Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz Recon666 #11600 üzenetére
Nem most esedékes a vásárlás, azt hiszem, hogy a Keid 20 és a Siberia v2 maradt bent. Próbálok utánajárni, hogy ki lehet-e próbálni őket, elég fontos lenne, hogy mit csinálnak. Bár 13-18 ezerért annyira rossz már nem lehet. A kis PX200-am 15-ért a mai napig nagyon jól szól.
mod: köszi a linket
Shufny:
Egyrészt mindenképp kell egy komoly füles itthonra. Másrészt az asztali mikim nem egy álom, abból is elkelne egy jobb. Egy jó abból sem 1k, tehát akkor már megpróbálnám egybegyúrni a kettőt.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
DreiNN
tag
Hali!
Fejest hogy tudok a legjobban bejáratni?
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
-
bigmasterg
addikt
-
DreiNN
tag
válasz bigmasterg #11607 üzenetére
Köszönöm
-
-
Recon666
Közösségépítő
válasz hoffman_ #11610 üzenetére
Ha ebbe az irányban indulunk el, akkor más fejhallgató is kell nézni, mondjuk Creative Aurvana Live! vagy Sennhesier HD485 vagy Audio Technika AD300, mikrofon részt passzolom.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Most úgy néz ki, hogy 20ezer alatt kellene egy zárt!! fejhallgató. Lenne véleményetek a Creative Aurvana Live vs. AKG K512-ről. Az AKG-t hallottam már de sajnos a Creative-t nem. /hol lehet azt meghallgatni?/. /Erősen húzok a Creative felé, mert most vettem egy T20-as hangfalat és annak nagyon király hangja van, ezért gondoltam erre a fejhallgatóra is./
Köszi! /De ha van jobb zártba akkor nyitott vagyok másra is./ -
Recon666
Közösségépítő
válasz benvolio #11613 üzenetére
A creative egyértelműen más kategória (magasabb), de 20k alatt van kicsivel az Audio Technika M30, ami megint feljebb van mind a 2-től, minden téren.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz schawo #11568 üzenetére
Megint tanultam valamit. Nézegettem pár számot Audacity-vel és ha van olyan rész a számban ahol szinte csak a dob hallatszik akkor hallásból is meg lehet mondani, hogy sokkal jobb a dinamika ( itt nagyon feltűnő, hogy sokkal jobban szól a dob, mint csomó más számban ). Még azt nem értem, hogy miért van az, hogy ugyanaz a masterelő, hogy csinálhat egyszer nagy dinamikatartományú anyagot máskor meg kicsit. Esetleg a kiadó mondja meg, hogy akkor most "loudness war" van és nyomjon fel mindent?
-
-
titán
Akkor jó a mastering, ha nem csak ott nagy a dinamika, ahol csak dob szól, az nem igazán művészet amúgy sem. A nehézséget az ének és az egyéb hangszerek adják. Másik fontos tényező a "hozott anyag". Ergo, ha a felvételkor (gyenge felszerelés), mixeléskor (rosszul használt effektek) már valaki kipucolta a dinamikát, akkor soha a büdös életbe nem teszed azt vissza bele És hát persze igen, a kiadó.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
baluka26
nagyúr
válasz schawo #11620 üzenetére
Erre van igény. Egyszer olvastam egy cikket, hogy az is előfordul sokszor, h megmutatják az előadónak teljesen profin masterelve, és az előadók kérik, hogy olyan legyen mint a "popsztároké" (ergo kb 1-2 dB legyen a dinamikatartomány). Szerintem vannak olyan dalok egyébként, ahol nem igazán kell dinamikusnak lennie, mert nem szólna jól. (pl. egyes érzéseket, gondolatokat kifejező dalok)
De ez csak magánvélemény.
Benvolio: CAL![ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
DreiNN
tag
Valakinek van Pioneer SE-MJ5 fejese? Vélemény?
-
benvolio
őstag
Na szóval úgy volt konkrétan, hogy itt ajánlva bestbuy-ként megvettem én is 10ért. Pont volt lehetőségem Pestre felmenni de időm az nem volt nagyon próbálgatni, de belehallgattam a kiállított fejesekbe gyorsan és már ott feltűnt, hogy az AKG-k számomra jobbnak tűnnek, de hát ez 10 most, majd otthon biztos jobb lesz. Otthon a régi Technics-emhez viszonyítva nagyon nem tetszett. Nem volt tiszta, a közép számomra gyenge volt, "torzított" és az összkép sem tettszett. Persze nem volt bejáratva de szerintem elsőre is tetszeni kéne egy fejes hangjának és utána jön a "javulás" még rá. Elsőre ami tetszett az a Senn HD555 /ez magasan verte a többit, de ez már a 30ezres kategória/, és az AKG K512/514 is bejött elsőre, valamint még a Panasonic egyik modellje. /Utólag az itthoni MM-be már hosszabban hallgatóztam./ Ha nem lenne a Technics-em viszonyításnak, szerintem akkor lehet megtartottam volna. Nekem jobban bejönnek a "stúdiósabb hangzású" fejesek. A HD272 lett volna a terv, de le kell róla mondanom jelenleg az anyagiak miatt.
Zinho: a CAL-t hol lehet meghallgatni, nem tudod? Vagy valaki? /Miskolc,Pest/
Vagy akkor most nézzek "kommersz" márkába valamilyet? /nekem a Panák amik még tetszenek/ Vagy esetleg "vakon" bevállaljam a CAL-t, azt legfeljebb azt is eladom ha nem jönne be? -
baluka26
nagyúr
válasz benvolio #11628 üzenetére
Milyen Technics fejesed volt?
Az AKG K512öt hamarosan összehasonlítom egy HD485-tel, de szerintem ez az AKG iszonyat messze van egy stúdiós hangzású fejhallgatótól...
Ez butaság, hogy elsőre tetszenie kell...Nagyon sok review kezdődik úgy, hogy eleinte ilyen-olyan fos volt, aztán 50 óra után verhetetlenné vált...[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Dave™
nagyúr
Persze nem volt bejáratva de szerintem elsőre is tetszeni kéne egy fejes hangjának és utána jön a "javulás" még rá.
Ahogyan a head-fin is írták általánosságban, a különböző fejesek különböző mértékű bejáratást igényelnek, és az eredmény is különböző. Én amikor utánaolvastam a HD485-nek sokan írták, hogy nagyon is valós a bejáratási jelenség ennél, kell neki elég sok idő, hogy teljesen beálljon a végső hangzás. Először fátyolos, nagyon mély tónusú, közép tényleg nincs (elnyomja a mély), a magas sem tiszta. Ez fokozatosan tisztul ki, 30-40 óra után már elég sokat javult, de még 80+ után is lehetett tapasztalni változást. Ha ezt kihagytad, akkor kár érte, mert nagyon másképpen szól bejáratás után: a mély visszaszorul, nagyon kellemes, nem hivalkodó és kellően részletes lesz, a közép teljesen megjön, a magasak is kitisztulnak és eltűnik az a fátyolos érzés, ami az elején megvolt. Voltak páran egyébként, akik hozzád hasonlóan eladták megvétel után szinte rögtön, pont ezekre hivatkozva (nincs közép, túl mély). Szerencsére a többség adott neki időt, és nem bánta meg (legalábbis reviewk alapján).
-
baluka26
nagyúr
Egy AKG K512-höz hasonlítva monitor fejhallgató. Mindkettőm van, úgyhogy mindkettő hangzását nagyon pontosan ismerem. A K512 olyan mint egy dübörgő doboz erősítőről. Szar forrásról viszont érdekes módon megközelíti a HD555-öt. (Valószínűleg a HD555 gyengül ennyit).
-
benvolio
őstag
válasz baluka26 #11629 üzenetére
RP-F500
És úgy gondoltam stúdiósabb, hogy nyersebb, színezetlen, vagy, hogy írjam, a Senn az inkább "színesebb". A K512-től akarok egy jobb zárt fejest jelenleg.Dave™:nem bántam meg, mert mindenképp most már zártra van szükségem a családi béke miatt, és a tartót is megtartottam ami igencsak jól jött, mert terveztem egy ilyet venni. Akinek eladtam az is igencsak jól járt vele 6ért, úgy rémlik. De akkor se kísérleteznék vele még egyszer.
Vagy barátkozzak az AT telefonzsinórjával?
-
baluka26
nagyúr
6ért hoztam volna el én is Én vártam volna karácsony utánig, és nagyon durván eladtam volna vételárért. Még úgy is mindenki jól járt volna vele
Barátkozz inkább. Az Audio-Technica eléggé neutrális szerintem.
Telefonzsinórt meg maximum lecseréled[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
Sajnos nem tudom hol lehet meghallgatni.
De szerintem sem ez kell neked, ahogy korábban is írtam. Vaktában ne vedd meg!szerk.: ha teljesen véletlenül van kontaktod Amcsiban, akkor ott kb. fele annyiba kerülnek az AT-k..., de akár még szállítással együtt is jobban kijöhetsz. is azt olvastam róluk, hogy elég semleges hangzásuk van, hasonló talán a Beyerekéhez.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Na, azt hiszem eldőlt, a héten kipróbálok egy K 514-et és egy K 512-őt. Igazából, úgy, hogy még nem hallottam őket, az 514 felé húz a szívem, de azért is kéne valami nagy füles, hogy este/éjjel ne zavarjam a családot. Nagyon kijön az 514-ből a zene?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
dAnky
aktív tag
Logitech G35. legjobb választás. Húzós az árra de aki befektet rá az nem fog csalódni. Sok fülest próbáltam már de ez életem eddigi legjobb fülese
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
A héten megvenném a fejesemet, viszont még nem döntöttem hogy pontosan mit is. A zárt felé húz a szívem, mert sokszor hallgatnám buszon utazva. A CAL!-hoz mennyire illenek a jazz és blues zenék? Mert ha nincs vele nagy gondja, akkor inkább azt venném az ajándék tartó és a denon belső miatt.
Mod: no meg árban se nagyon mennék fölé. Néztem az audio technica M30-at is, de az most kicsit drága, ha otthonira kell majd fejes, arra meg úgyis nyíltat akarok, és a zárt maradhat utazásra.dAnky: talán egy másik topikban jó választás.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Recon666
Közösségépítő
válasz FireKeeper #11643 üzenetére
Szerintem jó választás, ilyen árban , nem találsz más zárt alternatívát, ami szóba jöhet.
-
Zinho
aktív tag
Én sem tudom elhinni, hogy ennyi pénzért ne találnék jobbat, főleg zenére... a "hifi" jelző is sokat tud húzni az áron, de az biztos, hogy a "gamer" jelző a legtöbbet...!
No nem bántásképp, örülök hogy elégedett vagy vele, de gondolom semmi jobbfajta egyéb sztereó fülest nem próbáltál előtte, igaz? -
dAnky
aktív tag
dehogynem próbáltam. előtte pl sennheiser hd fülesem volt. azelőtt zalman 5.1-es fülesem
Most pedig jött a logitech. A térhangzása nagyon ütős és ez az első olyan fülesem amitől folyamatos használat után nem fájdult meg a fejem. Annyira kényelmes mintha a fejemen se lenne. a sennheiser hd egy 0 ehhez képest, arról nem beszélve hogy a fejem szétnyomta... -
benvolio
őstag
válasz Recon666 #11644 üzenetére
A CAL jó jazz-re és blues-ra? Csak azért kérdem, mert fentebb véleményezték, hogy hasonló a karaktere a HD485-höz. Persze én azt nem járattam be és lehet azért van nekem más véleményem róla mint a többségnek, de eléggé színes a hangja és véleményem szerint az említett stílusokra egy "tisztább hangzású" való. Lehet tévedek, de azért van ez a fórum, hogy kivesézzük a témát. Illetve tudom, hogy mindenkinek más tetszik, szubjektív nagyon ez az egész. Kezdek elveszni a keresésbe én is. Valahol jó lenne hallgatózni de itt Miskolcon nem igen van rá lehetőség.
Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest