- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
-
geleati
tag
válasz Flashcash #36352 üzenetére
@Pjen, neked mi a tapasztalatod?
@TeeJay: és be is szerelik és garanciát is vállalnak rá? Vagy hogy érted?
@Flashcash: nem kell hogy 20 fokra lehűtse a szobákat, az 1-es lenne a legfontosabb, az 5-ös semennyire. Amit ajánlottál, azzal megoldható? Nem olcsó, de olcsóbb mint 2 (vagy több) klímát venni, nem?
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
Walsh
csendes tag
Megpróbálok visszaolvasni a témában. Köszi!
Azért remélem tovább is eldöcögnek ezek a klímák. Itt a fórumban párszor írták, hogy a japánok élettartama hosszabb, mint a kínaiaké és a meghibásodás is kevesebb. Ha a 10 éves élettartam is kérdéses, akkor meggondolom, hogy kifizetem-e a közép vagy felsőkategóriás japán klíma felárát.
Egy utántöltés mibe fájhat?
-
Male
nagyúr
Simán elmehet több, mint 10 évet, viszont ha 10 évesen elromlik, már nem biztos, hogy érdemes javítani... egyrészt mert már más is elromolhat majd benne, másrészt addigra csak lesz megint komolyabb előrelépés, amiért megérné cserélni... legalábbis én így sakkozok.
A közép-felsővel az a helyzet, hogy abban a 10 évben is egy halkabb, hatékonyabb, jobb klímád van.
(Nekem ez az 5. tele az LTCA-nak amit végig fűt, kezdetben azt terveztem, hogy 6 évesen lecserélem... de az R32-esek fűtésben mintha inkább rosszabbak lennének, mint jobbak, ráadásul pont olyan, mint újkorában volt, így valószínűleg ráhúzok még pár évet az eredeti tervre ) -
Pietrosz
addikt
válasz geleati #36349 üzenetére
Szia, nekem kicsit rosszabb az elrendezés, mert a folyosóra, ami nálad a 4-es, nem lehetett klímát rakni. Így az 1-es szobában van a klíma, a 4-es egy 4x2-es folyosó, a 2-es pedig a kisszoba. Eredmény: kint 35 fok, 1-es szoba 18 fok, 2-es szoba 28 fok.... Nem megy át a hideg, mert nincs hova. Még azt is próbáltam, hogy ventilátort tettem az ajtóba, hogy fújja tovább a levegőt, de az se ér semmit.
-
windy
tag
válasz geleati #36356 üzenetére
Nagyjából mindegy, hogy merre fújja a klíma levegőt, akkor sem nagy az esély, hogy a közlekedőből hűtsd az összes szobát. Gyakorlatilag teljesen téves a koncepció, az esetek jelentős százalékában egyáltalán nem működik. Több szempontból sem. Egyrészt a közlekedőt nagyon túl kell hűteni, pedig semmi értelme, hiszen ott nem tartózkodik senki, feleslegesen hűtjük. A hideg levegő nehezebb, mint a meleg, így a nagy része szépen le fog csordogálni a lépcsőn, amivbel ráadásul szembe is kerülne a beltéri. Elvész a hűtőteljesítmény nagy része az emelet szempontjából. Az is szempont, hogy a hálószoba elméletileg intim terület, tehát az ajtókat nem feltétlenül tartjuk nyitva. Ezért szoktam mondani, hogy inkább érdemes részmegoldásokban gondolkodni, ha nincs keret az összes hűtendő helyiségbe egy-egy klímát elhelyezni, mint egyből egy rossz megoldást erőltetni, ami ebben az esetben a közlekedő hűtése. Priorizálni kell, hogy melyik helyiségbe, melyik szobákba a legfontosabb a hűtés, és aztán sorban lehet egymás után.
-
-
feco19
csendes tag
Sziasztok--
Kérdezem ha elmegy a gáz nem fűt?? vagy hogy tudom meg?? -
lacy027
tag
válasz feco19 #36363 üzenetére
Először emelkedik a fogyasztás, több áramból és lassabban tud csak azonos hőfokra fűteni. Aztán már növelni kell a hőfokot a jó hőérzethez, hogy ne legyen olyan, mint ha hideg huzatban lennél és hideg venne körül. A helyiség hőfoka köszönőviszonyban sincs a beállított hőfokkal. Minél hidegebb van kint, annál hatástalanabb és annál nehezebben fűt fel, a minuszokhoz közeledve elfogy minden erő, alig tud magából kipréselni némi langyos levegőt. Kiegészítő fűtés kellhet mellé, a végén már azzal együtt sem ér sokat, önállóan a fűtésre alkalmatlan, de még mindig nem szól, hogy kevés a hűtőközeg.
-
lacy027
tag
...és mi van a klímámmal?
Nem lett jó. Pozitívan csalódtam a közeli cégben, mindent megtettek és ehhez minden szerszámuk megvolt. Egy másik cégben pedig valóban csalódtam. A garanciális ügyintézést nincs kedvem elkezdeni, nem hiszem, hogy még idén lenne belőle valami, úgy látom a telepítő már nem parter ebben. Pedig ezt kellene és nem bukni egy klíma árát, mert kétségtelen, hogy valami van a vele, az pedig nem a hűtőközeg mennyiségében keresendő, de elfogyott az összes türelmem. A Daikin Hungary Kft-vel még levelezek egyet, hátha tudnak valami újat mondani, amire eddig nem gondoltam.Lényegben pedig már döntöttem, 1-2 hónap talán elég lesz, összeszedek némi pénzt, utána eladó lesz a Daikin FTXF25A klíma, ha valakit érdekel, már most jelezheti privátban, aztán ha megegyezünk, viheti is hamarosan. Ha kiderül a hiba, lehet egy jó klímája, olcsón.
Ha mégsem jön össze a pénz, akkor még marad nyárra, de legkésőbb ősszel megy innen, nem kezdek neki még egy fűtési időszaknak vele. A hűtés jó (még ebben a időben), de az elveszett fűtési teljesítményét hónapok óta keresem, hiába. Daikin klíma többet ebbe a házba nem jön.Nem Midea lesz a következő kílma, de ma jártam egy helyen, ahol a nem kis légterű folyosókat Midea klímákkal fűtik, a legtöbb 22 fokra volt állítva. Hónapok óta nem éreztem ilyen kellemes meleget a Daikintől.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz #46233856 #36237 üzenetére
Elküldöm a tapasztalatom melléképület fűtés/fogyasztás. Comfora 3,5kw
Klíma helye: 25m2 2,8-3,4 m emelkedő belmagasság, 8 cm grafit, felül 20 gyapot + egy benyitva 30m2 garázs, ahol csak 10 cm gyapotot tettem. Tehát 55m2-ert "temperált" Mindig kellemes meleg fogadott.A beállított fokhoz képest 5 fokkal kevesebb a garázs, mert 1 db klíma -10-5 körüli nagy hidegben vagy fagypont körül, de beállított 30 foknál alul méretezett. Ez látszik fogyasztásból. Meg az is, hogy szépen vissza is állt a gép, amikor enyhült az idő. Az autó reggelente 16-18 fokot mért, másik helyiség beállított 23 esetén. Szépen teljesített a gép! Bekapcsoláskor a hideg falak + a beállított 30 fokkal dolgozott rendesen, ez látszik a kw-ból.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni. Klímavásárlás előtt állok és két készülék közül kéne választanom
1 Mitsubishi MSZ-HR25VF
2 Daikin FTXC25B
Mindkettőt kb. azonos árban kapnám meg.Ami felvetődik: -Melyik a jobb?
Melyik a modernebb , nem kifutó típus?
Garancia/alkatrészellátás szempontjából melyik az ajánlott?Szóval Ti melyiket vennétek meg magatoknak, és miért?
Segítségeteket előre is köszönöm szépen!
-
windy
tag
válasz balazs1956 #36367 üzenetére
Mindkettő új modell, új R32-es gázzal. Nagy különbség nincs a két gép között, bármelyikkel jól jársz.
-
TeeJay
félisten
használ valaki itt ilyen hepa szűrőt a split klíma beltérihez?
[link]
5usd 10darab, ha valamennyi port megfog már megéri
kinek mi a tapasztalata?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
feco19
csendes tag
Sziasztok-
Kérdezem hogy a Klíma vízszintbe van de függőlegesen van benne kb 9 mm.
korigálni kell vagy így is jó?,
Köszi--- -
Biomokus
tag
válasz elfelejtette #36291 üzenetére
Helló!
Köszönöm! Tudnál esetleg egy linket küldeni a típusról?
Üdv: Biomokus
-
balazs1956
senior tag
Köszönöm!
Viszont amíg a Mitsubishí MSZ-HR25VF-et megtaláltam a 2019-es katalógusban, addig a DAIKIN FTXC 25B-t sehol sem találom, sőt ebben a fórumban már 2016-os bejegyzések is vannak erről a Daikinról!Nem értek hozzá, de lehet hogy a Daikin mégiscsak egy régi kifutó típus?
Ha lehet, inkább egy frissebb típust keresnék, csak nem tudom a klímák kötött a Mitsubishi milyen helyet foglal el!
-
asha07lcc
tag
-
windy
tag
válasz balazs1956 #36378 üzenetére
Az téves poszt volt. Az FTXC...B/RXC..B biztosan új modell, és a 2020-as katalógusban benne lesz.
-
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #36367 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét!
Mindkét készüléket megtaláltam,,nagyjából egy kategória, minimális eltérésekkel!Mivel hogy közel azonosak a végén eljutottam odáig hogy nem tudok dönteni
Az áruk is közel azonos, úgy hogy megint csak feltenném a kérdést, hogy a kettő közül Ti, melyiket vennétek magatoknak?
