Aktív témák

• Dare2Live

félisten

Leírom a storym minenkinek hátha segítek neki.....

Ultrakompakt azonnal kiesett drága és rossz. Persze nagyon divatcikk az tuti. :)

aztán 2hete még DSLRt akartam. Aztán rájöttem: Nagy/Nehéz/Őrült Drága(min 300K 2türhető obival)/Nincs LCDs komponálás.
    (Utólag rájöttem szörnyű, hiba, hogy DSLR fotókat nézegettem 1hétig mert innentől kezdve gyak minden fótón hibák tömkelegét találtam: Zajos, Wide állásban minden ultrazoom őrülten torzít, „szembefény ajtónál”(ennek mi a neve?) kékes/lilás elszineződés, magasabb isonál vízfestmény, fókuszhiba…… jaj…)

Aztán bridgét de hamar konstatáltam szintén nagy és nehéz ráadásul teli van kompromisszummal. Az egy ami használhatónak tűnt az a kodak p880: Bridgék közül legkissebb/legkonnyebb(500gramm) és mert 50%ban beltérben fotózok őrült jó a 24-140.

aztán pana Fz5/fz7 tetszett meg de aztán amikor megláttam a tesztfotókat, hogy már iso100on is zajos, a nagy 36-432fokus miatt meg hiába leica az objektív van baja....

aztán pár óráig belehabarodtam a canon is2/is3 gépébe tesztfotóknál jött a gyors kijózanodás.

Aztán nekiáltam végignézni a kompaktokat nagyján ott is mindent gyorsan belehet lőni manuálban és ahh könnyüek/picik ergo vihetem akármikor magammal…. aztán amikor odaértem a sample fotokhoz elsírtam magam. Ennél a 30éves fix 35ös analog minoltámmal jobbat csinálok. De végül találtam pár használhatónak tűnő kompaktot:

-Canon s80, A620(610) ezeknek van a legnagyobb CCDjük canon kompaktban ami 1/1.7'' a tesztképek alapján iso200ban még ipphogy használhatóak affelett vízfestmény és zajtenger. De iso100on tényleg teljesen oké.
    -Nikon p4: Képminőségben kb mint A620 csak nekem sokkal jobban tetszika canon kezelése.
    -Sony DSC-P200: képminőségben mint többi csak manuálisan használhatatlan.
    - Olympus Stylus 800: Kategórián felüli gép de elmarad a fentiektől. Ami miatt bevettem a felsorolásba az az OK, hogy szerintem szép és MasOyamanak ez nagyon fontos. [L] http://www.dpreview.com/reviews/olympusstylus800/images/colors.jpg[/L]
    -Aztán megtaláltam a csodát, először azthittem DPREVIEWen összekeverték zaj tekintetében a tesztfotókat egy DSLRel de nem. Az összes bridgét veri(9500öt is, panát egyszerűen alázza) iso800 on tökéletesen sőt ha muszály iso 1600on is használható ez a gép pedig a 60Ks Fuji F10. Csak nincs manuál mód... Akinek nemkell annak egyértelműen a legjobb.
    Egy példa miről is beszélek: F10 ISO1600on [L] http://img2.dpreview.com/gallery/fujifilmf10_samples/originals/dscf0201.jpg[/L] Canon iso400nál zajosabb és mosottabb mint ez.

Nemsokkal késöbb kiderült, hogy van a Fujinak egy F11e amin már van jóadag manuál mod(shutter speed + manual fokusz továbbra sincs argh….) csak Angliából vagy Ausztriából kell behozatnom mert MOon nincs.(Ebben a két országban van ismerős.)

Szóval ezek a lehetőségeim maradtak:
    -Fuji F11
    pro: képminőségben legjobb
    con: Nincs shutter speed/manual fokusz + külföldről kell hozatnom

-Canon A620
    pro: Manuálbana minden elérhető, hajszálal talán jobb objektív mint F11en
    con: iso200felett használhatatlan

-Kodak p880
    pro: Míg A620, F11nek kb egyszinten van obija addig P880 ebben messze a legjobb + van zoom és fokuszgyürű, manualban mindent tud.
    con: Legnagyobb / legdrágább zajban eztis agyonveri az f11

Ez az elmúlt 2hét storyja…. Pár napon belűl kiderítem F11/A620/P880 és utána már nyugodtan alszom.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Aktív témák