Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LK

addikt

válasz LK #67982 üzenetére

Sziasztok!
    Válaszolok egy általam feltett kérdésre, hátha egyszer valakit érdekel.
    Hardver: Asrock B150 Pro4, Intel i3 6100 (gyári hűtés), 2x4Gb Hyperx, GIGABYTE Radeon RX 460 WINDFORCE 4GB, 2db SSD, 2db HDD.
    Ami volt: XDL Happy-31B (elől, hátul ventillátor,felső táp), Gigabyte Superb 460W.
    Ami lett: Zalman Z1 NEO, FSP Hyper K 500W.
    Voltam olyan bátor, és olyan házat vettem, ami itt a topicban nincs az ajánlott kategóriában. Rengeteg véleményt olvastam erről a házról, és kiderült számomra, hogy leginkább azok nem voltak elégedettek vele, akik erős konfigot raktak bele, magas proci TDP-vel, erősen melegedő, bazinagy videokártyával. Ez a ház nem erre való.
    A régi házzal, bekapcsolás után 31°C körüli szobahőfokkal 1-2 percen belül terhelés nélkül 51°C-ra kúszott a proci hőmérséklet, majd filmnézés, ill. minimális netezés hatására ez rögtön 55°C-ra emelkedett. (A nagy meleg kezdetén volt, hogy játék közben le is kapcsolt a gép, utána kezdtem nézegetni a hőmérsékleti értékeket.)
    Az új ház könnyen szerelhető, minimális kábelmenedzsment jellemzi. Tegnap is 30-31°C volt a szobában, és megnéztem a hőmérsékleteket. A proci alapon 34°C-ról indult, majd minimális terhelés mellett 36-38°C-on ingadozott. (Szerintem sokat számít, hogy alsó tápos a ház) A két SSD hőmérséklete 4-5°C-kal volt alacsonyabb, a két HDD-nek 2-3-mal, a szokásosnál Sentinel szerint. Megnézem ma terhelés alatt is.
    Hogy megérte-e megvennem, az majd a használat során kiderül, még nem mernék róla nyilatkozni.

Nem vagyok teszter, sem profi, csak egy támpontot akartam nyújtani annak aki ebben a házban gondolkodik, és ismeri a keresőt. Köszi.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

Új hozzászólás Aktív témák