Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Parci #32736 üzenetére

    Persze, jó üveg, már az előző is jól teljesített optikailag -- pl. itt van az SLRGear teszt, csúnyán odavág élességben az Olynak és a régi Panának is.

    Viszont még az új sem az a kifejezetten kompakt darab. 60.5 × 70.5 mm, 298 g, miközben az új Pana 67 × 75 mm, 265 g, pedig 33%-kal nagyobb szenzorhoz van tervezve. Az én szememben az lett volna a legnagyobb fegyverténye, ha a kisebb szenzorméretért cserébe kisebb és könnyebb obikat kapunk. Ehhez képest...
    Másik, amit ugyancsak vártam volna, hogy a szenzor méretét ellensúlyozandó lesznek hozzá kicsi fényerős fixek. Nem éppen így alakult.

    Vendingo: miért nem kérted akkor többször kölcsön, szinte mindig ott volt nálam az is :)
    Vagy azóta voltál megint?
    Ja látom közben, szóval megvolt a második kör is. Milyen jó, hogy ez a medúza-invázió nem akkor volt, nem hiányzott volna...

    Rbalint88: s mellé teljesítsen optikailag is jól, ne CA-zzon, ne torzítson 12-n se, ja és olcsó is legyen. Ilyeneket én is álmodok néha :))
    Én már egy 12-60 vagy -75 tartománnyal beérném, mint univerzális darab. Ennél hosszabb már ritkán kell, amikor meg igen, olyankor nem akkora macera felcsavarni egy másikat.

    Parci: velem lehet beszélni, rendben, akkor legyen 10-100 :DDD

    Ati3x: én is :)) pont ugyanezt várom: hogy az E-M5 váz elérje a 150k-t vagy a 12-50-nel kitben a 200k-t. Remélem az E-M1 boltokba érkezésével ez meg is történik (a boltok feltűnően hallgatnak. Voltak ezelőtt -150 USD-s akciók, meg volt E-M5 egy hónapja 700 USD-ért is Neweggen, de azóta visszaálltak az árak. Remélem csak a vihar előtti csend). Jó 30. sznapi ajándék lenne :)) Ha nem, akkor kivárom, hátha lesz Karácsony táján akciósan.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák