Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ala

    tag

    Sziasztok!

    Kicsit égetőbb lett az egér téma mint eddig. Régen egy Razer Diamondback Plasm-m volt. Imádtam, viszont valami galiba lehetett vele, mert több gépen is kékhalált produkált, ezért és mert elkopott már nincsen meg.
    Jelenleg egy alap mobil vezeték nélküli Logitech M185 egeret használok és a netezéshez elég is volt, mivel nem jó rajta a középső gomb. De most kell!!

    Szóval, a diamondback kb. álmaim egere volt, imádtam a gombjait a formáját és a sebességét. Sajnos az új kiadásról nagyon sok rosszat hallottam, és ti sem ajánljátok.

    1. Mennyi a keret? Max kb 25, de inkább a 15-20 (ha olcsóbb az sem gond)
    2. Használtpiac, és / vagy eBay? elsősorban új, magyar boltból
    3. Mire használnád az egeret? nem játszok már, egyenlőre nem is nagyon tervezem. Photoshop, Solidworks Autocad.
    4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van? Úgy gondolom, hogy palm általában és ha "pihentetem a kezem, ha valami ppontosabb munka van akkor ez egy kicsit calw gripes lehet. Sajnos régen volt már rendes egér a kezemben ezért vagyok ennyire bizonytalan benne. A Diamondbacket amúgy két ujjal használtam a három ujjat meg kellett volna szokni, de nem szántam rá időt. A tenyerem kb. 18-29cm
    5. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Szerintem nem használtam 1600 dpi-n a régit sem (bár lehet), viszont egy QCK mini padom van, régen is az volt, és mindig elég volt (akár állítva is) mikor még COD-oztam is (elég alap szinten). (Akkor 17 colos monitor volt, most 22 colos FHD)
    6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) jobb kezes vagyok és szeretnék legalább a bal oldalra 2 programozható gombot, az sem baj ha több van, vagy a túloldalon.

    Már egy ideje próbálok megfelelőt találni, igaz laikusként állok a téma előtt, és nem biztos, hogy nagyon megfelelően csináltam. A diamondback méreteihez legközelebb a Taipan áll, illetve talán még a death adder. Tegnap óta kezdtem kicsit aktívabban körülnézni, és G402 és G502-t is nézegettem. A legnagyobb baj, hogy még egyiket sem sikerült kézbe vennem. Jövőhéten megpróbálom a Logitech-ket. A g402 mondjuk nagyon úgy érzem, hogy kilóg a sorból a görgő miatt. A régi egérnél is lötyögött oldalra, de finoman járt és kellemesen gördült, így kemény görgőre nem vágyok.

Új hozzászólás Aktív témák