Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    Némi adminisztrációs probléma után egy kis késéssel megjött az XTD optical-om. Kíváncsi leszek mit mondtok rá egy részletes teszt után, nekem elsőre nagyon bejön. Többen írták, hogy a szenzora smoothing miatt input laghoz hasonló jelenséget produkálhat, de én ezen a téren semmi zavarót nem tapasztaltam (mondjuk ez könnyen betudható annak is, hogy vezeték nélküli egérről váltottam). Még csak ~5 órát volt lehetőségem használni, de óriási a különbség az előző egeremhez képest. Még hozzá se szoktam, de cs:go-ban már ég és föld a kettő. Ma reggel nekiálltam fújkodni a munkahelyi egerem szenzorát, azt hittem belement valami kosz, és nem működik rendesen (pedig de). :D

    A fenti plusz gombjai kifejezetten kemények, de 10 perc megszokás után könnyen lenyomható mindegyik. A görgője is nagyon masszívan be van fogva, lényegesen nehezebben és szakaszosabban forog, mint a Logitechemé (mx performance), játékra bejön, de egy 200 oldalas pdf-et nem szívesen tekernék végig vele. Az oldalra billenése szerintem tökéletes (éppen elég kemény, szépen kattan, jó a fogása), és lenyomáskor sincs vele probléma, se nem túl puha, se nem túl kemény, oldalra sem billen el, és véletlenül sem görget vele az ember lenyomás közben.

    Fogásra kicsit talán lehetett volna magasabb, és az oldalán elfért volna ennyi pénzért némi komolyabb csúszásgátló gumiborítás, de egyik sem zavaró, inkább csak szokatlan az előző egeremhez képest (kicsit máshogy kell fogni), pár óra hozzászokás után abszolút kényelmesnek éreztem (valamivel nagyobb az egér, mint a KPM, és jóval nagyobb, mint a Pure).

    Ami meglepett, hogy az extra gombjait a játékok alapból nem látják "mouse button 5"-ként, ha az ember valamit rájuk szeretne bindelni, ahhoz makrót kell hozzá írnia (én pl rámakróztam a numpad gombokat, és azokon keresztül bindeltem rá amit akartam), de szerencsére a szoftver kifejezetten jó makrózhatóság és profilkezelés terén is, ezért ebből a végére negatívból pozitív meglepődés lett. Az exe-t felismerve magától profilt vált, nem kell vele tökölni, a makrószerkesztő okos és kényelmes. Eddig három profilt csináltam három játékhoz, abszolút kényelmesen lekezeli magától a dolgot. A shiftelése is működik, bár én nem látom értelmét, ezért azt nem használom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák