Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
kpetyke
tag
Sziasztok!
Egy komoly gép beruházását tervezem a közeljövőben, mindenről végigolvastam mindent amit csak tudtam, de minden bizonnyal ti jóval többet tudtok nálam a gépekről. Kezdem is mi a kérdés.Alapvetően 2 konfigon gondolkozom.
Az egyik elképzelésem, i7 920, i7 940-re építeni de ezekhez az alaplap kb. 2x annyiba kerül mint a másik tervem agyához, a i7 870-hez gyártott alaplapok. Főként ezzel vagyok meglőve, hogy megéri-e az a +30k az alaplapért, és bechmarkokon, ahol néztem az i7 870 üti is a 920-at. Szerintetek melyiket válasszam? (légyszíves, a döntéshez nézzetek alaplapokat is mert nemnagyon vagyok benne otthon, és rengeteget segítene ha indokolnátok esetleg h mért ilyen alaplapot vegyek ehhez a procihoz).A gép többi része:
Ati 5850/ GTX470
Seagate 1TB 32MB Barracuda 7200.12 / WD Caviar Green 1TB
Corsair DDR3 1600MHz 4GB(ha i7 870-re építek)
tápnak ezt néztem: Corsair AX750A gépet Grafikai használatra (Adobe CS5), valamint játékra szeretném használni (a grafika fontosabb). AMD-s véleményeket is meghallgatok, de ha jól tudom a 6magos se veri a 4magot.
Meddig várjak míg lemennek az árak? és ti esetleg milyen más configurációt ajánlanátok nekem(szerintem az írásomból kiderült, hogy lassan 7éve 1 gépet húzok és nemvagyok nagyon otthon az IT világában, de mégis a kereteimhez mérten a legjobb gépet szeretném megvenni amivel kihúzom 1-2 évig és az ára is fontos a gépnek -sajnos-)
Nyugodtan cáfoljatok meg, ha hülyeséget írtam esetleg -megeshet-.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
kpetyke
tag
válasz agemate #7531 üzenetére
Köszönöm a választ
Házban AeroCool PGS Rs-9 -et néztem.
i7 870-ből a dobozost felejtsem is el, és vegyek inkább hozzá 1 hűtőt?
Az ODD-rövidítéssel meglőttél mire kigugliztam, h miaz de igen az is kell a gépbe
Tápból az AX750-et néztem azt a lambdacomputerben 23-é megtunám venni, szerinted jó-e?
(ebben sem vagyok otthon szal bocsi az idegesítő kérdésekért ) vagy esetleg más, olcsóbb tápon van e értelme godnolkoni?Utolsó kérésem, hogy a gép megvételével szerinted meddig kell még várni, hogy az árak lemenjenek, VGA árakat, gondolom leviszi majd az ati 6000-es sorozat. Ilyenekről tudsz vmi infót adni?
-
kpetyke
tag
válasz agemate #7535 üzenetére
Az új gép beruházása Többek közt azért vált esedékessé mert a jelenlegi gépem már elindítani se tudja 1ik cs5 progit se... cs4 10perc töltés után elindult..., de sztem ez nem akkora probléma mert ha lassú akkor tudok még 4 gigát venni mellé nem? SLI egyenlőre az anyagiak miatt nem érdekel, esetleg ha nagyobb teljesítményt kapnék gtx470 áráért.(gtx 470 ár a plafon vga-ban 460-is tetszik árban meg pláne de sztem elöbb tul tudnék maj rajta adni mint 2x ati 4xxx-en)
Köszönöm segítőkészséged -
kpetyke
tag
válasz DaviD202 #9305 üzenetére
Digitalizáló táblák közül, szerintem a wacom termékeit érdemes megvenni, függetlenül a szinttől amin használni szeretnéd (20000-től a csillagos égig mennek az árak) Nekem egy Bamboo-m van 100%osan megvagyok vele elégedve. könnyű használni, elsőre megérti minden mozdulatomat, csak ajánlani tudom.
itt nézelőj http://www.wacom.eu/index2.asp?pid=0&lang=en
-
kpetyke
tag
Sziasztok!
Sajnos egy időre fel kellet függesztenem a gépvásárlást, úgyhogy most újra kikérném a véleményeteket.
A gép intel i7 870-re épülne
4gb ram
vga: 2x Gtx460, vagy 1x gtx470
1Tb winyóAdobe-hez kéne főleg, monitor nem kell, és egyenlőre ssd-se.
USB3 jó lenne ha lenen az alaplapon, de nem létszükséglet.légyszíves, mind a 2 vga koncepcióhoz írjatok alaplapot. (ha túl drága az sli akkor gtx470 lesz.)
Köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
-
-
kpetyke
tag
Akkor a konfigom a következő lenne:
Alaplap: Gigabyte P55-UD3 - 32k
Proci: Intel i7-860/870 - 65-70k
Hűtő: CM 212+ - 7k
Ram: OCZ ddr3 1333 gold - 20k
HDD: Samsung 1Tb 7200rpm - 15k
VGA: GTX470 - 72k
ODD: Nec AD-7241S - 5k
Táp: Corsair VX550W - 20k
Ház: Aerocool PGS RS-9 - 16k
---260k---Szerintetek ez a gép akkor így rendben van?
Esetleg 1600mhz-s ramokat ne vegyek? Ezeket nézem 1600mhz-be Kingston HyperX Blu DDR3 1600MHz 4GB Kit CL9 XMP , GeiL Value Plus DDR3 1600MHz 4GB Kit CL9 - 23k.Videókarival várjak-e míg kijön az új radeon?
Köszi
-
kpetyke
tag
válasz agemate #10187 üzenetére
Szerintem Úgy csinálom, hogy tesómmal hozatom a héten/ jövőhéten az 1ik felét a gépnek azt a 2. felében lesz a videókártya is. hátha jobban járok
Akkor 1600-os ramot veszek inkább.
Ha azt monod h a CM silent pro 500 jobb válsztás akkor ezt veszem. Bár kiigazíthatnátok, hogy pontosan mit is tud a moduláris táp. -
kpetyke
tag
válasz agemate #10187 üzenetére
Akkor a konfigom a következő lenne:
Alaplap: Gigabyte P55-UD3 - 32k
Proci: Intel i7-870 - 70k
Hűtő: CM 212+ - 7k
Ram: Kingston HyperX Blu DDR3 1600MHz 4GB Kit CL9 XMP - 22k
HDD: Samsung 1Tb 7200rpm - 15k
VGA: GTX470 - 72k
ODD: Nec AD-7241S - 5k
Táp: Coolermaster Silent Pro 500w - 21k
Ház: Aerocool PGS RS-9 - 16k
---260k---A RAM jó bele, és elég 500w- ennek a sok mindennek?
Szerintetek inkább Radeon 6870 legyen vagy jó a GTX-470 (teljesítmény a lényeg nálam) -
kpetyke
tag
Lassan de biztosan alakul a gépem.
Ház, Winyó, Táp pipa.
A gép 1156-os i7-re épül majd (870, esetleg 880)
procit, illetve VGA-t utoljára szeretném megvenni.Következő az alaplap és a memória.
alaplapnak GIGABYTE GA-P55A-UD3 -at néztem
memóriában pedig megvagyok lőve a széles választék miatt (hallottam ilyen legendákat, hogy a geil és a gigabyte nem puszipajtik, meg h i7-hez 1,5V-os kéne? ) 1600mhz-s memóriát ki tudnám használni valószínüleg szóval 1600 körül nézelődjetekköszi
[ Szerkesztve ]
-
kpetyke
tag
http://prohardver.hu/tema/milyen_asztali_gepet_vegyek_olvasd_el_az_elso_hsz/hsz_12427-12427.html
Ebben tudna valaki segíteni?
-
kpetyke
tag
Az SSD-t alapvetően TEMP-könyvárnak érdemes használni, meg OPrendszernek?
vagy mit érdemes arra telepíteni? (Adobe-nél) -
kpetyke
tag
Meglepően nézem h 750k-ból senki se rak össze xeonos konfigot. (pusztán a kíváncsiság szól belőlem, hogy mi a legjobb amit összetudtok dobni ennyiből)
-
kpetyke
tag
Én mondjuk nem értek a ezekhez annyira, de szerintem a barátnődnek egy digitalizáló tábla is jól jöhetne ezen felhasználási területen. A Wacom termékeit tudom ilyen szempontból ajánlani, nekem egy bamboo-m van és teljesen meg vagyok vele elégedve (használom rendesen kb 3-4 éve). Ha érdekel nézelődj wacom termékek között, aztán ahogy a kereted engedi, úgy válassz. Nekem személy szerint az A5-ös métet is nagynak bizonyult a legelején.
http://www.oaziscomputer.hu/termekek/wacom-digitalizalo-tablak
-
kpetyke
tag
Ti a gépetek oldalába, hogy szoktátok betenni a ventillátorokat? Szívja vagy fújja a CPU-t ill. a VGA-t?
-
kpetyke
tag
Sziasztok!
Lenne 1 problémám amit sürgős lenne megoldanom. Itt mindig tudtatok eddig segíteni
Most vettem új gépet (i7-2600k, corsair tx650, Asus GTX570, AsusP8P55) és ez a szépség elég brutális módon tud csak elindulni, mégpedig a következő módon:
1. Bekapcsolom a gépet felbőg(ventik) elindul, monitor nem kapcsol be, semmi más a gépen kívül. (szépen világítanak a ledek benne stb)
2. Ezek után fogja magát és újraindul. (teljesen kikapcsol szinte teljessen megvárja míg leáll a winyó, majd 2-3 mp múlva újra bekapcsol). Ebben a fázisban ugyan az a szitu a géppel mint az 1. fázisban.
3.kikapcsolom (6sec-ig nyomva tartom a kikapcs gombot) majd bekapcsolom. Így hirtelen minden mintha mi se történt volna tökéletessen elindul...Valakinek van valami ötlete?
(az erre hivatott tpicba is feltettem de ott a ami nap nem voltak túl aktívak az emberek azért tettem fel ide is )
Köszönöm szépen előre is.
Szerk: Én esetleg a tápra gyanakodok, de a lap a "hibás" széria de a 6G-s SATA-t használom
[ Szerkesztve ]
-
kpetyke
tag
válasz #98593280 #23484 üzenetére
Megpróbálom.
Amúgy ezt amikor összraktam nem csinálta 2hetes a gép kb és olyan 5 napja csináhatja.fezlergabor: Igen be vannak kötve, és p67-es
lalimano: sajnos ehhez amatőr vagyok :S
1x megnézem azt amit shellkretor mondott remélem az bejön. az a legegyszerűbb. azt ha nem akkor szépen szájbarágósan kéremszépen majd az infókat:$
rdanika: Kingston hyperx XMP BLU CL9 1600MHZ -ha segít valamit (fejböl írtam le de azthiszem ilyenem van)Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget
ui: holnap jelentkezek h megoldódott-e mert ha kikapcsolom ilyenkor vissza lehet kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
kpetyke
tag
válasz #98593280 #23490 üzenetére
1.65V-s azt olvastam h bele megy.
A típus: KHX1600C9D3B1K2/4GX(Anno azért nem lett geil mert az kötekedik a gigabyte lapokkal, próbáltam a leg körültekintőbben megvenni a dolgokat a gépemhez, egyedül a táp volt amihez 1 picit olcsóbban hozzájutottam így nem az lett amit ajánlottatok, [tény h lassan fél éve rakosgatom össze a gépet] )
-
kpetyke
tag
válasz agemate #23493 üzenetére
Elvileg jól vannak betéve. 2 monitorom van
Elindulni elindul csak azok árán amit az elején leírtam be-meg ki kell kapcsolni 3x és voálá működik...(Nah ezért szeretlek titeket , Bátran lehet hozzátok fordulni, biztos vagyok benne, hogy siekrül megoldanom(nunk) a problémát. Köszönöm Mindenkinek.)
-
kpetyke
tag
válasz rdanika #23504 üzenetére
Remélem nem vészes a dolog. Fele gép az iPonból fele a Lambdából de hónap külömbségekkel kellett vennem az alkatrészeket.
Nah, de hogy vmi örömtelibbet is írhassak, kipróbáltam amit Age mondott, és míg fürödtem, borotválkoztam kikapcsolva hagytam a gépet, és utána elindult 1.re (persze csak holnapra tudom megmondani, hogy tényleg megoldódott-e a probléma)
-
kpetyke
tag
Mivel nincs időm visszakeresni a válaszokat írom újba.
Agemate: Tökéletesen működik a gépem a memóriával volt a baj. Levettem 1333-ra és tökéletesen megy.
Mindenki: Köszönöm a segítségeteket!
-
kpetyke
tag
Sziasztok,
Egy Atomerőművet már összeraktam a segítségetekkel, így most újra hozzátok fordulok, mert sokat adok a szavatokra.
Egyik barátom nem nagy költségvetéssel (olyan 60e Ft körül) egy konfigot szeretne összeállítani. Monitora van.
Játékra, netezésre és alapszintű programokra használná (office)Köszönjük segítségeteket előre is.
-
kpetyke
tag
Köszönöm az ötleteket a gépre!
Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Bundle topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
- BLACK FRIDAY AKCIO - i7 9700 + 16 gb ddr4 + gaming alaplap + huto + win 11 pro
- Pc játékok új
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest