- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tami_
csendes tag
-
Horvi
őstag
válasz Audience #17498 üzenetére
Köszi megpróbáltam de az sem működött. Valamiért nem látta a routert bárhogy próbáltam.
Az lett a vége, hogy reseteltem(reset gomb lenyomva és bedugtam a tápot) aztán akkor visszaállt gyárira minden és újrakonfigoltam. De így sincs hely
Szerintem túl nagy neki az address list.Hello darkness, my old friend...
-
Beniii06
addikt
Üdv.!
Valaki találkozott hasonló hibával netinstall esetén?
Egy hap lite TC-re próbálok frissebb ROS-t tenni, de sajnos a netinstall-t elindítani sem lehet.
Két PC-n is kipróbáltam(egy PC + notebook), mindkettő win10, tűzfalak(magán és nyilvános) + vírusirtó kikapcsolva, rendszergazda joggal indítva + xp sp3 kompatibilitás bekapcsolva, IP is bekonfigurálva megfelelőre mikrotik leírás alapján(próbáltam így is, úgy is ki-be kapcsolgatni a fenti beállításokat, mindig ugyanaz a hiba:
Tehát nem azzal van gond, hogy a netinstall nem látja a routert, hanem maga a netinstall nem indítható el.Router reset default beállításokra és netinstall módba tétellel sem indul el a program. Próbáltam 6.48.6-os netinstallt is azzal is ugyanez van.
Próbáltam netinstall nélkül is frissíteni, de nem lehet, mert 6.5 MB free hely van rajta a 6-os és 7-es csomagok is 7.5 MB-osak, a 6-osnál vannak külön is, bemásolva a files-ba (nincs flash vagy / mappa), reboot után csak törlődik az .npk, nem frissül, hiába a 6-os system package magában csak 5.3 MB. Ha lehetne RAM-ba tölteni, ott elférne, mert 12 MB free van, de a files-nál nem látok erre lehetőséget, mint másik mikrotik router esetén(RB4011). Másiknál van flash mappa, de ezen a hap lite-on nincs.
Nem használok ethernet-usb átalakítót, natív tethernet porton eth2-be van csatlakoztatva, többféle kábellel tesztelve, de szerintem a netinstall program a hibás.
Nagyjából minden hibalehetőséget sikerült felsorolnom, várom a tippeket mi felett siklottam át.
Szerk.: Program indíás után egyből ez a hibaüzenet fogad, ok-ra kattintva bezár mindent.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
Horvi
őstag
válasz Reggie0 #17506 üzenetére
Igen erre a magam kárán rájöttem Gondolom ha ennyi szabály van akkor komolyabb router kéne, vagy a szabályokat ritkítani.
#17507 Audience Jaja az lesz majd a terv. Következő nekifutásra.
#17511 Reggie0 Ezeket én is végigjártam mégsem láttam a routert. De sajna nem sikerült rájönnöm, hogy miért. Próbáltam régebbi netinstallt. X86-ost 64-biteset de nem jelent meg a router a listában.
#17514yodee_ Nálam is van ilyen tűzfal szabály alapú fekete lista. Viszont amire Reggie0 gondolt az a fix/statikus lista amit te adsz hozzá kézzel pl.
Hello darkness, my old friend...
-
pitiless
senior tag
Nem tudom, hogy mi a fenét csinál a Mikrotik mostanában, de ez a 7.3.1 sem lett igazán jó. RB5009-re felraktam, reboot, nincs net. IP/DHCP client csak searching. Laptop közvetlenül modemen működött. Konfigot reseteltem, dhcp clientet beállítottam, csak searching. Downgrade 7.2.3-ra, azonnal ment. Upgrade ismét, megint searching. Vodafone kábelnet, az újabb modem van (1000/40-es net).
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy mikrotik hapac2 router melyre egy korábbi full konfigurációt szeretnék visszatenni viszont Couldn't restore configuration - action failed (6) hibaüzenetet kapok, a mentésem mérete 1260kbyte, olyan mintha elfogyna a terület melyre visszakerülne a backup. Mindenképp szeretném a korábbi konfiguráció visszakerülne ebben kérném a segítségeteket. ros verzió:6.49.6
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
Reggie0
félisten
válasz akos86 #17524 üzenetére
Rakd vissza ugyanazt az os verziot, allitsd vissza a backupot, majd a configuraciot generaltasd le(show sensitive-t ne felejtsd el) es a config scriptet mentsd be. Ezt mindig vissza lehet allitani es kulonbozo tipusok kozott is enged atjarni. Raadasul feltolteni se kell, siman terminalba be tudod masolni vagolaprol.
-
Big
csendes tag
Hi all!
Rb4011-hez létezik lte csatoló? A vihar kidöntött egy rakat oszlopot, de net az kellene...Big
-
Beniii06
addikt
válasz Audience #17522 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Végül sikerült frissíteni 7.3.1-re. USB-s adapter sem segített, kipróbáltam egy harmadik gépen ott működött egyből. Win/driver/kábel problémája lehetett. A kábelt azért zárnám ki, mert amikor nem volt semmi sem csatlakoztatva a gépekhez, akkor is ezt írta ki indításkor, amíg azon a gépen, amin működött elsőre indításkor nem panaszkodott a netinstall program.
-
-
Beniii06
addikt
válasz E.Kaufmann #17533 üzenetére
"Két PC-n is kipróbáltam(egy PC + notebook), mindkettő win10, tűzfalak(magán és nyilvános) + vírusirtó kikapcsolva, rendszergazda joggal indítva + xp sp3 kompatibilitás bekapcsolva, IP is bekonfigurálva megfelelőre mikrotik leírás alapján(próbáltam így is, úgy is ki-be kapcsolgatni a fenti beállításokat, mindig ugyanaz a hiba:"
Minden ki volt kapcsolva, beleérve a valós idejű védelmet stb.-t is.
-
bigrock
addikt
Hello, mindenki.
Egy ismerősöm a nyomdájukba szeretne routert. Paraméterek: Telekom PPoE a bejövő, kőkemény 50/5 sávszél. Kb. 8 gépen akarják használni a hálózatot, WIFI, VPN nem szükséges. Melyik Mikrotik modellt javasolnátok? A helyi hálózatot egy D-LINK gigabites smart switch szolgálja ki. Köszi a válaszokat. -
szuszinho
őstag
Mióta frissítettem 7.3-ra, nem működik a a WireGuard RB4011iGS+ és LtAP mini között. Már vagy 20-szor megnéztem a két konfigot, minden jónak tűnik.
Másnál továbbra is működik? -
-
iceQ!
addikt
válasz amargo #17548 üzenetére
Azt hittem annyi a szabad. Na jó, hát várok még ezzel a frissítéssel. De ez így biztató lehet.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest