Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zotyko

    csendes tag

    Sziasztok!

    Asztali gépet szeretnék vásárolni, nulláról, szóval semmim sincs jelenleg hozzá. Soha nem raktam még össze PC-t és nem értek egyáltalán a témához, ezért kérlek ne haragudjatok, ha későbbiekben lesz néhány kérdésem. :) Először is azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e most gépet venni, vagy előre láthatólag nem lenne-e jobb várni kicsit (mondjuk télig, vagy ilyesmi). Kitöltöttem a kérdéseket is:

    1. Mire fogod használni a gépet?
    Elsősorban játékra, illetve átlagos egyetemi felhasználásra (netezés, tanulás, filmnézés, 1-2 egyszerűbb program futtatása, stb.) Játszani szeretnék a jelenlegi újabb, és minél tovább a jövőben megjelenő játékokkal, nyilván annyira, amennyire a keret megengedi. A grafika kevésbé érdekel, nyilván minél jobbat szeretnék, de ha a jövőben csak közepesen futnak el a játékok, nekem az is tökéletes. Egy masszív, valamennyire tartós, fejleszthető gépet szeretnék, ami most megfelel játszani, később meg 1-2 alkatrész cseréjével szinten tartható. Nem tudom, hogy mennyibe kerül egy ilyen gép.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Nincs semmim. :(

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Mindenre. Teljesen átlagos játékos vagyok, egérből és billentyűzetből nem kellenek gamer elemek. Legyenek elfogadható minőségűek, tartósak amennyire lehet, kényelmesek.

    4. Mennyi a kereted rá?
    Ez egy kicsit nehezebb kérdés, mert fogalmam sincs, hogy mennyibe kerül egy asztali gép, ami már nagyjából ki tudná elégíteni az igényeimet. 200-250k között gondoltam, de ha ez esélytelen, talán sikerül feljebb tornászni még kicsit. Ezt rátok bíznám, hogy mi az amin lehet kicsit spórolni és mi az amin nem érdemes, ami jó befektetés. Azért amennyire lehet, szeretném alacsonyabban tartani az árat.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
    Nincs monitorom, abból is kérnék egy ajánlatot. Gondolom 1080p-n azért jó lenne, de nem értek hozzá. Nem kell csúcsmonitor, egy olyat szeretnék, amire azt mondjátok, hogy teljesen jó, egy átlagos felhasználó igényeit kielégíti játék közben, megvan benne, aminek meg kell lennie benne, megbízható és megfizethető.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Semmi ilyesmi. Nem értek hozzá, a kinézet pedig nem igazán számít.

    A válaszokat előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák