- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
Na összeállt a kép:
-telt, de dinamikus, kontrolált mélyek, ami nem telepszik rá a középtartományra. A középtartomány pedig ne legyen szegényes.
-visszafogott magasak (ne legyen kiemelt, cicergős!)
-zárt vagy nyitott (amelyik hallhatóan jobb), circumaural
-zenehallgatás (elektronikus)
-max 16EA tulajdonságok nyilván olyanok legyenek, hogy minél közelebb álljon az elképzelésemhez.
Ezekbe a paraméterekbe mik illenek, vagy mi illik?
A Panasonic RP-HTF600 továbbra is esélyes?[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
slayer93
tag
Sziasztok
Egy mikrofonos fejhallgatót szeretnék venni nem túl magas áron. Skype és kockuláshoz használnám igazából. Az árkategória olyan 6k környékéig. Én néztem már ki pár darabot: Ozone , Genius. Nekem olyan kéne aminek nagy a szivacsa és/vagy nagyon puha, mert az előző nekem mindig nyomta a fülem és egy idő után már fájt. A legjobb talán egy ovális alakú lenne.
Előre is köszönöm a választ.[ Szerkesztve ]
"Ne próbáld, hanem csináld meg"~ egyik kedves volt Tanárom :)
-
bigmasterg
addikt
válasz contaxg #45796 üzenetére
Működik sgs3-al is, de más irányba indultam el.
lásd [link] (,vagy [link])Egy Nokia N8-am van és ez az E7. Ezzel több írás szerint működik, aztán dac-ot könnyebben lehet majd cserélni.
Otg kábellel meg várnom kell jövőhétig, mivel először rosszat küldtek és tegnap rendeltem máshonnan, másikat.Egy gyári nokia kiegészítő is digitális jelet kap usb-n. [link] és [link]
szerk.:
Képek jönnek majd, ha összeáll a dolog és működik is.
Kíváncsi leszek, hogy halide-al menni fog-e.[ Szerkesztve ]
-
crazygamer
tag
válasz PR0JECTNR56 #45501 üzenetére
Megvettem a Maxell Retro DJ fejest, rendelve 5260 ft volt, 2 nap alatt jött meg a boltba.
Azonnal próba ZTE blade-el, pici elszontyolodás, halk, nem hajtja ki a telefon, de tisztán szépen szól. Otthon ráküldöm PC-re, a rövid zsinor miatt nem ér le a géphez, így Genius fadobozos hangszórópár jackcsatlakozójába. Na itt már akad hangerő, de még itt is simán tudom full hangerővel hallgatni. Szépen szól, nekem bőven megfelel, főleg 5000 ft-ért. De nem hagy nyugodni a hangerő, próba Thomson minihifin, hangerő szuper, sőt ezzel már kicsit túl is lehet hajtani. CD része hifinek halott, így csak a tv és rádió megy, ezeknek a hangja meg kicsit silány, de a füles kihozza belőlük a legjobbat.
Na még egy próba, feleségem mp3 lejátszója Creativ Zen Stone (4 éves), na emberek, ezzel akkorát és úgy szól a füles, hogy LE A KALAPPAL, mindenkinek ajánlom, sose gondoltam , hogy egy fejhallgató lekörözi majd az agybadugós fülhalgatómat, hát a Maxell Retro DJ és Creativ Zen Stone Mp3 megtette.Köszönöm, hogy segítettetek a fórumon a választásban, gyorsan, olcsón, tökéletes ajánlással.
Ui.: Természetesen ezen hozzászólás közben is hallgatom az új szerzeményen a jobbnál jobb zenéket
-
DemonDani
addikt
válasz crazygamer #45806 üzenetére
Mit jelent az hogy agybadugós? Konkrétan mi?
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
bigmasterg
addikt
válasz gyenesmartin #45808 üzenetére
Szerintem arra volt kíváncsi, hogy konkrétan milyen iem-ről volt szó, milyen modellről.
(Szvsz nem nagyon gyártottak még olyan hordozható fejest, ami verné a csúcs iem-eket.)
-
törölt tag
válasz krichd1 #45802 üzenetére
Egy kicsit ennek feljebb tolódott a mély gödre, de azért nagyjából ugyanott van.
(#45806) crazygamer: A ZTE Blade eleve eléggé halk kimenettel rendelkezik, azzal csak a hiperérzékeny fejesek tudnak hangosan szólni.
(#45807) DemonDani: A fül hallójáratába "belegyömöszölendő" típusú fülhallgatóra vonatkozó szleng megnevezés.
(#45809) bigmasterg: Szerintem két önálló klérdés, egyrészt az agybadugós jelentését is, másrészt a konkrét típust is kérdezte.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz bigmasterg #45809 üzenetére
Egy T5p, azért... Persze, gondolom Te a megfizethető, 100k alatti hordózható fejesekre gondoltál.
-
crazygamer
tag
A4Tech MK-650 a fülhallgatóm, biztos nem világmárka, de meg vagyok vele elégedve. Eddig még nem volt fejhallgató (igaz csak olcsó fajtákat vettem), ami megközelítette volna a hangzását. A Maxell Retro DJ igen ott van, ráadásul nem 10 000-ből, hanem csak 5000-ből.
Az előbbi tesztemhez még pluszban hozzátenném, hogy a ZTE blade nem hajtja ki a fejhallgatót, de a fiam Alcatel OT 995-öse bizony igen a rátelepített mixzing lejátszóval, csak kicsit rá kell adni a kakaót az equalezernél (ugyanezt a blade-n hiába teszem, akkor is gyenge). -
crazygamer
tag
elnézést tévedtem A4tech MK-610-es fülhallgató.
-
DemonDani
addikt
válasz crazygamer #45812 üzenetére
Értem, szvsz nem volt nehéz dolga a Retro DJ-nek
köszönöm a többieknek a kimerítő választ
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
törölt tag
válasz crazygamer #45812 üzenetére
Egyébként olvastam a Blade-re szoftveres trükkről, aminek eredményeképp nagyobb hangerőt is kienged magából, mint gyárilag. Ha érdekel járj utána.
-
Findzs
addikt
valami nagyon könnyü kényelmes és olcsó jól szóló fejest keresek ilyesmit:[link]
jelenleg egy logitech dialog 220 -am van az akg 512 mellett, persze nem lehet őket összehasonlítani de viszont az akg-m hosszú távon kényelmetlen mert zárt
köszi
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
bmakszim
senior tag
Sziasztok!
Nem tudtok olyan külföldi shopról, ahonnan emberi áron tudnék Grado fülest rendelni? Gondolok ilyenre, hogy mondjuk lesznek olyan rendesek és 22$-nál nem nagyobb értéket írnának rá, vagy EU-n belüli, esetleg nem horrorisztikus áron szállítják. Konkrétan az SR60i/80i érdekelne.
Köszi előre is! -
Bodz
nagyúr
válasz bajnokpityu #45800 üzenetére
A Dacport? Elég sokkal.
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy mennyi idő alatt merít le egy átlagos okostelót...[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #45801 üzenetére
Bodz mi a véleményed a 801-es hszemmel kapcsolatban?
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Bodz
nagyúr
válasz gordonfreemN #45820 üzenetére
Szerintem jó lesz az. Az igényeid és a kereted figyelembe véve nem nagyon tudok jobbat mondani.
Ha van rá lehetőséged feltétlen hallgasd meg azért vásárlás előtt! Ha esetleg nyíregyi vagy, akkor kölcsön is tudok adni egyet.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
-
kisakos
csendes tag
Leírom, hogy jártam a Sony MDR-RF810RK-val, hátha más számára hasznos lesz.
(Tudom, hogy a típus nem volt a topicban ajánlottak között, meg "a rádiós az sz@r", de most nem ez a hozzászólás lényege. Amire nekem kell, arra jó.)
Szóval a beüzemelés után egy konstans "p-p-p" jellegű zajt hallottam elég hangosan a bal hangszóróból. Kísérletezéssel kiderült, hogy helyfüggően jelentkezik. Hosszas próbálgatás után (antenna áthelyezését, az asztal körül található különféle elektronikai berendezések kikapcsolása) kiderült, hogy a pár méterre található Wifi router frekvenciája zavarta.Nerd herder
-
contaxg
veterán
válasz bigmasterg #45805 üzenetére
Valami hasonlót tervezek én is Apple alapokon építkezve.
Jó kis téglák lesznek ezek!Jó lenne egy Androidos verziót is összerakni, de abból még nem tudom melyiket érdemes beszerezni. Bár személy szerint nem rajongok különösebben ezért a platformért.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Bodz
nagyúr
válasz bajnokpityu #45823 üzenetére
Szerintem kicsit túl van misztifikálva a Galaxy. Egy remek hangú telefon, de semmi több. Egy Dacport szintű eszközzel nem veszi fel a versenyt. De mint már említettem igazából a Dacport rossz példa volt hordozhatónak, okostelóval. Azt a forróságot senki sem fogja elviselni a zsebében.
-
Bodz
nagyúr
válasz gordonfreemN #45824 üzenetére
A 10-20-30e forintos fejhallgatóknál még egyértelmű, nagynak mondható a javulás. De így általánosságban, százalékban megadva ez nem fog menni.
-
contaxg
veterán
-
törölt tag
válasz gordonfreemN #45824 üzenetére
A javulás pontosan 6,7% és 23,4% között lenne valahol, attól függően, hogy éppen melyik két típust hasonlítod össze.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
a barátnőmnek keresünk fejhallgatót, az alábbi szempontok szerint:
- elsődleges használat: irodában zenehallgatás, jellemzően elektronikus zenére (drum'n'bass főleg)
- Felépítés: vezetékes, zárt, circumaural
- értékhatár: max. 20 ezer forintig, de nem baj, ha kevesebb.Alapvetően az irodai, hosszan tartó használat miatt a kényelem fontosabb, mint a hangzás - persze ésszerű keretek között.
Fontos lenne, hogy viszonylag könnyen beszerezhető legyen.
Az alábbi két modellt néztük ki:
- AKG K514 MK II - ez nagyon kényelmesnek tűnik, a hangja sem rossz, picit talán kevés benne a basszus
- Panasonic RP-DJ600Végignéztem az első hozzászólásban felsorolt 20k alatti fejhallgatók listáját, de nem igazán találtam olyat, ami 100%-ig megfelelne az igényeknek.
Örömmel (és persze köszönettel) várom a véleményeket, tanácsokat. Köszi!
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #45823 üzenetére
Simán jobb. Az az igazság, hogy a DACPort egy nagyon frankó kis hordozható DAC/Amp, de nem zsebbe, hanem noti mellé pl. Lehet nem néztél utána miről is van szó, azért kérdezed ezt. Viszont Bodz is rájött közben, hogy rossz a példa.
ツ Headphones on - World off
-
Bodz
nagyúr
válasz contaxg #45829 üzenetére
A filmvetítés nem érdekel, itthon kellemesebb körülmények közt is meg tudom oldani. A koncerteket úgyis hallom, ezért sem kell elmennem. A tizenéves, drágán adott fos bortól lerészegedett bandákkal nem vagyok kompatibilis. A színházi előadások közül talán egy még érdekelne is, de mivel lehetetlen nyugodtan megnézni (nyivákol a gyerek, rengeteg elmés beszólás, stb.) inkább azt is passzolom.
Egyébként meg rengeteg egyéb, értelmesebb dologra is költhetnék a Vidor árát. Föld utak felszámolása, vízelvezetés, stb. Pár helyen komoly gondok vannak ilyen téren a városban. -
bigmasterg
addikt
válasz SOAD19 #45811 üzenetére
Ööö a T5p szerintem nem hordozható, hiába van ott a p.
Nálam a hordozható fejes ott kezdődik, hogy supra aural és viszonylag kicsi.(#45819) Bodz :
Dadcpor valszeg' nem menne okostelóról, mivel usb-ről szedi a tápot.
Ahogy olvastam leginkább a saját aksis, vagy tápost dac-ok mennek velük (de azok közül sem mind).(#45826) contaxg:
Androidos telók közül a galaxy S III-ról tudok, ami kezelni tudja, tabletek közül több is.
Volt róla szó, hogy jelly bean -el kezelni tudják majd a dac-okat, de nem tudom, hogy ebből lett-e valami.
Az sgs3-al viszont működik a dolog, van róla több írás / topic is. -
törölt tag
válasz bLaCkDoGoNe #45831 üzenetére
A két általatok kinézett modellnél jobbak, és az igényeiteknek megfelelőbbek vannak az első hozzászólásban.
-
SOAD19
addikt
válasz bigmasterg #45834 üzenetére
Egyetértek, hordozhatónak én is a kis méretű fejeseket tudom elképzelni, pl. egy DT1350-est még magamnak is el tudnám képzelni.
-
ntomka
nagyúr
válasz bigmasterg #45834 üzenetére
A transformeremen ott a JB tegnap óta. A dokkoló sima USB csatiján nem megy a DAC-om, az OTG kábelhez meg nincs átalakítóm (még).
A T5p gondolom olyan értelemben hordozható, hogy kicsivel kisebb(nek tűnik), mint a nagytesója (T1), valamint alacsony impedanciás. Tehát táskába bevágva bárhol elő tudod venni gyengébb rendszerekről.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz ntomka #45837 üzenetére
Igen, egyértelmű, hogy az általad felsoroltak miatt, meg a zártsága, illetve 1,2 m-es kábele miatt kapta meg a "p" végződést. Hosszabb vonatozásoknál, buszos utazásnál tudom elképzelni a használatát.
Vagy, ha olyan emberkének kell, aki sokat tartózkodik külföldön, és ebből kifolyólag könnyen hajtható fejes kell neki, mert egy komolyabb rendszert, kicsit körülményes lenne magával vinnie egy külön bőröndben.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz ntomka #45832 üzenetére
halottam anno a dacportot, és a 6rugós prodigy hangkari jobb volt forrásnak.
ha tökig ki van okosítva a voodoos teló, a 20-30rugós dacokkal simán pariban van.
ebből nekem az következik,h csak forrásként használva nem egyértelmű. a dacport előnye, bármilyen meglepő is.nekem aztán tök mindegy, melyik nyerne,de elég sokat vigyorogram, amig használtam a nexust agybadugóson. dacport nekem meg inkább viccnek tűnt.
eladó topping dac
-
ntomka
nagyúr
-
Devsey
tag
Sziasztok!
A Sennheiser HD 435 fejhallgatóm megszolgálta az árát és megérett a cserére, mellesleg nagyon elégedett voltam vele.
Utódját keresem az alábbiak szerint:
Természetesen vezetékes, csak otthoni felhasználással, ezáltal hogy nyitott vagy zárt teljesen lényegtelen, minthogy azis h circumaural vagy supraaural csak kényelmes legyen.
Keret: 15-25k
Ami fontos, hogy mivel hosszútávra tervezett vétel, és napi akár 8-12órás használat alatt is lehet, könnyen tisztítható legyen. A fültartó rész anyaga minőségi legyen, a réginél szövet volt és néha kézzel kimostam, na most ha műbőr attól kicsit félek hogy a hosszú használódás során elkezd szépen darabokra esni és az elég gusztustalan, de ha vkinek csak pozitív tapasztalata van vele azis lehet.
Amire használva lenne azt úgy mondanám mindenes, főképp film, zenében rockszámok dominálnak, illetve játék is természetesen. Mivel változatos a felhasználása nekem nagyon pozitív volt az előzőnél hogy volt a kábelen hangerőszabályzó.
Pár napja MM-ban felpróbáltam párat, nem volt nagy választék főképp csak Sennheiser ebben az árkategóriában, abból a HD-215ös elnyerte tetszésemet, kényelmes volt, viszont ugyebár a műbőr tartósságától való félelem illetve hiányoltam a hangerőszabályzót. Tudom hogy az 1 megszakítás és vmivel rontja a hangot, de nem hiszem h sokkal, de ha vkinek van vmi hasonlóan villámgyors helyettesítő megoldása azt megköszönöm.
Még ami előny azaz állítható fejmagasság, viszont nem kell összehajthatónak lennie.Nos ez alapján kérnék pár ajánlást, amit előre is köszönök.
-
szakibá...
senior tag
Egy kis HD205 reklám. Ismeri valaki? Mármint a fejhallgatót. Basshead-nek nézem.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
hm74
aktív tag
válasz szakibá... #45847 üzenetére
Nem Basshead. Volt ilyen fejesem. Pont az a különbség a HD202-höz képest, hogy nincs megnyomva a mélye. A hangjának minősége persze hozza az alsó kategóriás Sennheiser szintet, azaz nem éri meg az árát.
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Fejhallgatóra szeretnék váltani belépő hifi után és keresem az ízlésemnek megfelelő fejhallgatót. Elolvastam az 1 hsz.-t az alap kérdésekre a válaszaim:
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Itthon szeretném használni, gyerek mellett, este, amikor már elaludt és van egy kis időm zenét hallgatni. PC lenne a forrás + koax kijárat + Lupus DAC. (Füleserősítőnek bajnokpityu-féle chAMP van betervezve.)Milyen célra szeretnéd használni?
Zenehallgatás a fő cél, esetleg egy kis zeneszerkesztés is befigyel néha. Stílusilag elég sokféle zenét hallgatok, jazz, kicsi blues, trance, chll-out, Downtempo, néha Drum&Bass, akusztikus szerzemények, komolyzene is. Rockot, metált nem.Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Max. 25.000, de ha kicsivel olcsóbban kijön, akkor az csak pozitív.Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes.Circumaural vagy supraaural?
Circumaural de, ha supraaural az sem baj. Túl sokáig úgysem lesz a fejemen, fülemen.Zárt vagy nyitott?
Zárt, az első kérdésre adott válasz alapján. A cél, hogy minél jobban elszigeteljen.Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofon nélküli.Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Leginkább a kiegyenlített, természetes, színezetlen hangzást keresem, feszes pontos mélyekkel, dinamikus, de nem loudness-es hangzással, tiszta, nem bántó magasakkal. De az is lehet, hogy simán bejönnek majd hallgatás alapján a V karakterisztikájúak.Használtban gondolkozom főleg, de akár valami nagyon akciós új is szóba jöhet. Hol tudnék hallgatózni, mik az ajánlott helyek?
Az ajánlatokat és a tanácsokat előre is köszi!
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bmakszim
senior tag
válasz szakibá... #45847 üzenetére
Nekem is volt ilyen fülesem és senkinek sem ajánlanám nyugodt szívvel. Szerintem egy HD201 is jobban szól nála. Annak ellenére, hogy Dj füles, a mélyei nincsenek kiemelve (bár engem ez nem zavart). A közepe -ahogy én meg tudtam ítélni- rendben volt, de a magasai nem voltak tiszták egyáltalán, nagy hangerőn bántotta a fülemet. Ráadásul baromira kényelmetlen.
Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest