Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #98593280

    törölt tag

    válasz szallasi007 #56432 üzenetére

    Azt nem írtam, hogy vezérelhető is a 3 pines, ha 4 pines csatlakozóra van dugva, úgy emlékszem nem. Maxon viszont minden esetben pörög.
    Amennyiben PWM-es kimenetei vannak az alaplapnak, ajánlottabb hozzá PWM-es ventiket beszerezni.
    Ha pedig 3 pinesek a kimenetek, akkor már a gyári ventiket is vezérelhetjük a legtöbb esetben. Az ASRock alaplapok elég jók erre a célra. Van úgy hogy a CPU PWM mellett is van egy CPU FAN, ami 3 pines és biztosan van rajtuk még egy db Chasis FAN kimenet ami 3 pines, esetleg ebből 2 db is. PWR fan soha sem szabályozható.
    Elosztókkal is lehet játszani, egy darab 3 vagy 4 pines kimenetre ráköthető 2 venti biztosan, jobb esetben 3-at is elbír.
    Az is jó választás, amikor a minden esetben hőfokra vezérelhető CPU PWM-et használjuk fel elosztóval. Az Arctic Cooling-nak van pl. egy ilyen csatlakozója, annak segítségével a CPU PWM kimenetre további akár 3 db PWM-es venti is ráköthető. Ennélfogva ahogy megterheljük a procit, pl. elindul egy játék, azonnal felpörög az összes házventi.
    Utolsó ötlet a 3,5 vagy 5,25 colos előlapi venti szabályzó panel, ami létezik 3 és 4 pines csatlakozással is. Ebben az esetben tekergethetjük a házunk előlapján.
    Ez pedig egy molex-re köthető 4 venti kimenetes elosztó, 5 voltra csökkenti a feszültséget, így fix halkan mennek a ventik.

    Remélem sikerült pár ötletet adnom:)

    Én konkrétan az ASRock alaplapok venti kínálatát kedvelem, itt a legtöbb esetben 3 pines kimenetek vannak, melyeket egy windows segédprogramból is lehet állítgatni (AXTU). Ezenkívül természetesen rendelkezem elosztókkal, hosszabbítókkal is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák