- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Reggel vásároltam Otp-t és egy olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy levontak a számlámról 17.710 Ft-ot BÉt tőzsdei vétel HB címen. Ez milyen díj?
-
Begi
senior tag
Allamkincstarnal probalom hozzaadni a Revolut EUR szamlaszamot es keri a kedvezmenyezett szekhelyet. Ide mit kell irni?
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz nort_on #64291 üzenetére
Jaj ne csavargasd már te is. Nem erről volt szó, hanem arról, hogy Zoli azt írta, hogy "Mindenki aki megvette a máp+ ot és most átmegy prémiumba, az ki kell mondani, rossz döntést hozott a máp+ vétellel hajdanán." - abban a helyzetben nem volt rossz döntés MÁP+-t venni, pont, ennyi a sztori. A diverzifikálásról egy szó sem volt, ne keverd ide.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
törölt tag
válasz licetlagin #64303 üzenetére
Ha beut a kaki, az allam azt csinal amit csak akar. Nyilvan barmilyen hasonlo szcenario politikai ongyilkossag lenne.
-
Lex Icon
senior tag
Nem jött még el a világvége (Kiszámoló)
-
julius666
addikt
válasz licetlagin #64303 üzenetére
A kormány kb. bármit megcsinálhat ha nagyon akar, főleg 2/3-al. Mivel az istenadta népvárhatóan rájuk gyújtaná ilyenek miatt a parlamentet, ezért a komolyabb erőltetett államosításoknak én elég kis esélyét látom.
Állami megszorításokra persze lehet számítani, mivel az államkassza alapból üres, az állam hitelből finanszírozása épp most drágul mocskosul gyors ütemben, a működőtőke húz ki a régióból, az import drágul az export meg esik össze, a katonai költségek futnak fel, ráadásul ki tudja meddig kell még ellátni százezresszámú háborús menekültet.
Ami abszolút reális szcenárió lehet, hogy a választások miatt belengetett mindenféle támogatásnak szevasz, az idén lejáró állami támogatások meghosszabbításának sem adnék már sok esélyt. Választások után ha az energiahordozók költsége nem megy vissza radikálisan, várhatóan a rezsicsökinek is annyi lesz, kormánytól függetlenül (köszi brüsszel meg soros!).
Elmúlt pár évben hihetetlen pénzeső volt idehaza, bőven van mit megvágni mielőtt tényleg radikális eszközökhöz kéne nyúlnia a kormánynak. Magyar (családos, középosztálybeli) adófizetőként mindenesetre az arany éveknek várhatóan vége.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz atish15 #64312 üzenetére
Es hatodik nekifutasra azt is sikerul leirni, pontosan melyik bank netbankjan keresztul? Vagy a tobbiek tippeljenek a kb 20 magyarorszagi bank kozul melyik huzott le? :)
Egyebirant meg felcsapod a bank honlapjat a szamlakonstrukciodnak megfelelo kondicios listaban pedig atnezed milyen megbizasi dijakat alkalmaz a bank
-
vnorbi
aktív tag
válasz atish15 #64318 üzenetére
Tegnap itt összeírtam, a második bekezdést nézd. Annyi még, hogy ha piaci áras megbízást adtál, akkor +10%-ot még zároltak fedezetként, amit majd visszakapsz.
-
Kobe
veterán
-
vnorbi
aktív tag
válasz atish15 #64323 üzenetére
Ez szerintem nem díj, hanem egy vásárlási tétel. Nem lehet, hogy több tételben teljesült a megbízás? Ha összeadod a vételhez kapcsolódó ilyen levonásokat a folyószámládon, meg megnézed a darabszámot és árfolyamot, amin vettél, akkor nem jön ki, hogy az egész összeg együtt valóban csak a 0,65%-kal magasabb, mint a darabszám*ár?
Én is vettem tegnap, és csak egy tétel szerepel a folyószámlánál, amiben benne van a vásárolt részvény ára + a vétel díja is.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz aujjobba #64327 üzenetére
Hát ja, azzal még esetleg lehetne, hogy 1 darab ára + a teljes mennyiségre számolt jutalék, de még azzal sem jön ki a 17 ezer.
A piaci áras megbízáshoz meg kevés, arra 10%-ot különítenek el (18. oldal).
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz atish15 #64329 üzenetére
Van valós idejű ársáv amit látsz, vagy az alap 15 perccel késleltetett?
Ha késleltetett és piacit adsz be, lehet nem annyiért kapod a részvényeket amennyit adni szerettél volna érte.
Értsd, azt látod mondjuk 11ezer az ajánlat, de közben valójában felkúszott 15ezerre, akkor a piaci ajánlattal 15ezerert fogod megvenni a papírokat. Holott annyiért mondjuk nem akartad volna.[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz atish15 #64329 üzenetére
óriási különbség lehet
limitár: annál többért nem veszed darabját
pici ár: ha olyan a piac (illikvid, egyéb trükkök), akkor kegyetlenül kihasználja, hogy Te "bármennyiért" vennél és a Te üzletkötésed idöpontjára kegyetlenül megemeli az árat - hisz megvezsed annyiért is
gyakorlatilag szinte sosem érdemes piaci áras megbízást beadni, csak ha mindenáron akarod az üzletet ...és lehet belöle minden ár !
-
aujjobba
addikt
Tegyuk hozza jelenleg az OTP nagyon forgalmas, rengeteg megbizas van bent, az arjegyzohianyos szabadrablas azt gondolom nem tud ervenyesulni.
Inkabb a kesleltetett arfolyam itt a problemas, szerintem.Tegyuk hozza nem tudom, hogy OTP valos arat mutat vagy kesleltetettet, de alapesetben ez utobbi szokott lenni talan.
-
SzGee
aktív tag
válasz atish15 #64332 üzenetére
már kb 3x leírták neked, de nemigen akarod megérteni, ha
limitáraspiaci áras (köszi aujjobba ) megbízást adsz többet zárol a rendszer x%-al, hogyha aközött hogy beírod a megbízást és megnyomod a buy gombot elmászik az árfolyam, akkor is teljesüljön a megbízás
de jól szétrollkodtad a fórumot az értetlenségeddel, na[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
vnorbi
aktív tag
válasz aujjobba #64334 üzenetére
BÉT-en részvényszekcióban nincs árjegyző, ezek alaptermékek a saját devizájukban a saját országuk tőzsdéjén, kizárólag a kereslet és kínálat határozza meg az árat, nincs kitüntetett fél a kereskedés során, aki valami alapján belő egy sávot, és ott tarja az árfolyamot. Régen az ilyen szabadrablást azzal hűtötték, hogy ha volt talán napi 10% árfolyam-elmozdulás, akkor bizonyos időre felfüggesztették a kereskedést. De aztán pár éve úgy döntöttek, hogy ezt eltörlik, bármi emelkedhet és eshet is bármennyit, nem szólnak bele.
Ha a 0,65%-os díjért ment az OTP az OTP-nél, az a normál konstrukció 15 perccel késleltetett adatokkal, de ha jól tudom, ebből is ki lehet bányászni a valós idejű árat úgy, hogy a piaci áras megbízás véglegesítése előtt kiírja, hogy mennyit fog zárolni összesen, ezt pedig ténylegesen az utolsó kötési árból számolja (ebben benne van a 10% elkülönítés, és az egészre a 0,65% díj, amiből vissza lehet számolni az utolsó árat). De a könyvből tényleg csak a késleltetett adatok látszanak. Mondjuk a valós idejő előfizetés sem garantál tényleges valós idejű adatokat, tegnap néztem, simán van benne fél-egy perces beakadás.
-
aujjobba
addikt
válasz vnorbi #64339 üzenetére
A BET oldalan azt irja van arjegyzes, de igazad van, nem mindenre, pl. OTP-re epp nincs.
(plusz egy ilyen tablazat a BETa piacra is, azt nem posztolom be, nem relevans most)Egyebkent ha nagy a forgalom kvazi nem tud ervenyesulni a szabadrablas, jol gondolom?
Hiaba adok en be 20ezerert eladasi ajanlatot, ha valaki bead egy realisabbat olcsobban, a piaci vetelek azzal fognak parosodni, azt hiszem.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Azert fura megoldas ez az OTP reszerol.
RC-n amikor piaci megbizast adtam lefoglalt par %-kal nagyobb osszeget, majd amikor teljesult a vetel azonnal szabad lett a kulonbozet, nem jelent meg egy kulon tetel lefoglalva, hogy majd X napon belul visszakapom.
Amikor mar teljesult a tranzakcio, ismert a darabar, ismert a teljes koltseg, minek tart vissza penzt foglalasban?[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz Babetta-X #64344 üzenetére
TBSZ vagy normál számla?
ha TBSZ akkor nincs több teendőd, ha normál számla akkor is levonják eladáskor az árfolyam nyereség utáni részt (az ügyfélszolgálatra hivatkozok, nincs normál számlám, csak megkérdeztem annó), le is jelentik a NAV felé, viszont az adóbevallásodon fel kell tüntetni mindent. alapból a NAV is ráírja, gondolom, de gyözödj meg róla. ha pedig nem a NAV által felajánlott bevallást fogadod el akkor magadnak kell erről gondoskodni.
a SZOCHO visszaigényléshez nem tudok érdemben hozzászólni.
-
tlac
nagyúr
online rc nyitás mennyi idő alatt szokott megtörténni általában?
tegnap este csináltam, egyelőre semmi -
eron009
tag
Kezdő kérdés, nehogy valamit nagyon benézzek.
RC-n vennék én is OTP-t TBSZ-re és NYESZ-re.
BET-en csak simán kiválasztom a listából az OTP-t, és limitáras megbízást adok rá?
Itt nincs semmi extra amire figyelni kell? (osztalékfizetés pl, amit eddig kerültem ETF-ekkel)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android szakmai topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Honda topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.