Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz mr_ricsi #2041 üzenetére
HI!
msi k8mm3-v semp 3k+ 2*512 ddr400 twinmos samu 40g lg 4167 canon lide20 fsp300pnf ~46w ~58w ~72w
mero a voltcraft 3500udv
neduddki
mod: en hujje a tap kimaradt es akkor mar a scanner is eszmebegyutt
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #2051 üzenetére
HI!
msi k8mm3-v semp 3k+ 2*512 ddr400 twinmos samu 40g lg 4167 canon lide20 fsp300pnf ~46w ~57w ~71w
mero a voltcraft 3300
az cnq nal nem votl elteres az idl3n3l ~.4w ami atbillentette a kereitest a fullgaznak ~1wudv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
szki
őstag
válasz Anubis_9 #2050 üzenetére
Tud. Pillanatnyi értékét mutatja. Teljesítmény tényezőnek írja (power factor) És eszerint számolja a mutatott Watt-os teljesítmény (U*I*Cos Fi). Látszólagos telejsítményt (VA) nem mutat, és nem jegyzi az értékeit. Ahhoz már drágább cucc kellene.
Szerintem ennyi pénzt meg ér. Az 1W-os fogysztást is mutatja. Bár a tűréshatára +-3 % és 2W -
Anubis_9
őstag
Én is vettem ma egyet! Leteszteltem energiatakarékos izzókkal. CosFi csak 0,6 körül volt, ahogy lennie kell, hagyományos izzó mellett pedig pontosan 1 volt ez az érték.
Előtte DÜWI típusú műszerem volt, több mint 2x ennyibe került, de az őrültségeket mutatott, visszavittem és visszaadták az árát.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
-
szki
őstag
válasz Anubis_9 #2055 üzenetére
Örülök, hogy jó tippet adhattam!
Düwit néztem én is, de drágállottam ahhoz képest, mennyire pontatlan eszköz a specifikációk szerint is.
Conradot is néztem, és 10eFt feletti összeget is kiadtam volna egy pontos fogyasztásmérőért. Végül jött egy alkalmi vételIBM T42-es laptop netezés közben 22 W (cosfi 0,94), teljes gáznál 67W
-
neduddki
nagyúr
válasz mr_ricsi #2056 üzenetére
HI!
ja hogy k7 nalam a sempron az 754 v. am2:- ))) meg egy db 462es sempron sem mertem tehat az paszzzz de meg a kornyekemen sincs egy db sem amirebeprobalkozhatnek
meje ma egy idle es egy 100%ok iskoszi
udv
neduddki
-
vepe
őstag
válasz attiLANte #2034 üzenetére
amit belinkeltél azon így van feltüntetve:
"A teljes konfiguráció fogyasztása"
ez azt jelenti, hogy alaplap,cpu,ram,vga,stb annyit fogyaszt?magyarul a gép fogyasztására vonatkozik vagy csak a vga?
pl. ha megnézem a hd3870-es adatokat alapon: 101 w...terhelve 190w....picit nem kevés egy ilyen komplett gépnél ez a fogyasztás?
-
(Darkwood)
őstag
Ave!
A következő konfig kb. mennyit ehet terhelve és terhelés nélkül:
- Asus P5E3 Deluxe,
- E8400 (alapon),
- GTX 260 (alapon),
- 2 giga DDR3 vagy 4 giga DDR2 ram,
- 1 Sata-s HDD,
- 1 Dvd-író,
- 22" TFT
- ZM600-HPVálaszokat előre is köszönöm!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
Kloss
őstag
Én is ott vettem, utolsó darab volt, doboza is leharcolt, megkaptam 1900-ért
A letöltős gépem nekem is kb annyit fogyaszt mint a tiéd, 47/106W-ot. Tuning nincs benne, de az csak néhány W-ot jelent.
Amiről most is írok gép, sajna már sokat "eszik", 130W netezés közben. De szerintem a videokártya a ludas benne. -
Anubis_9
őstag
válasz (Darkwood) #2060 üzenetére
Az én konfigom alapon futtatva 22-es Samsung T220-as monitorral, terhelés nélkül 180 W, terheléssel 215 W. Egy 750-es és egy 500-as winyó van a gépben, a táp Zalman 360-as, író Pioneer 215D.
[ Szerkesztve ]
-
(Darkwood)
őstag
válasz Anubis_9 #2062 üzenetére
Tehát ezt az jelenti, hogyha csak netezésre használod a gépet és egy hónapot 31 naposnak veszek és naponta 4 órát használod, akkor 960 Ft.-ot fizetsz!? Javíts ki a tévedek!
Hasonló konfig volna, mint a Tiéd, csak hirtelen azt nem tudom, hogy GTX 260-as mennyit zabál, de nekem is kb. olyan 200W környékére tehető terhelés nélkül. Gondolom?[ Szerkesztve ]
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
Anubis_9
őstag
válasz (Darkwood) #2063 üzenetére
Igen, én is úgy számolom, hogy valamivel 1000 Ft alatt jönne ki havonta, hogy ha napi 4 órában használnám, komolyabb terhelés nélkül, pl. netezésre.
Nem tudom, hogy mennyit ehetnek ezek a karik, de a 200W kicsit soknak tűnik nekem, főleg terhelés nélkül. Azért a 4850-es is szereti az áramot!
-
(Darkwood)
őstag
válasz Anubis_9 #2064 üzenetére
Értem. Hát sajnos nem fogom elérni azt, amit a notebook-ommal, hogy 100W alatt maradjak, de ha 150W környékén enne a PC, akkor már meg volnék elégedve!
-
Tanya-
tag
Sziasztok, van egy dlink dns-313 nasom amivel letöltök, csak ugye elég gyér a funkcionalitása, viszont elég kellemes max 30w fogyasztással bír, van mellette egy pc ami szinte soha sincs bekapcsolva, de ha igen akkor bnő tv-outon néz vmi filmet. A kérdés a következő, van már olyan pc amivel közel a 30w-os fogyasztáshoz kiváltható lenne a nas és a pc. Néztem az msi wind 120-at, ami egy 65w-os táppal elvan, de vajon ez fel is vesz 65w-ot? Esetleg van még más kis fogyasztású alternatíva?
-
neduddki
nagyúr
-
Anubis_9
őstag
Igen, a komplett gépem (de tuning nélkül!), modemmel, rooterrel, monitorral együtt fogyaszt max. 215 W-ot. 360-as Zalman tápom van.
-
neduddki
nagyúr
-
Anubis_9
őstag
Van egy program, FurMark. Ez 50-60%-ban csapatja a terhelést a CPU-nak és 100%-ban a GPU-nak a teszt alatt. Közben a kártya adatait figyelni tudod a TechPowerUp GPU-Z segítségével.
Ki fogom próbálni, mennyit mérek a progi futtatása közben!
Hamarosan jelentkezem!
-
Anubis_9
őstag
Meg is vannak az eredmények:
- E8400@3000 Mhz - 266W
- E8400@4000 Mhz - 290WKb. 45-50W-tal többet fogyaszt a gép, ha a GPU kap 100%-os terhelést, mintha csak a CPU kapna 100%-os terhelést (pl. ORTHOS).
-
(Darkwood)
őstag
válasz Anubis_9 #2078 üzenetére
Tehát ha a CPU-d van felhúzva 3Ghz-ig, akkor eszik az egész masina 266W-ot alapon?
-
Anubis_9
őstag
válasz (Darkwood) #2079 üzenetére
A CPU-m alapban 3000 Mhz. Alapórajelen futtatva FurMark 100%-os terhelése közben fogyaszt 266 W-ot az egész gép, monitorostul, rooterestül, modemestül.
[ Szerkesztve ]
-
(Darkwood)
őstag
válasz Anubis_9 #2080 üzenetére
Persze... hát az alapban 3Ghz-es!
Köszi a mérést! Egyébként még mindig nem tudom, hogy kb. mennyit enne a tegnap kérdezett konfigom. Kérdeztem már egy pár embert, akinek hasonló a konfigja, de fogalmuk sincs!Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
vepe
őstag
válasz Anubis_9 #2080 üzenetére
alakul ...adj még neki egy kis kakaót és lassan 300w-nál leszünk...
viccet félretéve...akkor a tesztekben csak van valami igazság...vagy még sem?, mert ugye neked nem csak a gép, hanem a monitor,stb fogyasztása is benne van,...szóval ha azt leveszed, akkor sem stimmel nekem a vga-s tesztekben szereplő érték...mert azokban ugye csak a vga fogyasztását tüntetik fel...ha azokhoz mindent hozzáadsz, akkor sem 266w jön ki, hanem több..vagy én látom rosszul?..amivel méred mennyire lehet pontos szerinted?
-
Anubis_9
őstag
Ezzel mértem. Abszolút megbízható és ezt nem csak én állítom. Többféleképp leteszteltem a megbízhatóságát.
Az én véleményem az, hogy egy kártya (pl. 3850) nem ehet meg 200 W-ot. De javítson ki valaki, ha tévedek. Ha így lenne, akkor nálam 90W-on osztozna a:
- 22 colos monitor (ami csak egymagában kb. 40 W-ot eszik!)
- router
- modem
- alaplap
- tuningolt CPU
- 2 HDD
- ASUS XONAR DX hangkártya
- bill. + egér.
- 4 GB RAM
- 360-as Zalman táp (mert ugye annak is van fogyasztása)
- DVD író
- 3 db 12 cm-es házhűtő + 12 cm-es CPU hűtőLehetetlennek tűnik!
[ Szerkesztve ]
-
-
neduddki
nagyúr
válasz mr_ricsi #2084 üzenetére
HI!
koszi igen
udv
neduddki
mod: kozbe ragyuttem hogy van egy 2.5kornyeki bartonom meg vhol, akkor majd merek:- )
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Itt egy érdekes teszt, egy kollégától vettem át. Mindenki döntse el, mennyire hihető...
GLOBAL WATTAGE, vagyis szerintem a teljes gép fogyasztását írák ki.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
válasz (Darkwood) #2087 üzenetére
Ha a teljes cikket látnánk, könnyebben el tudnánk dönteni. Így nehéz.
-
vepe
őstag
ezek sem semmi adatok:
-
Anubis_9
őstag
-
TomBoy1986
veterán
Itt úgy érzem hasznos lehet az új cikkem: [link]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Anubis_9
őstag
válasz TomBoy1986 #2097 üzenetére
Biztos sok munkád volt ebben a tesztben! Köszi! Nagyon hasznos lesz!
-
h3lls
tag
Sziasztok!
Én is efféle kérdésre szeretnék választ kapni, csak esetemben részletesen ezekről lenne szó: 4870 1gb os sapphire, core i7 920, 3 gb corsair 1600 ddr 3, 1 500gb vinyó+1 mobile rack, 1 dvd, +3 ház venti.Esetleg tuning szóbajöhet. Ezek alá szeretnék befűteni és a kazánom típusa CM real power 550w. Nincs szívem lecserélni ezt a tápot, csak nem tudom elég lesz e az uj rendszeremhez. Ha valaki tud mondani nekem 1 igen v egy nem választ már nagyjából az is elég..
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest