-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogirobi
senior tag
válasz kornyiktamas #30150 üzenetére
Ha te azzal a kártyával akarsz FullHD-ban BF3-azni, azt elég komoly kompromisszumokkal fogod tudni... Gyenge az a kártya a BF3-hoz, legalábbis a FullHD-hoz biztosan!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kornyiktamas #30153 üzenetére
Arányosan egyformán telesítenek,nem bánod meg a HD7770-et.
fogirobi Nem akar FHD-ban játszani ha elolvastad volna a hozzászólását. Amúgy ellehet vele játszadozni FHD-ban,lehet hogy pont nem a BF3-al,de nem panaszkodik. Ajánlom nektek a Milyen videókártyát? topic-ot,majd ott felvilágosítanak,ha nekem nem hisztek!
[ Szerkesztve ]
-
kornyiktamas
aktív tag
-
kornyiktamas
aktív tag
na mind1 nekem medium vagy lowon is megfelel csak ne laggoljon legyen fps aztán annyi
a lényeg hogy megbízható kis gép legyen normális hűtéssel
bár a táp a port nem fogja felszívni lentről? nem írják hogy van-e porszűrő benne, venni kell külön? -
mzs2
csendes tag
Csőztök
Össze szeretnék rakni egy gépet amit cserélnék benne.
Proci, Ram, Videókártya, ALaplap
Intel Core i5-3470
GIGABYTE nVidia GTX650 Ti 2Gb OC
Kingston DDR-3 8Gb /1600 KIT HyperX
ASRock B75M-DGSEz össz 96e ft.
Milyen véleményetek van velük?
A videókártya tényleg 283w ot eszik? Hasonló kaliberűt linkelni nem tudnátok ami nem eszik ennyit?
Ramba jo a kingston vagy inkább Corsair?
Alaplap asus vagy asrock (ár értékben az asrock de minőségileg?)Játékra szeretném ezt összerakni persze folyamatosan fejleszteném de a mostani már tűrhetetlen.
-
fogirobi
senior tag
válasz TechN7ne #30161 üzenetére
Láttom? Akkor lássad!
Nem volt egyértelmű az első kommentje, ha elolvasod mégegyszer, akkor észreveszed! Az pedig, hogy annyira nem akarok full hd-t, ez se volt egyértelmű kijelentés! Én csak segíteni akartam, hogy tisztában legyen vele, hogy Full HD BF3-hoz kevés az a kártya! Én kérem az elnézésedet!
Mellesleg inkább nézzem ezt be mint, hogy újra kelljen járnom az általánost![ Szerkesztve ]
-
mzs2
csendes tag
Sokallod vagy keveselled?
-
mzs2
csendes tag
Féláfával és nagykerrel kapom bonyolultan összeszőve
De milyen? A szett -
fogirobi
senior tag
válasz kornyiktamas #30169 üzenetére
Miért is? Magyarázd már el nekem!
-
trickyy
senior tag
Felesleges 650-ből a 2 GB VRAM, mert hamarabb fogy el a kártya ereje, mint a RAM. 110W a kártya TDP-je, jobban jársz ha rádobsz még pár ezret és veszel egy HD7850-et, 2 GB-osat persze.
kornyiktamas: FHD-ban a VGA ereje inkább dominál, mint a procié, persze ezt nem azt jelenti, hogy nem kell erős proci. Ha +20k-t kéne dobni a konfigba, azt a VGA-ba tenném és nem a prociba. HD 7850 azért elfér egy i3 mellé.
[ Szerkesztve ]
-
mzs2
csendes tag
válasz kornyiktamas #30171 üzenetére
Pontosabban ahogy én kapom
Intel Core i5-3470: 41 245 Ft
GIGABYTE nVidia GTX650 Ti 2Gb OC (GV-N65TOC2GI) : 29 606 Ft
Kingston DDR-3 8Gb /1600 KIT HyperX (KHX1600C9D3B1K2/8GX): 12 317 Ft
ASRock B75M-DGS (mATX) (Intel s1155): 12 656 FtDe a kérdésemre választ még mindig nem kaptam!
-
fogirobi
senior tag
válasz kornyiktamas #30172 üzenetére
Igen és ezt te tapasztalatból írod? Egy ilyen proci mellé most adtam el az 560Ti-met és cimbinek Full HD-ban hasít a BF3 50-60 FPS mellett, persze nem Ultran, hanem mediumon!
Legalább ne próbálnál kioktatni, ha fogalmad sincs a dologról... -
mzs2
csendes tag
válasz kornyiktamas #30177 üzenetére
Akkor legyen az előző hozzászólo?
hd7850 ? -
fogirobi
senior tag
válasz kornyiktamas #30179 üzenetére
Játékokhoz VGA kell és nem proci, a procinak csak ki kell hajtania a kártyát, nem azt mondom, hogy egy 4 magos procin nem lesz jobb a játék, a BF3 meg főleg, mivel kihasználja a 4 magot, de ott van leírtam milyen gépen megy 50-60 FPS-el a játék FullHD-ban... 50-60 FPS talán kevés vagy mi a probléma? Mond meg a haverodnak, hogy vegyen bele egy jobb VGA-t, persze olyat amit még kihajt az a proci és meglátja, hogy elég neki azaz i3 is....
Ilyet állítani, hogy a processzor (I3) jócskán megakadályozta volna, hogy FullHD-ban játszál! Nevetséges vagy! Ne itt okosítsál pls![ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz ceripapa #30020 üzenetére
nagyon szimpi ez a x4 750k proci...bér nem sürget semmi..úgyhogy megvárom ezt az új Ricslandot..hátha még újabb és jobb dolgok jönnek elő
a 7770-hez viszonytva sem oylan rossz teljesítményű a dVGA-m ezért még értelmét sem látom a cserének. a magas fogyasztása aggaszt egy kicsit, de szerintem elég magas kts.-el tudnék korszerűbb, de lényegesen nem fürgébb vga-ra beruházni ..így ez a 4850 marad még egy darabigTx
eladó: vadi új soundcore motion+
-
trickyy
senior tag
válasz kornyiktamas #30179 üzenetére
Sapphire 7850 2 GB a megoldás. +~10k és sokkal több FPS-ed lesz, mint egy 650-nel. Nézd meg ezt.
-
kornyiktamas
aktív tag
válasz fogirobi #30180 üzenetére
hát megakadályozza főleg ha jó videókártya van benne már nem azért a processzora meg az i3 alja tehát azzal a 2 maggal nem sokra megy mikor a bf3 fullhdban 2gbos videókártyát is megeszi
nemtudom de én a full hd alatt az ultra vagy a mid beállításokra is gondoltam nem csak a felbontásra -
fogirobi
senior tag
válasz kornyiktamas #30183 üzenetére
Ezt írtam, hogy olyan VGA kell bele amit kihajt az a proci! Istenem menj már innen!
Mellesleg nem a haverod I3-járól volt szó, hanem amit te írtál, ami nem a legalja....[ Szerkesztve ]
-
fogirobi
senior tag
válasz kornyiktamas #30185 üzenetére
Oké, oké
Arról volt szó, amit te is írtál, hogy a te általad összeállított konfigodból vagyis elnézést procidból egyértelműen látszik, hogy azzal te nem is akarsz FullHD-ban játszani, mert kevés a proci....
Nem tudom, hogy hol vannak itt igazából értelmezési gondok!
Hagyjuk is, menjél gépet venni inkább, mert az értetlenkedésedből is megárt a sok....[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kornyiktamas #30185 üzenetére
Egyenlőre tökéletes lesz a HD7770 kártya is az említett igényednek,1600 felbontáson mindent visz gyönyörűen,némelyik játékokat FHD-ban is medium néhol high beállítások mellet. Teljesítmény-ár arányban ezek a szériák /7750-7770/ jó választások!
Ne hagyd magad befolyásolni!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kornyiktamas #30188 üzenetére
Az már egy másik kategória természetesen,ha van rá keret,akkor gondolkodás nélkül egy HD7850 2GB!
-
trickyy
senior tag
válasz kornyiktamas #30188 üzenetére
Hát, ha az FPS különbség megvan, akkor sokkal több nála. Egyébként jobb sokkal, +1 GB VRAM már alapból jó. 650 közepes felbontásra való, 7850 már jó FHD-ra.
-
kornyiktamas
aktív tag
na akkor köszi már tudok mi közül válogatni majd össze rakom és még 1 olyan kérdés lenne milyen márka jöhet szóba? pl asus,gigabyte? vagy msi vagy melyik a megbízható
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kornyiktamas #30191 üzenetére
Maradj inkább az Asus-nál,az a biztos!
-
törölt tag
válasz kornyiktamas #30144 üzenetére
ebben a házban nincs kábel support:
Thermaltake VN40001W2N
ennél jobbat is vehetnél
pl. Asgard Pro
vagy Cooler Master USP 100
Zalman Z9 -
törölt tag
150 wattot eszik i7-el a GTX 650 Ti, maxra terhelve.
Kingston-ban vannak fapadosabb RAM-ok, de a HyperX az nem tartozik közéjük.
Az ASRock is jó minőségnek számít az utóbbi pár évben. FM2-vel voltak ugyan problémák mostanság, főleg mini-ITX területen, de ez talán a kezdeti kiforratlanságnak volt köszönhető.
Az új FX-es Vishera-khoz is jelenleg talán jobb erősebb ASUS vagy Gigabyte alaplapot választani, főleg tuning esetén, mert az ASRock Extreme-ek (3 és 4) nem kínálnak csak 4+1 -es tápellátást.
1155 területen már beállt a kínálat. Anno bizonyos H61-es ASrock deszkákkal is voltak kisebb problémák, az Etron USB3 csip is vacakolt, a Gigabyte-nál is..., de a B75 újabb csipszetben ez már natív, szóval nem lehet gond.
Általánosságban véve az ASUS drágább és kevesebb szolgáltatást is ad ugyanannyi pénzért. Garanciát tekintve viszont az FM2-es ASRock-ok (és az AM3+ is), most sajnos újra csak 2 éves.
-
membrandj
nagyúr
válasz thEndeR #30139 üzenetére
Én ezt tenném össze:
Lap:ASROCK Z77 Pro3
CPU:INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX
Ram: CORSAIR 16384MB Vengeance Low Profile DDR3 1600Mhz CL9 QUADKIT CML16GX3M4A1600C9
Cpu hűtő:ALPENFOEHN Brocken
VGA:MSI N660Ti TF 3GD5/OC GTX660Ti 3GB GDDR5 PCIE vagy MSI R7950 TF 3GD5/OC BE HD7950 3GB GDDR5 PCIE
SSD: OCZ 128GB SATA3 2,5" Vertex 4 VTX4-25SAT3-128G
HDD:HGST 1000GB 7K1000.D 7200rpm 32MB SATA3 HDS721010DLE630
Ház:XIGMATEK Asgard Pro Fekete
Táp: FSP Raider 650Összesen: 287k a 660Ti-vel 283k 7950-el.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz trickyy #30199 üzenetére
Azt írta,hogy már meg is van neki a gép, csak kíváncsi mások véleményére. Maradt még 13k a keretből, az mehet akár házra is,de szerintem nem rossz ez a ház se,arany középút. VGA-nál árban pedig 2-3 ezer forint a különbség,ahogy én néztem, bár igaz,hogy én csak MSI és ASUS videokártyákat nézegetek. ( Az MSI nagyon régóta ad 3 év garit a videokártyáira és ez szerintem nem véletlen, minőségi cuccokat gyártanak. Persze ezzel nem azt mondom,hogy a többi ne lenne az, de szerintem kiemelkednek.)
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen processzort vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok