Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aquark

    tag

    LOGOUT blog

    válasz expo #62899 üzenetére

    Csak azért ne vegyél okostelót, mert makrózni akarsz.
    -Másra is használnám.

    Sőt, szerintem érdemes átgondolni, lefekszel-e a földre hangyát fotózni például. Ha igen, akkor érdemes tovább gondolkodni.
    -Lefekszem a földre, hóban is feküdtem már.

    Az átlag júzernek (mint amilyen én is vagyok) a teleobjektív fontosabb szokott lenni, mint a makró. Madarakhoz a jelenlegi géped elég hosszú teleobjektívvel rendelkezik, a képminőségét passzolom - de valószínűleg nem túl jó.
    -Nem túl jó a képe, pici szenzor, elég nagy, nem túl fényerős zoom, stb.

    A Tough sorozaton el szoktam gondolkodni, biztos jól jönne vizes környezetben, nyaraláson, túrán, fesztiválon, stb. De aztán fájna még egy gépet venni és hogy sokat porosodna a polcon (bár le lehetne mosni :) )
    Ahogy nézem, a Tough TG-6 makróhoz tud fókusz sorozatot összeilleszteni, érdemes elolvasni ezt a tesztet, felhívja a figyelmet a nehézségekre is:
    Röviden: A vízálló és ütésálló Olympus Tough TG-6 – teszt - Oldal 3 a 7-ből - Pixinfo.com
    -Köszi a tesztajánlót, kicsit el is ment a kedvem tőle, meg most olvastam hogy a csúcstelókban már 0,9"-os szenzorok lesznek, szóval ettől a 1/2,3 -as kategóriától meg az 1"-osokról lemondanék. jön a 4/3, ez felületben kb. 2x akkora mint az 1", de drágák az obik, és alig drágább egy A6000-res Sony vagy valami olcsóbb Fuji. Marad tehát az eredeti elképzelés, sporolok még egy A6000-resre...
    Mégegyszer köszi!

Új hozzászólás Aktív témák