-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
Ármester
10 nap ortolinearis billhasznalat utan most nem latom szinte semmi eselyet, hogy onszantambol ujra staggered -re valtsak vissza. A 40%os merettel meg nem vagyok teljesen megbaratkozva, szerintem ha reszelek meg egy kicsit a firmware-en, akkor jo lesz ez is.
A staggered elrendezesnek nincs letjogosultsaga az irogepek ota.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz powerwade #43257 üzenetére
Mert az az oszlopnyi billentyu amit egy-egy ujjal kell lenyomni - azaltal hogy nem atlosan vannak egymas alatt - kozelebb kerultek egymashoz. Arrol nem is beszelve, hogy egy egyenesen is vannak, nem pedig kifliben vagy kigyoban...
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
-
Domonkos
Ármester
Lenovo Business Preferred Pro ~ 2400ft
-
Domonkos
Ármester
Szerintem az ollos billentyuzeteknel jelentosen halkabbat nem fogsz kapni. Ha jarsz valami nagyobb elektronikai aruhazban, akkor javaslom, hogy nyomkodj meg par kiallitott darabot hogy legyen jo referenciad. Szerintem nem tudsz jelentosen csokkenteni a hangeron.
-
Domonkos
Ármester
válasz PixAlan #43317 üzenetére
Masik meg ugye a rollover. Arrol sem lehet membranosok eseteben kiprobalas nelkul akarmi biztosat allitani.
Amugy ha van ra egy kicsit nagyobb keret, akkor a hama urage illuminated szerintem veheto.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
-
Domonkos
Ármester
válasz attes28 #43345 üzenetére
Annyiban jobb, hogy precizebb, tartosabb es altalaban sokkal tobb billentyu leuteset kepes egyszerre problemak nelkul bevenni. Hogy ez kinek mennyit er, hogy mennyire erzi annak szukseget, hogy amit hasznal hardver az jo legyen, teljesen egyenfuggo.
Kb mintha egy regi, kozepkategorias crt monitort szeretnel osszehasonlitani egy modern, jo kepessegekkel rendelkezo monitorral. Kulonosen semmi nem indokolja hogy egy csomo penzt elverj a jobb monitorra, de ha adsz arra, hogy amit lass az szep legyen, akkor nem kell sokat gondolkodni. Ugyanez van billentyuzetek eseteben is. Amig nem tudod hogy van sokkal jobb (vagy nem olyan a felhasznalasod hogy igeny legyen jobbra) addig a teljesen faek billentyuzetek is megteszik. Ha viszont tobbet szeretnel (a giccset most felreteve) akkor azt egy mecha billentyuzet fogja megadni.Tovabba fontos:
Attol hogy egy billentyuzet membranos, nem implikalja hogy rossz.
Attol hogy egy billentyuzet gumidomos, nem implikalja hogy rossz.
Attol hogy egy billentyuzet regi, nem implikalja hogy rossz.
Attol hogy egy billentyuzet mechanikus, nem implikalja hogy jo.
Attol hogy egy billentyuzet draga, nem implikalja hogy jo.
Nem minden programozhato billentyuzet egyforman programozhato. Vannak "jobban programozhatok".
stb.Amugy sry az elozoert, azt hittem hogy direktbe flameelsz...
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz pelgrim_v1 #43349 üzenetére
Tesoro gram spectrumrol mit gondolsz?
-
Domonkos
Ármester
válasz pelgrim_v1 #43353 üzenetére
.5mm-rel rovidebb az ut es magasabban is kapcsol.
-
Domonkos
Ármester
válasz pelgrim_v1 #43357 üzenetére
Mechanikus billentyuzetet nem nyomunk tovig. Pont a lenyeget veszti el, ha kalapaljak.
Csuklotamaszt erdemesebb kulon venni. Ami a billentyuzetekkel egyutt jon az nem feltetlen a legjobb. Ez alol talan akkor van kivetel, ha magneses modon kapcsolodik a billentyuzethez. Minden mas esetben nem erdemes a hozza erkezot hasznalni.
Valasztek az idovel biztosan noni fog - jelenleg nincs nagy.Ha mindenkepp tovig akarod pufolni a billentyuket, akkor jo megoldas lehet meg ha veszel valami orthodox cherry szeru kapcsoloval szerelt billentyuzetet es raksz ala megfelelo vastagsagu gyuruket. Igy akar 2mm-re is lecsokkentheto az ut. De inkabb tenyleg tanulj meg rajta normalisan gepelni. Hosszabb tavon tuti jobban jarsz vele.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz bobalazs #43363 üzenetére
Teljesen hulyeseg. Ha a debounce kesest meg kell varni, akkor az azert van, mert szar az implementacio.
Kepzeld csak el a kovetkezo esetet:
Nyitott allapotban van a kapcsolo. Ha nem nyomod le, akkor nem fognak az erintkezok egymason pattogni, igy soha nem fogja azt a billentyuzet lenyomasnak erzekelni.
Amint lenyomod es a jel eloszor megy a bizonyos kapcsolasi fesz fole, azon nyomban ki lehet kuldeni a jelet (nem kell megvarni, hogy vegeterjen a pattogas). Nem kell megvarni, mert akkor egy lenyomas mar tuti lesz. Viszont utana a debounce idejere fixen a "lenyomott" allapotban kell logikailag hagyni azt a billentyut.
Ha megvarod hogy fixen erintkezzen, azzal nem nyersz az egvilagon semmit sem, de legalabb veszites ~5ms-t minden leutesnel.
Szetkapcsolasnal meg meg kell nezni, hogy a legutolso leutes 5ms-en kivul tortent-e, es ha igen, akkor ha 5ms mulva is szetkapcsolva van az adott kapcsolo, akkor logikailag is fel lehet engedni a billentyut. Csak ezt nehezebb implementalni. Jobb firmware-ek viszont igy mukodnek.
A cikk a bena implementaciokon alapul. Lehet ezt jobban is csinalni.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz attes28 #43373 üzenetére
Nincs tapasztalatom vele, de 4k sokkal realisabb ar erte, mint 10k.
Viszont en meg mindig inkabb azt javaslom, hogy vagy vegyel egy nagyon olcso mecha billentyuzetet kicsivel 10k felett vagy var egy olyanra, amit hasznaltan 10k alatt is adnak.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
Ugyan teljesen objektiv velemeny, de en nem vagyok oda a linearis kapcsolokert, raadasul a mostani touch-typingommal valoszinuleg a "tradicionalis" kapcsolok jonnek be nekem. De ennek egyik oka, hogy ezt szoktam meg hamarabb es tobbet hasznaltam tactile es clicky kapcsolokat, mint linearisakat...
-
-
Domonkos
Ármester
válasz Pyro05 #43418 üzenetére
Orommel hallom. Azert szerintem mindenkepp erdemes lenne megvarni ameg megerkezik es csak utana orulni neki. Bar nem hiszem, hogy rossz lenne, csak az izleshez kell passzoljon.
Ha gondolod, akkor amikor nagyjabol kezded kitapasztalni a billencset, irhatnal rola par szot, hogy neked hogy tetszik, hogy kesobb ez alapjan is jobb billentyuzeteket tudjunk majd ajanlani!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz Ringman #43419 üzenetére
En majd 8 honapig teljesen jol elvoltam az ibm model f xt elrendezesevel. Bar az is hozza tartozik, hogy azon alig kapcsoltam be a numpadot. Nem volt nehez hozzaszokni, viszont a numlock ledje neha hianyzott.
Nem is olyan reg azt olvastam, hogy nem feltetlen jo fontos, sokszor hasznalatos billentyuk lenyomasat a kisujjra bizni, mert tul gyenge hozza. Lehet benne valami, mert miota a backspace-t letettem a space melle tenyleg sokkal kevesbe megerolteto a kisujj szamara a gepeles. En most ugy hasznalom a planck-et, hogy a caps helyen van a ctrl, de gondolkozom azon, hogy visszarakom a sarokra es akkor nem kisujjal, hanam a tenyerem elevel fogom nyomkodni. Most jobb kezzel igy nyomom az entert es valami csodalatos. Bar jo sokat kellett magam hozza szoktatni...
-
Domonkos
Ármester
Neten millio egy olyan video van, ahol ezeket osszehasonlitjak. Olyat kell nezni, ahol konkreten egymas mellett van a ketto es azokat nyomkodjak egymas utan. Kulonben nincs semmi referencia.
Bar mint azt tudjuk, a hangnak talana az egyik legkisebb reszeert felelos csak a kapcsolo... Jah hogy a "silent" kapcsolo is inkabb csak egy marketing BS?! Hat jah...Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz nyunyu #43424 üzenetére
Mondjuk meg lehetett volna oldani, hogy legyen visszajelzes, leven hogy a kontroller amit szerkesztettem hozza az usb-s periferianak adta ki magat. Valamelyik labara tuti lehetett volna egy ledet akasztani ami felelhetett volna a numlockert is...
-
Domonkos
Ármester
-
Domonkos
Ármester
Nem nagyon tudok rola, hogy jonne akarmi is ilyen speccel. Duckytol biztos nem.
-
Domonkos
Ármester
Nalam legutoljara egy ducky one 2 volt legutoljara kolcsonben (mas ducky nem) es arrol meg voltam gyozodve, hogy az a legjobb, most is kaphato, egyben megveheto billentyuzet. Hiaba a muanyag boritas, az az IBM szeru minoseget idezte.
-
-
Domonkos
Ármester
válasz ribizly #43472 üzenetére
Amugy azt meg kell hagyni, hogy az apple keyboard tenyleg eleg jonak szamit az ilyen lapos checlet stilusu billentyuzetek kozt; csak ne lenne ennyire draga. Mas kerdes, hogy mirt akarna az ember egyaltalan chicletet venni...
-
Domonkos
Ármester
válasz Domonkos #41931 üzenetére
Felfedeztem, hogy qmk firmwareben van egy faux click nevezetu mechanizmus. Egesz poen bar idegesito. Viszont igy legalabb mindig pontosan akkor van audio feedback, ha annak lennie kell. Bar a hiszterezis hianyat meg ez sem potolja.
Fura hogy meg mindig nem nagyon tudja senkisem megfogni a buckling springet...Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
Szuper!
Viszont arra nem emlekszem, hogy emlitetted-e hogy probaltal-e mar szemelyesen megnyomkodni egy cherry mx red vagy akarmilyen mas cherry mx kapcsolot? Vakon azert elegge bator elkotelezodni egy ilyen mellett.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest