site-okon külön célhardvert tervezek, mert úgy értem, hogy a tévé 1, lassú, kényelmetlen a kezelőfelülete, 2, felirattal nem biztos, hogy boldogul. A 218play azt írja, hogy olyan erős, hogy még 4k-t is transzkódol, ezt el is higgyem neki?

Új hozzászólás Aktív témák