Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobragab

    addikt

    válasz zool1 #51808 üzenetére

    A személyeskedést légyszí ott hagyjátok abba, ahol vagytok, el ne kezdjétek rendesen!

    A súlyozásról felőlem lehet értelmes vitát folytatni, érvek és ellenérvek szintjén. Az én álláspontom elég egyértelmű, benne van az összefoglalóban.

    Súlyozás: lehetőség arra, hogy az egér aljára / belsejébe csúsztatható / levehető tálcába a mellékelt súlyokból csavarozzunk / pakoljunk. Amilyen jól hangzik, annyira semmi értelme, ugyanis a súlyozható egerek zöme alapból is baromi nehéz. De még ha nem is lenne nehéz, akkor sem javasolt az egér tömegét növelni, már csak az ízületeid kímélésének érdekében is. Lapátkezű vájár kolléga lehet, hogy kiröhögne. Egy egér kb. 90 g alatt számít könnyűnek, és 110 g felett nehéznek (túl nehéznek, féltéglának). Ha úgy érzed, jelenlegi egered túl könnyű, két oka lehet.

    Ha a nehezebb egerekhez szoktál, a könnyű egeret mindig túl nagy, heves mozdulatokkal kezeled, messzebb húzod, mint szeretnéd. Ilyen esetben egyszerű a megoldás: csökkented az érzékenységet. A DPI csökkentése legalább a natívig amúgy is ajánlott, ráadásul alacsonyabb érzékenységgel játékban pontosabb is leszel, lásd low sens gamer.

    Ritkábban vízköves csap-feeling: olyan érzés, mintha nem tudnád az egeret elég finom "lépésekben" mozgatni, egy kicsit túltolod. Ilyen esetben vagy a talpak a rosszak vagy maga a szenzor (pixel walking, lásd Francois Morier videója). Előbbi esetben a talpak cseréjével megoldható, míg utóbbi az ajánlott egereket nem érinti. Így ha új egérért jössz, nem kell ezért nehéz egeret keresned. Persze, ha vízköves a csap, nem a nehezebb kar, hanem a vízkő kipucolása a jó megoldás.

    Szóval igen, ég és föld. A nehéz egér az ízületeidnek vitathatatlanul rossz, és nem jár előnnyel.

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Új hozzászólás Aktív témák