Itt nyilván a megbízhatóságra, szervizháttérre, alkatrész utánpótlásra, minőségre gondolok, amiket a műszaki adatokból nem tudok kiolvasni!Előre is köszönöm a segítséget!
-
windy
tag
válasz balazs1956 #36385 üzenetére
Ebben az esetben válaszd a Mitsut, mert azt már ismerjük, tudjuk, hogy problémamentes készülék. A Daikin FTXC35B még annyira új, hogy gyakorlatilag senkinek semmi tapasztalata nincs még vele, így ilyen szempontből tübb benne a rizikó. Lehet, hogy egy hónap múlva, ha már telepítettünk ebből is negyven-ötven szettet, akkor mást tanácsolnék.
-
MODERÁTOR
Srácok! Elég sok oknál fogva júniusban lenne lehetőségem légokondit szerelteteni. Mi a végső határ amíg meg kell rendelni (nyilván félig költői kérdés) illetve szerintetek tudják e vállalni júniusi szereléssel (pontos időpont még nem ismert)?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
anderledani
őstag
sziasztok
Midea Breezeless klímánk lett és kiismerhetetlen a vezérlése. Beállítom pl 22,5 fokra és felfűti (Follow me-vel is) a szobát 24,5 fokra. Annyin tartja is, mindig újra bekapcsol ha 24,5 alá hűlne.
aztán most beállítottam 20,0-ra és így egy ideig pont 23-on tartotta, mindig bekapcsolt ha lehűlt volna az alá. De most pár óra után elkezdte leengedni 22,0-ig.... Szóval kiismerhetetlen.a hűtéssel az egész fordítva van: 23 fokra állítva 20,0-ra hűt...
Gyanítom hogy ez az egész nem is lineáris, tehát nem mindig pl 3 fok az elcsúszás...a user manual mindössze 17 oldalas, semmi értelmes dolgot nem tartalmaz, hogy mi következik miből a működés során.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
MODERÁTOR
asha07lcc && windy vagy windy &&asha07lcc
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz anderledani #36392 üzenetére
Follow me esetén rálát a távvezérlő a beltérire?
-
anderledani
őstag
válasz DUB Inc. #36394 üzenetére
Igen
mármint ez a funkció lényege
ha arra gondolsz hogy fizikailag rálát-e: azt gondoltam ez rádiós (nem infrás), mivel úgy reklámozzák hogy a zsebedbe van és küldi a jelet.
elvileg ha nem találja a távirányítót azt sípolással jelezné és kikapcsol a follow me[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz anderledani #36395 üzenetére
Ezt nem tudtam. A Gree infrás.
-
Pietrosz
addikt
Csak úgy érdekességnek leírnám, hogy jártam.
Tegnap volt egy kis időm és kiszedtem a szűrőket a klímából. Bár hamarabb tettem volna. Elég masszív por volt rajta de azért át lehetett látni. Porszívóval simán lejött.
Eredmény az, hogy érzésre most quiet módban simán több levegőt tol, mint eddig low vagy low-mid módban. Hidegebb külső hómérséklet mellett alacsonyabbra állított hőfokkal és venti fokozattal is melegebbet csinál a szobában.. pl 24 low csinált 22,7-8 fokot, most 23 quiet 23,5 fok. -
hary296
csendes újonc
válasz Pietrosz #36397 üzenetére
Én az első téli szezon alatt 1-2 havonta takaritottam. Ebben az évben február elején azt vettem észre hogy a klima nem bir fűteni. Nem volt sok időm rá igy nem foglalkoztam vele, de amikor 4-5 óra kellett 1-2 fok emeléséhez elkezdtem megijedni. Kiderült hogy elbeszéltünk az asszonnyal egymás mellett igy kimaradtka a takaritások....
Kivettem a két szűrőt és nem kevés anyag volt rajta... porszivó és meleg vizes zuhany.
Visszaraktam és fél óra alatt 3,5 fok. (Comfortx)
Mondanom se kell azóta 2 hetente takaritom. és azóta érezhetően jobb a teljesitmény mint amikor 1-1,5 havonta sikerült kitakaritani.... -
anderledani
őstag
válasz anderledani #36392 üzenetére
Erre valaki? Sosem volt klímám ez előtt. Ma follow me nélkül használtam, és így is pl 19,5-re állítva tart most már pár órája 23 fokot... Azt hittem full autó módban beállítom a hőfokot és azt tartja a szobában.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz anderledani #36399 üzenetére
Az adott klímát nem ismerem: maga a távirányító jelzi ki, hogy valójában 23 fok van, vagy egy másik hőmérővel te méred?
Mert tudtommal van egy beállítható eltolás a hómérséklethez a klímáknál, talán ez van rosszul beállítva ( bár follow me esetén nekem az lenne a logikus, ha ez az eltolás nem számolódna bele ).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake