Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • A hajlíthatók kedvence lehet a Dimensity 7300X 5G

    ma Átcímkézés helyett csíkszélességet váltott a MediaTek, népszerű Motorolában debütálhat.

  • Hauntii teszt

    gp Ki gondolta volna, hogy az élet és halál közti rés ennyire élvezetes lehet? Igaz, szín nem sok fért ebbe a birodalomba, de a Hauntii hangulatával, harcaival és apró fejtörőivel is képes elvarázsolni.

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Molydeus #72253 üzenetére

    Hirtelen az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen lehetne mágnesekkel lebegtetni.
    Igen, ahogyan micafighter is említette, voltak ilyen próbálkozások, hiszen elvileg megvalósítható a tökéletes isolation mount, ahol egyáltalán nincsen a kapcsolók-plate-PCB és a ház között fizikai kontaktus a billentyű lenyomásakor. Még rugalmas sem, mint gasket mountnál, hanem semmilyen. A próbálkozások egy része alul-felül mágneseket használt, a Lodestone hibrid volt, alul mágnesekkel, felül gaskettel, azaz a lenyomásnál teljes volt az izoláció, a felengedésnél pedig puha gasket tompította a hangot.

    Aztán a gyakorlatban kijött az, hogy a mágnes ugyan az alkalmas két sík felület egymástól távol tartására, de azok el tudnak csúszni egymáson, azaz a plate-et valamilyen módon a helyén kell tartani, különben jobbra-balra-fel-le el fog csúszni. És onnantól kezdve, hogy valamilyen pozícionáló tüskét, sínt, bármit beveszel, legyen az extrém jól csúszó PTFE vagy UHMWPE, lesz kontaktus, és folyamatosan lesz kontaktus.

    A Lodestone-ról tudok többet, annál erősebb mágnest használva a gépelési élmény megegyezett egy top mount billentyűzetével, azaz a mágnes sok és drága hűhó volt semmiért, mert olyan erősen nyomta fel a gasketbe a plate-et, hogy nem volt bounce. Gyengébb mágnest használva már egy teljesen új, mindentől eltérő gépelési érzetet nyújtott, aminek velejárója volt egy halk súrlódó hang, és erre akkor nem sikerült több prototípus alatt sem jó megoldást találni, Flex konstans időhiánya miatt pedig a projekt azóta is parkolópályán van.

    Billentyűzetben mágnest eddig sikeresen még csak badge rögzítésére használtak csavar helyett, a házcsavarok helyettesítésénél már inkább csak felemásnak nevezhető a végeredmény.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák