Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sityupityu

    veterán

    Na megvettem a fényképezőgépet. Kettőre szűkítettem le az egyik a Sony DSC-HX350, a másik az általatok nagyon ajánlott Panasonic Lumix DMC-FZ300 volt. Végül mégis csak a sony mellett döntöttem. Egyébként 100 ezerért lehetett most megvenni a MM-ban. A döntésemet mondjuk az a 30-35 ezer eltérés amit pluszban kellett volna fizetnem a másikért egyáltalán nem befolyásolta. Ami egyébként még nem tetszett a panasonic-ban az a kezelhetőség és a menürendszer, és hogy lényegesen nehezebbnek éreztem a sony-nál. Hogy nem csak 40 gramm különbség van a két kép között az tuti biztos, ezt az is megtudja erősíteni aki velem volt. Természetesen szintén nem ezek a dolgok miatt született a döntésem.

    Mivel mondtam, hogy fontos számomra a nagy zoom ezért inkább erre a területre koncentráltam igazán, hogy melyik géppel tudnék jobb képeket csinálni. Tudom, hogy kicsi a szenzor a sony-ban stb...tisztában vagyok vele. Bár írtam azt is, hogy csak nappal kültéren lesz használva a gép. Na mindegy. Azzal kezdtem, hogy sok videót megnéztem a két gépről, és az én szempontjaimat figyelembe véve már ott szimpatikusabb volt a sony. Persze ilyen videók alapján nem döntök. Szerencsére volt rá lehetőségem, hogy kipróbáljam a két gépet kültéren is élesben, és bizony ezek határozták meg, hogy végül melyiket vettem meg.

    PuMbA: Figyelemebe vettem ezt is amit írtál, de én arra jutottam, hogy a gyakorlatban ez mégsem teljesen így van. Mint írtam mind a két gépet ki tudtam próbálni (ismerősöknek köszönhetően), ráadásul egyszerre. Ugye nálam fontos a zoom, ezért a két gépet egyszerre használva több, ugyanazokra a távolabra lévő céltárgyakon próbáltam ki, és bizony az én elvárásaimnak jobban megfelelt a sony, amikor ilyen messzebb lévő dolgokat fotóztam vele. A panasonic képeibe való belenagyítás nem tudta ellensúlyozni a sony nagyobb optikai zoom-ját nappali képeknél. Tehát igen, jobbak lettek a nappali fényviszonyok mellett távoli célpontokra lőtt fotók a sony-val.
    A lényeg, hogy elfogadom, hogy alapjában véve jobb gép a panasonic, de amire nekem kell oda jobb volt a sony a nagyobb zoommal.
    Egyébként köszönöm a segítséget és a tanácsokat. :R

    --albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák