- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen processzort vegyek?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Androidos tablet topic
- Fujifilm X
- Novemberi hardverkavalkád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balpis
őstag
ha dobozos procit vettél, akor paszta van a hűtőbordán gyárilag, egy kis fóliával lefedve
A CTG 500-on kell lenni egy kábelnek egy 4 és egy 8 pines csatlakozóval a 2*(6+2) mellett.A lap alján, alulról a második kábelnotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Crias
senior tag
Pár hónapja még az volt a sejtés hogy a legdrágább Trinity ~45k-ba fog kerülni, most azért valamelyest erősödött is a forint stb. lehet valamivel olcsóbb is lesz, de nem fog 2* annyiba kerülni az fix.
Amúgy meg az nagy tévhit hogy az igp csak low grafikára jó... (Anandtech-en is jocskán elferdítve szerepeltek a Trinity-s notik tesztje, vagy direkt? [állítólag eléggé inteles portál]) a lényeg hogy míg ugye egyenlőre csak notikról van tapasztalat, a Trinity magas beállításokkal élsímitással etc. alig veszt pár fps-t a low/medium-hoz képest, addig az intel féle igp (HD 4000)
összekakilja magátrendesen lemarad.[ Szerkesztve ]
Crias
-
TGWH
őstag
válasz balpis #14951 üzenetére
Én is ezt kérdeztem havertól, aszonta nincs azon semmi
És akkor a két hat + kettes nem is kell, csak a négy + nyolcas? Ventiket gondolom oda dugom, ahová elér...
Meglestem így nagyjából a procit, fóliát nem látok, viszont van rajt 3 csík egy körben, az lenne az? Hőre lágyuló lenne?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Crias
senior tag
Elméletileg elégnek kell lennie, (nincs gyakorlati tapasztalatom) ha esetleg nem lenne elég akkor is fejleszthető a konfig és +20k-ért tudsz venni bele 6670-et és hybrid crossfire-el tuti jó lesz és ugyanannyiból nagyobb teljesítményű géped van és nem mellesleg ehhez a procihoz simán rakhatsz 6850/6870-et míg a 620 már nem hajtaná ki (egy i3 azért dukálna ezekhez).
De ha ráér akkor lehet megvárnám a Trinity érkezését augusztus 2. felében érkezik elméletileg.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
vond
MODERÁTOR
Igen, az a három csík a paszta...
A két 6+2-es tápcsati a videókártyákhoz van... Ha egyelőre nem kellenek, akkor rejtsd el őket, ne fogják le a szellőzést...
Apropó elrejtés: írtad a három lyukat... Azért kicsit több van, és lehet is őket frankón használni... Nem csak attól jó a kábelmenedzsment, hogy sok lyuk vezet hátra, hanem hogy legyen elegendő hely az alaplap mögött elvezeteni, elrejteni a kábeleket...
Tök egyszerű az egész: Úgy vezess el minden kábelt hátul, hogy a lehető legkorábban "vidd ki" az alaplap mögötti területre, és a lehető legkésőbb "hozd be" a cél előtt, persze mindvégig arra figyelve, hogy pont elérjen a célhoz... Jó sokat el lehet sakkozni vele, ha igazán szép eredményt akarsz...
A ventiket meg nézd meg a kézikönyvben, hogy hova lenne a legjobb kötni... A 4 tűs csatlakozásokon pontosabban (PWM-mel) lehet szabályozni a fordulatszámukat, a 3 tűs csatikon meg a feszültség szabályzásával (de ezt nem minden lap tudja)...
Az SSD-nek az a hely tökéletes, direkt erre célra vannak ott a furatok... Gyorsrögzítőket én sem használtam az Asgard Pro szerelésnél... Komolya problémát nem nagyon tapasztlatam... És az ujjam se vágta el semmi...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
TGWH
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Egyébként tényleg nem látszik a képen, hogy kábelt menedzseltem? oks, a táp kábeljei csak lógnak, mert nem akarom összekötni, úgyis szét kell vágni, ha lesz vga...
És azt a hőfokon kívül honnan tudom meg, hogy el-e basztam-e a pasztázást? Csak nyomjam rá a ventit, és imádkozzak?
Akkor az nem baj, ha nem minden csavar fogja az alaplapot? Azt sem mondhatnám igazán, hogy minden furat alapból a helyén van, mert nincs...Akkor egyelőre csak a nyolcas tápcsati kell, a két 6+2-es nem. remek.
Majd holnap akkor meglátjuk.
A ház oldalával ti is szenvedtek? Mert sehogy sem akar könnyen rámenni...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
balpis
őstag
valamit elcseszhettél az alaplap rögzítésnél. Én a leggagyibb Codegen házban sem jártam még így.... Nem hangzik jól.
Biztos, hogy a távtartókat jó helyre, jó méretben raktad? (közelről nem láttam az Asgard pro-t, de akinek van itt ( ), az biztosan segít...A ventit valóban csak rá kell nyomnod és jó eséllyel jó lesz. Aztán a hőfokból látod, ha valami rossz. De ha minden a helyén van, akkor nem lehet rossz... Legalábbis nagyon nem.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
TGWH
őstag
válasz balpis #14958 üzenetére
Rossz helyre nem lehet tenni, mert akkor nem lenne lyukon... azonos méretű távtartók vannak, ahogy néztem. Vagy nem? Elsőre még tövig sem lehetett őket csavarni... alaplap rá, csavarok bele, amit ír a rögzítéshez, és hopp, elcsesződött a menet, pedig nem húztam agyon... egy-két csavar lötyög most már, de szenvedés volt kiszedni... gondoltam teszek alá egy alátétet a nyákra
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
pohár
félisten
válasz thunder1991 #14950 üzenetére
de még mennyire
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
szasanyi
félisten
És azt a hőfokon kívül honnan tudom meg, hogy el-e basztam-e a pasztázást? - ez a hét kérdése!
A házban lévő, alaplaprögzítő csavarhelyek univerzálisak, minden formátumú alaphoz van kialakítva efgy-egy. Neked azokat kell - pontosan! - megtalálni, ahol az alaplapodon is van furat a rögzítéshez. A CPU hűtőt nem (!) a beszerelt alaplapra célszerű rátenni (ráerőszakolni, nyomni mint állat) mert annak vagy sérülés lehet a következménye, vagy az, hogy nem illeszkedik és/vagy rögzül megfelelően. Az alaplap beszerelése előtt, azt alulról megtámasztva kell rátenni a CPU hűt, mert úgy nincs ilyen rizikó és könnyű meggyőződni arról is, jól a helyen van-e és hogy megfelelően rögzítve van.
-
balpis
őstag
Nekem akkor volt hasonló tapasztalatom, amikor nem a megfelelő csavarokat használtam.
Nem egy fajta van általában, legalább kettő, de láttam már 3 félét is. Más-más menetemelkedéssel! A csavarokat könnyedén kell tudni becsavarni. Próbáld meg még beszerelés nélkül![ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
TGWH
őstag
válasz szasanyi #14961 üzenetére
Mondjuk ez lett volna a második tippem, amikor nekiálltunk beszerelni a lapot... remek, kábelek ki, csavarok többsége ki, távtartókkal ismét szenvedve csavarok maradéka ki...
Pontosan megtalálni nem nagy kunsz, ránézel és látod hol van lik és hol nincs... nekem az a bajom vele, hogy mint ha nem lenne jó a menet a távtartóban...balpis, biztos hogy jók a csavarok, mert a többség rendesen fog, a hétből talán 2, max három ami alig fog valamit...
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
szasanyi
félisten
Ha a csavarok egy része jó, akkor mind jó - csak van, amelyik nagyon szorul! A lyukakat nem mindig találod el ránézésre, mert van pár ami nagyon közel van egymáshoz. Ráteszed a lapot, és filctollal megjelölöd, az a tuti. Csavar, pici villáskulcs vagy fogó ha nagyon szorulna és hajrá, mehetnek bele a rögzítésre szolgáló csavarok!
Alaplapba CPU, rá a hűtő (alulról támasztva, jól rányomva és ellenőrizve), majd a RAM-ok is be helyükre, és mehet is a lap a házba. -
regener
veterán
válasz thunder1991 #14950 üzenetére
Persze csak ha megbízható a kolléga, mert ez túl jó ajánlat.
-
TGWH
őstag
válasz szasanyi #14964 üzenetére
Holnap megpróbálom, köszönet Neked is.
Akkor ebből bontás lesz... lyukakat eltalálom, mivel min. 5 centi különbség van kettő között...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
x_o_n
veterán
válasz boroslaszlo #14967 üzenetére
Igazán nincs mit,de érdemes utána olvasni hogy neked az nvqq vagy fireepro a megfelelöbb.
-
Ocarina
aktív tag
Sziasztok!
Full HD játékra szeretnék összerakni egy gépet. A monitor egy TV lenne, egér+billentyűzet, op.rendszer van, minden más kéne. A keret max 180.000 Ft, de ha lehetséges inkább 150.000 Ft.
Keelah se'lai | SEN: ZsomleHUN
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
1. Mire fogod használni a gépet?
Játékra főképp.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Gigabyte H55-UD3H + i5-760@3.6ghz + mindig más vga.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap+processzor
4. Mennyi a kereted rá?
62.000 számlásan, boltból
49.000 számla nélkül, apróról5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1920x1080
Érdemes / tudok fejleszteni ebből a keretből? Lehető leggyorsabb kéne ennyiért játék alá. Én körbetekintésem alapján B75ös Gigabyte alaplap + i5 3450es kombót találtam.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Ocarina #14969 üzenetére
Hali!
SSD-vel, FullHD játékra, kb. 180-ból:
LAP: ASROCK B75M-GL ~15k
CPU: Intel Core i5 2310 BOX ~43k
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G ~5,5k
GPU: VTX3D VX7850 1GBD5-2DH PCIE ~60k
(vagy SAPPHIRE 11200-06-20G HD7850 1GB GDDR5 OC PCIE ~64k)
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~16k
HDD: SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002 ~17k
(vagy WD 500GB Caviar Green 7200rpm 64MB SATA3 WD5000AZRX)
ODD: kell?
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 400W ~14k
HÁZ: Xigmatek Asgard Pro ~12,5k
Összesen: ~183k (~187k)Ha le akarsz menni 150 környékére, akkor videókártyából meg egy GTX560, vagy HD6870, és ehhez prociból i3-2100/2120 ~30 ezerért... Még ezzel is el lehet lenni FullHD-ben...
Végülis az SSD-t is el lehet hagyni, de én ma már nem nagyon raknék össze gépet enélkül (nagyon meg tudja dobni a rendszer sebességét)... Ha ezt kiveszed a fenti konfigból, akkor se vagy még 150-en... Viszont ha lemész i3-ra és gyengébb VGA-kra, akkor meg már belefér at SSD is a kb. 150-be...
Ha esetleg az i5-ös procit bevállalnád apróról, azzal elég sokat spórolhatnál... 32 körül már lehet venni gyári hűtővel...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kolléga neked aztán nagyon felesleges kábel supp-os házat venned, egy 3 ezres kodegen is sok neked, halvány dunsztod nincs arról, hogy hogyan miféleképpen lehet elrendezni a kábeleket. Talán itt kellene megsasolni: Asgard Pro cikk
-
Diablo18
senior tag
Mikor kezdtem első gépem amit én próbálgattam szerelgetni (takarítani pasztázni stb
még az amd proci lábait is elhajlítottam mert rosszul tettem be a foglalatba )de ismerősöm el jött vissza hajlítgatta és ment is tovább a gép(az akkori pc-k még bírták)
Rég volt[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz ZozzHUN #14970 üzenetére
Szerintem nem éri meg váltanod, az i5-760 egy jó kis proci, és a legtöbb mai vga mellé elég. Én inkább vga-ra költenék a helyedben, vagy ha még nincs, akkor ssd-re. Meg amúgy is, ebből a keretből nagyjából ugyanilyen erős cpu+lap-ra tudnál fejleszteni, csak újabb tokozásban. üdv
-
Sontir Fel
őstag
Annyi kerdesem lenne meg, hogy az AMD esetenel ha szeretnek ket monitort hasznalni, pontosabban 1 monitor es 1 tv, akkor azt elbirja az APU kulon vga kartya nelkul? Van neki tobb monitor tamogatasa?
Illetve 128as SSD vasarlasat tervezem, melyiket erdemesebb: samsung vagy ocz vertex 4 vagy vertex 3?
[ Szerkesztve ]
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
fntastic
aktív tag
válasz Sontir Fel #14982 üzenetére
Ezek közül Samsung, de olcsóbban kijössz egy OCZ Agility 3-al.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Sontir Fel #14982 üzenetére
Természetesen ráköthetsz két kijelzőt is... A TV-re gondolom HDMI-n keresztül csatlakozna... Viszont ha a monitoron van DVI bemenet, akkor ajánlott lenne azt használni és ahhoz már egy másik lap kell (pl. ASROCK A75 Pro4-M), mert az A75M-HVS-en csak D-SUB van a HDMI mellett...
120-128-as SSD-k közül a legjobb ár/érték aránya az OCZ Agility 3-nak van... Én azt venném...
-
Sontir Fel
őstag
Azzal szemezek, illetve 1.000 forint tobbert van a jobban felszerelt sima Pro4. Az is megfelel nem?
Tappal kapcsolatban, a 400as fsp hexa rendben van szerinted?(#14983) fntastic : koszonom, gondolkodom rajta. 4,500 forint es 8 giga van a ketto kozott. Szerintem samsung lesz, mert egyszer elunk, nem ?
[ Szerkesztve ]
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
vond
MODERÁTOR
válasz Sontir Fel #14985 üzenetére
Nem vagyok nagy SSD guru, de úgy tudom, hogy az Agility 3 is 128 gigás csak előre le van foglalva belőle egy rész a megfelelő működéshez... Csak emiatt szerintem nem éri meg Samsung-ot venni...
Esetleg kérdezz be az SSD topic-ba, hogy ehhez a konfighoz, és a leendő op.rendszerhez melyiket ajánlják leginkább...
Az FSP Hexa 400 minőségével, teljesítményével nincs probléma, viszont nagyon rövidek a kábelei, és elég közel vannak a csatlakozók is egymáshoz... Alsótápos házba csak CPU 4-PIN hosszabbítóval ajánlott, és ott is figyelni kell, hogy közel legyen egymáshoz a HDD/ODD/SSD...
Ha esetleg belefér, akkor egy moduláris Sharkoon WPM 400 nagyon jó lenne... Egyébként FSP350APN (csak felsőtápos házba), vagy FSP400APN, vagy Chieftec CTG500...
Az A75-Pro4 is jó természetesen...
[ Szerkesztve ]
-
nagy.laurent
tag
Sziasztok!
1 eve mar, hogy osszeraktatok a gepemet, azota is tokeletesen mukodik, minden igenyt kielegit, koszonom ujra (azt hiszem fezlergabor es shellkretor urak segitettek akkoribban )
Most edesanyamnak szeretnek az iponnal osszedobni egy gepet, semmi kulonoset nem kell tudnia, csak netezik es webkamerazik az unokaival. A kerdesem egyelore csak annyi lenne, hogy mennyibe kerulne ez - nyilvan a leheto legolcsobb, de megbizhato gepezetet szeretnem. Van egy monitorom hozza, illetve billentyuzet, eger, hangfal, webkamera, szoval az nem kell.
Elore is koszonom a segitseget!
-
Jim-Y
veterán
válasz nagy.laurent #14988 üzenetére
lap 12K
proci 11K
ram 5.5K
vga integrált
ssd 25K (120gb elég netezésre)
táp 8.5K
ház 8Küdv
-
fntastic
aktív tag
Még mindig nem jutottam dűlőre néhány dolgot illetően, szóval segítsetek.
Adott egy i5-2300 proci,
emellé gondoltam:AsRock B75 Pro3-M
van előlapi USB 3-ja, ez fontos nekem. 1 x Front USB 3.0 header (supports 2 USB 3.0 ports) ezt írja a gyártói oldal, tehát akkor erre rálehet kötni egy Sharkoon USB3 Front Panel-t amibe kettő csatlakozás van?KINGSTON 8192MB HyperX XMP Red Limited Edition DDR3 1600MHz CL9 KIT
ér valamit ez az XMP? jó vétel lenne ez? vagy inkább 1 modulos CSX? vagy mi?KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200
másfél ezerrel több, mint az OCZ Agi3, de van hozzá beépítő keret, ezért gondoltam ezt (meg talán kevesebb panaszt is olvastam róla, bár lehet azért mert kevesebb embernek van)SHARKOON USB3.0 Frontpanel B
mert ugye kell előre USB3HDD
nem tudom, milyen kellene, ugye a gép videószerkesztésre lesz használva, így a HDD-re mennének majd az adatok, de előtte SSD-n dolgoznánk velünk, szóval nem tudom hogy elég lenne-e lassú, avagy sem, valamint melyik éri meg árban?Ház (+esetleges ventik)
valamibe bele kellene tenni ezeket, lehetőleg legolcsóbban, de azért ne legyen gond a melegedéssel, de gondolom nagyon nincs minek, über VGA nem lesz bele véve, max. közép kategóriásTáp
van egy FSP 350W-om és Gigabyte SuperB 460W-om, ha az egyiket fellehet használni, akkor nem fontos, ha nem, akkor milyet lehetne?Kártyaolvasó
fogalmam sincs, milyet kellene, csak legyen gyors és USB3-as[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz nagy.laurent #14988 üzenetére
Én egy ilyet dobok össze hamarosan:
Proci: Intel Celeron G530 ~10k
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ~6k
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~25k
TÁP: FSP FSP350-60APN ~9k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8k
Ö: ~73eFtHátra még mehet a házba egy venti. A táphoz lehet kelleni fog egy tápkábel hosszabbító. Olcsóbb ház is lehet, mert a proci nem fűt, de ez legalább korrekt és olcsó.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
balpis
őstag
válasz ZozzHUN #14972 üzenetére
ahogy Jim-Y is írta, sebességet nem fogsz nyerni. A 760 igaz, alapból lassabb vagy 20%-kal az új Ivy-knál, de míg azok nem húzhatók, a 760-ast már te is szépen megrángattad.
Vagy többet kell rászánni - minimum egy Z68 / Z77 alaplap és egy i5-2500K egy jó hűtővel (persze gondolom, valami most is van, ami jó lehet.) De erre 15-20k-val többet kell költened. És akkor is hiába nyersz CPU-ban 10-20%-ot, a VGA lesza szűk keresztmetszet - legalábbis játékoknál.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Öcsém szeretne egy új gépet játékra, 130, max 140k-s kerettel. Egér, monitor van. utóbbi még crt, hamarosan le lesz váltva, úgy h h a natív felbontás még variálható, de kb. 19-20" a várható méret (nem tudom, h azokhoz általában mi jellemző).
Mit ajánlanátok?Let's begin, de gozaimasu!
-
TGWH
őstag
válasz #98593280 #14976 üzenetére
Ezt miből szűrted le? Azért egyik lyukon ki, a másikon meg be...
-
vond
MODERÁTOR
Hali!
19-20"-en általában 1366x768-cal, 1440x900-zal, esetleg 1600x900-zal, meg (a régebbiek közül) 1280x1024-gyel találkozhattok...
De ez a konfig FullHD-ra is elég:
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~30,5k
GPU: MSI N560GTX-M2D1GD5 1GB GDDR5 PCIE ~44,5k
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~18k
ODD: kölcsön, vagy oprendszer install pendrive-ról
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 400W ~14k
Összesen: ~140kKicsit visszavett beállításokkal még ez is elég 1080p-re, és ebben van SSD is:
GPU: VTX3D VX7770 1GBD5-2DHX PCIE 33,5k
SSD: OCZ Agility 3 60GB ~16k
HDD: WD 500GB Caviar Green 7200rpm 64MB SATA3 WD5000AZRX ~18k
TÁP: FSP400-60APN ~10k
+1 MOLEX»PCI-E tápátalakító (ha nem adnak a videókártyához)
Összesen: ~141kÉs itt van egy konfig 19" 1366x768-as monitorral is:
(Itt már lehet tolni magas beállításokon a játékokat...)LAP: ASROCK B75M-GL ~15k
GPU: VTX3D VX7770 1GBD5-2DHX PCIE 33,5k
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~18k
TÁP: FSP400-60APN ~10k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8k
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1k
TFT: PHILIPS 196V3LAB ~22,5k
Összesen: ~144kHa esetleg kinéz a közeljövőben a GTX560-nál erősebb videókártya is, akkor érdemes lenne most venni egy aprós i5-2300/2310/2320/2400-at... Gyakorlatilag az új i3 árában ki lehet hozni...
[ Szerkesztve ]
-
<MZ/X>
őstag
Sziasztok,
elkezdtem ismerkedni a gondolattal, hogy egy mini-itx gépet építek magamnak game céljából. Z77 alapra i5-3570k-val, DC2 GTX670-nel. Mennyire megvalósítható ez a gyakorlatban, úgy hogy ne süljön le minden? Vannak egyáltalán legalább silveres tápok ilyen méretben? Ha meg lehet minden probléma nélkül építeni egy csendes (valami jó procihűtővel), abszolút kompromisszummentes mini-itx gépet amit könnyen lehet hordozni is (ez a formátum befér egy hátizsákba, nem?) akkor miért venne bárki is ATX gépet (mondjuk a többkártyás rendszerektől meg extrém tuningtól eltekintve?)
Előre is köszönöm!
Original's never fit - Socket 370
-
vond
MODERÁTOR
válasz fntastic #14997 üzenetére
Miért vagy Te abban olyan biztos, hogy elég lenne a 15 ezres Pentium G620, vagy akár a 19 ezres G840 a GTX560 alá? Szerintem oda már sovány lenne, de még a HD7770-hez is elkél az i3...
Néhol valóban nem sok a különbség, de elég sok játékban azért megvan a 30-40%-os különbség is... Az meg azért már nem mindegy...
Bocs, de bővebben most már nem jut Rád időm... Majd valaki más... Bár úgy látom, azért elég jól képben vagy...
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz <MZ/X> #14998 üzenetére
szerintem levegővel esélytelen egy ilyen konfigot lehűteni. Különben valóban nem lenne az ATX-nek létjogosultsága...
Egyébként egy HAF ház is belefér egy hátizsákba. Csak elég nagy hátizsákra van szükség.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen processzort vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Napelem
- Androidos tablet topic
- Synology NAS
- iOS alkalmazások
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- AsRock B550M, Ryzen 5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest