Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Simulacrum

    senior tag

    Láttam, hogy felmerült a héten, hogy az Erste a transzferdíjat honnan vonja. Én mikor az ügyintézővel beszéltem azt mondta, hogy ha forint szabad összeg van az adott TBSZ számlán, akkor annak erejéig abból vonja, ha még ez nem fedezte, akkor a főszámláról. Devizából semmiképp nem vonnak transzfer összeget.
    Nekem pontosan így történt, némi maradványösszegem volt TBSZ számlán és azt levonták, a maradékot pedig a főszámláról.

    A VOSZ főtitkára volt a Della podcastban nemrég, ahol nagyon erősen a kamatcsökkentés mellett pártolt és szeretné ha 5% alá menne minél előbb. Nem kell jóstehetség hozzá, hogy ha az amerikai alapkamatot nem kezdik el vágni a ragadó infláció miatt és marad 5,25%-on, akkor a magyar alapkamat, ahogy 6-7% alá kerül a befektetők sokkal nagyobb tételben szállnának ki a forintból, mint most. Ilyen kis ország valutája, amit sehol nem használnak máshol legalább 1%, de szerintem inkább 2-3%-os felárral kell kamatot adjon, mint egy USD atombiztos kamat. Ha az ország jelenlegi helyzetét nézzük, valószínűleg még nagyobb kamatfelár lehet a biztosabb. A kérdés, hogy az MNB a VOSZ főtitkár, az iparkamarai elnök, illetve a gazdasági miniszter nyomására továbbra is 100 bázispontos csökkentést eszközöl vagy mer visszább lépni és esetleg 7-8%-on tartani a kamatot a forint megvédése céljából.

    Nekem is lenne egy kérdésem.
    Régebben kaptam az IB-től e-mail értesítést osztalékfizetésről. Ez már nincs vagy valamit kikapcsolhattam? Push üzenet van esetleg a mobilappban vagy bármilyen megoldás, ami jelzi, mikor az osztalékot jóváírják a számlákon?

Új hozzászólás Aktív témák