Hirdetés

Aktív témák

  • kpetyke

    tag

    Sziasztok!
    Egy komoly gép beruházását tervezem a közeljövőben, mindenről végigolvastam mindent amit csak tudtam, de minden bizonnyal ti jóval többet tudtok nálam a gépekről. Kezdem is mi a kérdés. :)

    Alapvetően 2 konfigon gondolkozom.
    Az egyik elképzelésem, i7 920, i7 940-re építeni de ezekhez az alaplap kb. 2x annyiba kerül mint a másik tervem agyához, a i7 870-hez gyártott alaplapok. Főként ezzel vagyok meglőve, hogy megéri-e az a +30k az alaplapért, és bechmarkokon, ahol néztem az i7 870 üti is a 920-at. Szerintetek melyiket válasszam? (légyszíves, a döntéshez nézzetek alaplapokat is mert nemnagyon vagyok benne otthon, és rengeteget segítene ha indokolnátok esetleg h mért ilyen alaplapot vegyek ehhez a procihoz).

    A gép többi része:
    Ati 5850/ GTX470
    Seagate 1TB 32MB Barracuda 7200.12 / WD Caviar Green 1TB
    Corsair DDR3 1600MHz 4GB(ha i7 870-re építek)
    tápnak ezt néztem: Corsair AX750

    A gépet Grafikai használatra (Adobe CS5), valamint játékra szeretném használni (a grafika fontosabb). AMD-s véleményeket is meghallgatok, de ha jól tudom a 6magos se veri a 4magot.

    Meddig várjak míg lemennek az árak? és ti esetleg milyen más configurációt ajánlanátok nekem(szerintem az írásomból kiderült, hogy lassan 7éve 1 gépet húzok és nemvagyok nagyon otthon az IT világában, de mégis a kereteimhez mérten a legjobb gépet szeretném megvenni amivel kihúzom 1-2 évig és az ára is fontos a gépnek -sajnos-)

    Nyugodtan cáfoljatok meg, ha hülyeséget írtam esetleg -megeshet-.

    Előre is köszönöm a segítségeteket.

Aktív témák