Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz gg07 #65881 üzenetére

    Ha eddig nem vágtál bele sajátba, szerintem ne most tedd. Úgy bele fog állni az építőipar a földbe, mint a gerely, már egyértelműen látszik, és ezen a mindenféle kormányzati manipulációk se fognak tudni segíteni.
    Olcsóbb nem lesz semmi, mert nem lehet olcsóbb azok miatt, amit írsz. Viszont kinn lesz a piacon a sok félkész eladó ház, félig felújított lakás, meg lesz egy halom meg nem indított projekt, mert nem fogják tudni befejezni pénz/alapanyag hiány miatt.

    Betonvas tulajdonképp nincs, de ha van is a január 350 ft/kg helyett 550 ft feletti áron.
    Fémtermékek ára az egekben.
    Üvegtermékek áprilistól 30-40%-ot drágulnak.
    Bezár (ideiglenesen?) a tófeji Zalakerámia gyár, mert hiába volt idén már 50% az áremelés, a 7x-es gázáron nem éri meg termelni.
    Téglagyárak állnak le, mert nem kifizetődő... Tavaly 360 Ft-ért vettem tüzépről a tégla darabját, most a nagyker ár 490, és áprilistól még ismeretlen mértékű, de "drasztikus" áremelkedés várható. Náluk ez azt jelenti, hogy ha leállítanak egy alagútkemencét, akkor azt 2-3 hónapig biztos nem is indítják újra, mert akkora költsége van.
    Kőzetgyapot tulajdonképp nincs.
    Hungarocell köbméter ára lassan duplázódik tavalyhoz képest, és hetente változik az ára.
    Olasz, spanyol gyárak a burkolólapokra nem vesznek fel rendelést.
    És mindenre jött egy hirtelen 20% fuvarozási költség drágulás egyik napról a másikra.

    Megvolt a 7 bő esztendő, remélem, hogy nem 7 szűk jön, mert az akkor nekem is fájni fog. Ugyanakkor kell egy komoly tisztulás és racionalizálódás az egész iparágban.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák