Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz mkbla #19785 üzenetére

    :D

    Hát, akkor a DS916+ még mindig játszik az ajánlásomban. De ez csak az én meglátásom. Nem vagyok rendszermérnök, se IT-s, csak egy lelkes amatőr. :B

    (#19787) mohoyoyo:

    A NAS, ha meg van oldva az internet felőli elérés, akkor az egy saját felhő, saját tárhely. A távoli elérést általában dinamikus DNS (DDNS) szolgáltatással szokás megoldani. Ezután már csak egy alkalmazás kell adott eszközön + internet elérés, hogy a NAS-on tárolt adatokat elérd.

    Amit kérdeztél, az más. A felhős tárhely esetén a tárhely egy távoli - internetre kötött - szerveren van (tehát nem a te tulajdonodban), így az ennek megfelelő kliens alkalmazás kell az eléréshez.

    A ventiknek az a dolguk, hogy hűtsék a lemezeket és a rendszert, ezért, amikor megy a NAS, pörögnek a lemezek, akkor mennek a ventik. Egyes modelleken szabályozható a fordulatszámuk, modernebbek terheléstől/hőmérséklettől függően dinamikusan állítják maguknak. Ha nem megy a NAS és alszik/kikapcsolt állapotban van (és vár a felébrestésre), akkor természetesen a ventik is állnak.

    (#19788) wwwolfman:

    A Popi A410 felruházható ugyan az NMT segítségével a felsorolt szerver funkciókkal, így egy belerakott HDD-vel mini multimédiás központ lehetne, de igazából nem erre találták ki, hanem film- és zenelejátszásra (ja meg képekére).

    Mivel már megrendelted a NAS-odat és remélhetőleg minél hamarabb megkapod, ezért szerintem ne a Popi szerver funkcóival törődj! Ezt a szerepet az érkező NAS fogja ellátni.
    Szabványos megosztási protokollokat (Samba =SMB, NFS, DLNA, UPnP, stb.) tudja az is, így szerintem nem lesz gond a megosztások elérésével. Kompatibilis lesz vele. :K

    A fájlműveleteket majd el tudod végezni PC-ről, nem kell a Popiról molyolni ezzel. A PC-n fel tudod távoli mappaként csatolni a NAS megosztásait és gigabites sebesség esetén olyan lesz, mintha egy gyors külső merevlemezzel dolgoznál.

    HDD kérdés: én NAS-ba való lemezt néznék a kívánt méretben/árban. A legtöbb gyártó kínálatában már van NAS HDD.

    (#19789) Sziszifeca:

    Nekem ez (XBMC) gyári limitációnak tűnik. Valószínűleg az alap OS valami régebbi kerneles Linux disztró, amire még az XBMC rakható fel, az újabb Kodi meg nem biztos.
    Kodi-t elég nagy valószínűséggel fel lehet parancsorban hekkelni, csak alaposan utána kell járni melyik verzió lesz jó hozzá.
    De csak tippelek, sosem csináltam ilyet, és Techus NAS-om sem volt eddig.

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák