Aktív témák
-
Mandarinn
senior tag
Azt tudja esetleg valaki, hogy miért jobb azzal a bejárató hanggal/zajjal bejáratni a fülest mint sima zenével?
-
Tomate
veterán
Felteszem ide is a kérdést mert az ezzel foglalkozó topic elég halott...
Tervem egy DAC+erősítős rendszer kiépítése a már meglévő HD555-ös fülesemhez. Alaplapi hangkeltőm van mind a 2 fajta SPDIF-el. A keret nem nagy. Mondjuk úgy 25k. Idő az alkatrész beszerzésére, és használt alkatrész nem akadály. Sajnos itthon nem valami nagy a választék ahogy nézem és nehezen beszerezhető 1-2 dolog. Erősítőnek egy Bravo V2-t gondoltam, esetleges E-bayes rendeléssel. Milyen ALAP DAC-t ajánlotok? (VIBAVOICE POCKET DAC?) Esetleg valami normális hangkártya DAC-el? E-mu 0404?Számítógép/alaplapi zajkeltő--->dac--->fejhallgató-erősítő--->HD555 Ilyesmi lenne a képlet. A két középsőre kell valami alternatíva. Esetleg az egyik mehet a másik rovására? Pl egy kevésbé jó DAC egy jó erősítővel jó lesz? Vagy egy jó dac de gagyibb erősítő? (már amennyire lehet jóról beszélni ebben az ársávban )
Köszi!
-
Dave™
nagyúr
válasz menthor #11300 üzenetére
Szerintem senki sem haragszik Én továbbra is azt mondom, hogy 2-3 ezer forintért nincs normális, annyira doboz hangjuk van, hogy borzalmas. Akkor már használtan valami régebbi AKG/Sennheiser. Nemrég adtam el pl. a K66-om olcsón, most is hirdetem a HD200-am Vagy most ugye elég best buynak tűnik a Superlux 668B, ez szállítási ktg-vel valahol 8-9 között alakul, esetleg ha van még valahol akciós HD485, az is nagyon jó áron volt. Ahogyan korábban is írták, fülest nem fél évre vesz az ember, szerintem némi átszervezéssel megoldható a fenti kategória, de ezt persze te tudod. Viszont 2-3-ért ne vegyél valami béna Philipset, mert borzasztóan szól.
Mandarinn: szerintem a sima zene a tuti, amit amúgy is hallgatsz. Rádobsz egy mp3 lejátszót, és mehet 0-24 óráig. Éjszakára érdemes betenni a szekrénybe, hogy ne zavarjon Én így csináltam az első 30-40 órát, utána már nagyon kellemes volt hallgatni is, tehát csak simán használtam.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz Tomate #11302 üzenetére
Tomate: Csináld úgy ahogy én, ebayen egy Prodigy HD2 RCA-n egy Bravo V2-re, ha ügyes vagy 25 körül kijössz! (max plussz 2-3 ezer pénz) és ez tényleg jól szól HD555-el, ugyanez az én láncom is
Mandarinn: Lefedi az egész spektrumot, ezért elvileg gyorsabban járatódik be.
Menthor: Sennheiser HD201ig gyűjts, az már egészen jó belépő. Nincs harag természetesen.[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Nikk
senior tag
válasz Mandarinn #11304 üzenetére
Csak azért van, hogy kicsit bejárassa az alkatrészeket, másra nem jó. Talán azért gyorsabb mert az összes hangszínt végigskálázza + fehér zaj... Az eléggé kiad minden frekvenciát...
Mondjuk volt egy mély hangra is valami ebbe a pakkban. Az elég vicces volt mikor a kezemben elkezdett remegni a füles mer annyira rángatta a membránt...
DIGIC
-
baluka26
nagyúr
50 ohmot kihajt bármi, de Sennheiserekhez ajánlják az erősítőt, mert nagyobb lesz a tér, és kicsit minden jobb lesz
És ha később fejlesztek csak fejhallgató kell, mert a lánc többi része megvanThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Nikk
senior tag
válasz dudika10 #11317 üzenetére
Mondjuk most is igaz valamennyire... Xonar D2X-ről hallgatok zenét és azóta mióta meg van én is sokszor rácsodálkozom, hogy a gagyi Genius 5.1 Home Theater mire is képes ha van alatta rendes DAC.
No szóval ezekszerint inkább hangminőségbeli javulást hoz mint hangerőbelit. Bár gondoltam, hogy azért 50 Ohm-ot azért annyira nem borzasztóan nehéz kihajtani. (habár gondolom alaplapinak azért itt-ott talán az is sok lehet...)
DIGIC
-
Dave™
nagyúr
válasz Mandarinn #11320 üzenetére
Nekem is
Az mondjuk igaz, hogy a 888-hoz képest zongorázni lehet a különbséget, de ez nem is meglepő, elvileg ez (889) volt a csúcsmodell. De gondolom egy Audiotrak, ESI vagy EMU hallhatóan jobb. Egy audigyval azért szerintem simán felveszi a versenyt, specifikációkban jobb is.
-
baluka26
nagyúr
Alaplapi volt most egy jó hónapig (amíg meg nem jött Prodigy HD2-hosszú történet )
Élvezhetetlenül lapos szar. Hangosnak hangos, de fos nagyon. VIA VT1708S kodekes volt az alaplapim.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
dudika10
veterán
Az alaplapom a hangkártyád árának felébe került újonnan.
A suzuki az nem autó. Mióta BMW-m van azóta mindig csodálkozom, hogy 130 felett is van élet.
Nem igaz, csak szeretek hasonlatokkal válaszolni mindenre.(#11320) Mandarinn: nem rossz az.
(#11322) baluka26: az meg rossz.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
titán
válasz baluka26 #11322 üzenetére
Alaplapi hangkeltő (kizárólag a 889A-ról beszélek) nem rossz, ha vonali kimentet kell produkálni (sok kiloohm ellenállás). Ha azonban alacsony ellenállású (impedanciájú) cuccokkal terhelnéd agyon, akkor az elvárt feszültséghez képtelen megfelelő áramerősséget is biztosítani, mivel nagy a kimenet saját (belső) ellenállása. Ennek eredménye a torzítás, valamint dinamika nélküli lapos hangzás.
Tehát ha egy erősítőt biggyesztesz utána, máris meg van oldva a probléma.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Nikk
senior tag
válasz baluka26 #11322 üzenetére
Ismerős a dolog... Jót pislogtam rajta mikor meghallottam, hogy élvezettel is lehet zenét hallgatni... Hirtelen előkandikált egy csomó hangszer a többi mögül... A dörmögőt meg negyedére kellett redukálnom, mert olyan kajakra feltolta az új hangkari. Azóta mondjuk a masterelési problémák is sokkal jobban előjönnek aztán folyton tologatnom kell Xonar Sub csúszkáját...
DIGIC
-
dudika10
veterán
Jó, akkor módosítok. Az alaplapom - aminek a hangkártya feladatai mellett még többtucatnyi feladatot el kell látnia - annyiba került újonnan mint a hangkártyád jóval a piaci ár alatt.
Szerintem túl sok mindent nem változtat a lényegen.Ráadásul a pszichológiáról ne feledkezzünk meg, elég sok minden az agyban dől el. Ha jobbnak szeretnéd hallani akkor jobb lesz. Az 5.1-es Genius se igazán zenére való.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Mandarinn
senior tag
Frequency response: +0.03 -0.04
Noise level :-90.9
Dynamic range:90.9
THD: 0.016
IMD + Noise: 0.020
Stereo crosstalk: -92.5És ez jónak számít?
[ Szerkesztve ]
-
Nikk
senior tag
válasz dudika10 #11328 üzenetére
Nyilván... Kompromisszumot is kellett kötnöm a dolog miatt... Ugye vagy hangkártya vagy hangfalszett. Meg úgy voltam vele, hogy hangkártya azért tartja az árát elég erősen, nem amortizálódik úgy mint egy olcsóbb hangfalszett... Szóval akkor már inkább egy felső kategóriás hangkártya ami tartja magát viszonylag sokáig, mint egy olcsóbb hangfalszett, ami sokkal gyorsabban megadja magát...
Az alaplapi meg ALC890... Ami meg nem egy olyan nagy csoda...
[ Szerkesztve ]
DIGIC
-
titán
válasz dudika10 #11328 üzenetére
Nem azért az 1,20-ért, de mindennél van drágább/jobb, és nyilván ahogy egyre többet költesz valamire, egyre kevesebb többletet kapsz. Ez még nem jelenti azt, hogy az egységnyinél drágábbnak már nincs létjogosultsága, hanem azt, hogy mindenki olyat vásárol, amilyet akar.
@(#11329) Mandarinn Jónak, jó, bár ez fejhallgató topic,
de az adatok alapján nekem nagyon gyanús, hogy nem használtál loopback kábelt, hanem a szeretó kimenetet egy az egyben rögzítetted vissza.Szerk: visszavonva
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Mandarinn #11336 üzenetére
Szó sincs róla, hogy rossz lenne, csak már régen nem foglalkoztam RMAA-val. Első pillantásra megtévesztettek a számok, azt hittem, hogy irreálisan jó eredményt látok, ami hibás mérést jelez.
Pedig csak egy egész jó eredményt, magyarul hihető.
-
dudika10
veterán
-
diablo666
tag
itt mar van vkinek superluxa?ebayen lattam 668B-t 66$-ert szalitassal egyutt,ha van olyan jo,mint pl egy senn hd 515,akkor siman megeri nem?
-
Shufny
őstag
válasz diablo666 #11347 üzenetére
Jól teszed szerintem, már akartam írni az utolsó pár embernek, hogy ezt ajánlom nekik. A mostani 10 embernél már szeretnék megállni. Végre megvan mindenkitől minden infó, újabb emberekkel szerintem még több hétig elhúzódna a dolog (és a vásárlás méretét se akarom növelni). Szóval a szállítási költség már így is kellően kicsire redukálódott szerintem. Akik lemaradtak most azok legalább megvárhatják a véleményeket, és utána mehet a következő kör. Karácsonyig tutira lesz mégegy, ha megérik a fülesek. Ha nem akkor meg tárgytalan.
Holnap (esetleg még éjjel) mindenkinek elküldöm az szükséges adatokat, és amint megérkeztek az előlegek rendelem a cuccot. Nem számoltam eddig bele, hogy várható plusz ~5% az árhoz, az ÁFA különbség miatt, szerintem ez nem tántorít el senkit, de persze akinek így nem kell az nyugottan jelezze.
-
Nikk
senior tag
Nahjó!
Kicsit elegem van... Gyakorlatilag rájöttem, hogy 27.000-ért amit vettem, egy merő f0s7...
Kicsit parasztságnak tartom, hogy az AKG ennyire mérhetetlenül szarokat gyárt... A tartója amit hozzá adtak, már most gajra ment. Kitört a cipzárjából egy fog, ergo nem lehet behúzni. Azok a részek, amik eleinte alumíniumnak tűnnek, olcsó kínai szar sorjázatlan műanyagból készültek rajta. A hangja? Hát én nem tudom... A gagyi 5000-es Philips-emnek jobb hangja van. Nem is értem, hogy sokan ezt hogy vélik olyan jó hangú fülesnek.
Azt kell, hogy mondjam, hogy iszonyatos parasztvakítás megy ezen a piacon.
Én azt ajánlom, hogy olyan messzire kerüljétek el az AKG cuccait, amilyen messze csak lehet.
A kábele meg vékonyabb mint a nokia BT headset-es fülesemnek ami ugye két kábeles. A vicc, hogy ennek az egy kábele sincs olyan vastag mint annak. Ráadásul ez csak fél oldalas, ergo két csatorna húzódik meg a kábelen belül.
Kár is ámítanom magam, ez egy iszonyatos zsákbamacska + parasztvakítás...
Iszonyatosan csalódtam az AKG-ban... Gyakorlatilag 1 másodperc alatt leírtam a nullára a kedves gyártót. Írtam a support-nak is egy levelet most:
-----------------------------------------------------------------------------
Dear AKG!
I don't know if it's just a joke, but I have baught an AKG K450 headphone on tuesday, and the case that part of the headphone is already damaged. One of the pin of the zip has been broken out. And it's just only 4 days old.
Could you tell me how is it possible, that you sold a functionally missplaned product?
The second thing is the cabel that is the part of the headphone. It's thinner than a single cord of my cheap Philips headphone, and the funniest thing is that this cable has two channel inside of it. It's everything but not durable.
All the part of this headphone are cheap chinese plastic. Lots of cheaper products from other maufacturer has far better quality. Of course I can't say a bad word for the sound quality, but if it's your best mini heapdhone, you should rethink and redesign the quality of the materials you used...
Anyway how can I get a new case for it, as I can't use it anymore?
Best regards,
Miklós Gábor from Hungary-----------------------------------------------------------------------------
Jah és ráadásul: Kib@xott kényelmetlen... Nulla zajszűrés sincs... Gyenge mint a harmat az egész... Bő egy-két óra múlva fullra megfájdul tőle a fülkagylóm...
Bocs a kirohanásért, de iszonyatosan felbosszantott, hogy egy állítólag minőségi füles, ennyire kalap kaka legyen... Iszonyatosan szégyellje el magát a gyártó, mert szánalmas terméket gyártott...
Viszem is vissza a francba az AQUA-hoz, aztán megpróbálok valamit intézni. De előtte megpróbálok valamit az AKG-val. A supportjában még bízom, hogy legalább remélhetőleg nem genyáznak a vevőikkel. Remélhetőleg...
(külföldi oldalakon olvastam, hogy van aki fél év alatt 3x 4x cseréltetett kábelt, mert folyton eltört a belseje...)
[ Szerkesztve ]
DIGIC
Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest