Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atenza

    senior tag

    válasz SP!T #58438 üzenetére

    G102-ben nem úgy van mint a G403-ban? Múltkor szétkaptam a G403-amat és azon lepődtem meg h pont hogy a rugó "ráhúzza" a mikrokapcsolóra a gombot, vagyis lefelé tolja, rányomja a gombra egy picit.

    Ha belegondolsz ezzel is tudják szabályozni h mennyire legyen könnyű lenyomni a gombot, hiszen ha erősebb a rugó akkor segít lenyomni ergo neked kevesebb erőfeszítésbe telik. Azért is jó ez mert megakadályozza a gomb felfelé irányuló mozgását, vagyis nem lötyög, odaszorítja a kapcsolóra, 0 holtjáték.

    Ha a rugó felfelé tolná a gombot, annak kevesebb értelme lenne, mert egyrészt nagyon precíznek kéne lenniük gyártásnál hogy ne legyen holtjáték, másrészt a mikrokapcsoló önmagában egy rugós hatású szerkezet, vagyis fölösleges még egy rugó.

    Egyszerűen le tudod tesztelni a G102-t szétszedés nélkül, ha fejjel lefelé fordítod, és ebben az állapotban elhúzod az M1 vagy M2 gombot a mikrokapcsolótól, vagyis lefele irányba(fejjel lefele helyzetben) és ha visszaugrik felfele akkor a rugó abban az irányban hat (szemben a gravitációval)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák