- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lipton
őstag
Canon ixus-ból melyiket lenne érdemes megvenni? Van ezeknek valamilyen alternatívája? Zsebben elférjen és lehessen vele auto-ban lövöldözni.
- zoom nem annyira szempont
- jó auto üzemmód legyen
- könnyen legyen hordozni
- jó lenne fényerősebb inkább (tudom...)
- HD video jó lenne
- GPS nem szempont és egyéb extrák csak akkor ha nem sok a felára
- érzésre olyan 50e fölé ne nagyon menjen, kérdés, hogy hol vannak árban a jó ár/érték modellek[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
válasz Benőke #41348 üzenetére
Én is épp gépeket nézegetek. Ez a SH-21 sztem sokkal jobb mint a többi (sx 150is, Fuji t200, vr-360) és ez is 30kba megvan. Vagy rosszul látom? Egy hátránya van, kicsit nagyobb mint a többi (kiv canon).
1. Amúgy az olympus mennyire megbízható ?
2. Az adatok egy dolog, de szerintetek melyik csinál szebb, jobb képet?
Köszönöm -
Noddy
senior tag
Sziasztok!
Pentax Optio RZ18-ról mi a véleményetek?
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
sanzi89
addikt
Van egy Samsung WB750-es gépem, amivel van egy nagy gondom, mégpedig az, hogy alig bírok vele éles képet csinálni. Minden automata, de szerintem nem kellene ennyire életlennek lennie. Most ez ennyit tud vagy valami baj van vele? Makró fotók jók szoktak lenni, azok élesek, de a távolabbi képek - mint a példák is - teljesen életlenek. Ötletek?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz .: JuSzT :. #41355 üzenetére
Szabad szemmel semmilyen szennyeződést nem látok rajta, plusz meg is tisztítottam.
-
Zozzer888
addikt
válasz .: JuSzT :. #41358 üzenetére
"Uram ez ennyit tud, sajnáljuk"
áh, csaknem csinálnak ilyet!
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
sanzi89
addikt
válasz Zozzer888 #41359 üzenetére
Holnap megpróbálok manuális fókusszal csinálni képeket. Ha úgy tudok éles képeket csinálni, akkor az AF-fel van a baj, nem? Mivel fókuszálni fókuszál, csak nem jól.
Egyébként az ExtremeDigital-ban vettem, nem tudom ez jó vagy rossz hír gari szempontjából.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz lui001 #41365 üzenetére
Igen, kézből fényképeztem valamint be volt kapcsolva a képstabilizátor. A -0.3 eltolás pedig direkt van, a gép - szerintem - szeret túlexponált képeket lőni, így van ez a kis korrekció. Bár ezek a fotók ilyen szempontból lehet nem pont jók, tegnap csináltam őket Debrecenben és elég ramaty, borús idő volt. Lehet ilyen felhős időben vissza kellene venni 0-ra. De ezzel megint oda jutunk, hogy nem akarom buzgerálni a gépet, gomb lenyom, kép készül, ez volna a cél.
[ Szerkesztve ]
-
miney
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állunk, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Többnyire családi célra lenne a gép, tehát kirándulások és a gyerkőc fényképezése az általános témánk. Kompaktok terén kevésbé vagyok most képben, szóval szivesen fogadok bármilyen hasznos tippet.
Jelenleg ezeket néztem ki:
- Canon SX240/260 HS
- Nikon Coolpix L820. -
Benőke
őstag
válasz Shummo #41352 üzenetére
1. Amennyire a többi kivéve azt, hogy 2 év gart kapsz szemben a canon 1 -évvel.
2. Ezt a kérdést én is feltettem mert szemeztem az Olympus -al, de senki nem válaszolt. Illetve volt/van egy halom ceruza akkum így a canon SX150 lett )Olympus -nak jobb a kijelzője is... Fotók minőségét nem tudom, gondolom hatalmas különbség nem lehet. Ha számít hogy kisebb legyen és könnyebb, akkor legyen Olympos. Egyébként szerintem tök mindegy.
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz Shummo #41352 üzenetére
Mintaboltban 3 év garit kapsz az egyébkénti 2 helyett, tehát 1 év canon helyett 3év lesz a gari.
Mondjuk normál használat mellett még nem láttam gépet elromlani, de ez csak az én környezetem.Az egyik kicsi , zsebrevágó, sok garis, szép.
A canon meg nagyobb, rondább, kevés gari. Viszont ha van sok elemed akkor jó lehet. Persze a gyári akksival is csinálsz 300 képet. Ha naponta nem tervezel többet csinálni mint 300, akkor este feltöltöd és kész. -
uregpapa
csendes tag
Sziasztok! Péntektől 40e a fujis4500 a tescoba, gondolom ez jó ár, mert sehol sem láttam olcsóbban. Ez pont kimeríti a rá szánt keretet, de ha tudtok valami jobbat, esetleg olcsóbbat. azt szívesen meghallgatom.Esetleg valami véleményetek van erről a gépről?
-
mazsi70
senior tag
válasz .: JuSzT :. #41371 üzenetére
Nekem mégis a Fuji jobban bejön .
[ Szerkesztve ]
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Urglen
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kompakt fényképezőgépet venni a barátnőmnek.
Ezekbe kellene beleférnem:
- Max 30k
- Lehetőleg pink színű legyen
- Könnyű kezelhetőség: sok automata beállítás, mert nem szeret sokáig vacakolni
- Viszonylag jó képminőség, videó nem számít.Mit ajánlanátok?
Eddig ezeket nézegettem (ezek vannak pinkben is):
- Canon POWERSHOT A4000
- Nikon S30,S31,S2700,S3300,L28
- Panasonic DMC-FS40/EP, DMC-LS6E-P -
Urglen
csendes tag
válasz .: JuSzT :. #41376 üzenetére
Ez jónak tűnik. Köszönöm
-
uregpapa
csendes tag
Köszi JuSzt, én is sokáig szemeztem a panával, de talán +5e-t talán még meg ér a fuji. Ha nem láttam volna az akciót valszeg a pana és a s2980 közül választottam volna.
-
Shummo
senior tag
Ez is csak az én szerencsétlenségem. Tegnap néztem Médiamarkt webshopba 30 k volt a az SH-21, meg mellette volt meg 1-2 ami ezen az áron volt. Mára már 38 k a MEdia webshopba, és a többit is feljebb vitték... NO COMMENT:S
-
addikt
-
Shummo
senior tag
válasz .: JuSzT :. #41380 üzenetére
na ez tökéletes. Köszönöm
-
Murloc
tag
válasz .: JuSzT :. #41350 üzenetére
Köszi! Ez hivatalos viszonteladó? Csak mert az Oly magyar oldalán nem szerepel.
Erre még valaki esetleg 30e forintig a VR-360-on kívül valami versenyzőt? -
gxcman
tag
Sziasztok!
A fiamnak (16 éves) szeretnék 40-50eFt körüli árban kompakt gépet venni semmilyen pót objetktív, szűrő..stb nem kerülne a gépre.
Jó régen, emlékszem a Fuji igen remek gépeket gyártott, nem tudom azóta valamit változott e a helyzet ez ügyben?
Ami a legfontosabb lenne a képminőség, és lehetőleg full automata beállítás lehessen fotózni., mivel amatőr felhasználók vagyunk
Választ előre is megköszönöm.
-
peti_s
addikt
válasz gxcman #41384 üzenetére
Videózni szeretnél? Mert ha elég egy fixfókuszos 720p-s videó is zoom nélkül, akkor fele ennyiből is kapsz számodra megfelelő gépet. Vagy, SX150 30K-ért, korrekt fénykép minőség, teljesen manuális móddal, és korrekt videófelvétel, autofocusszal. (viszont tény, h az auto mód nem a legnagyobb erőssége)
[ Szerkesztve ]
-
hercsi
tag
válasz .: JuSzT :. #41387 üzenetére
Szia!
Az SX220/-30/-40 "auto mód gyengesége" hogyan korrigálható manuálisan?
Nem korrigálva mennyire és milyen körülmények között vehető az észre?Üdv és előre is köszi a felhomályosítást ...
-
addikt
válasz hercsi #41388 üzenetére
Leginkább idővel korrigálható Mert hogy manual módban minden tényezőre tudsz figyelni, és ahhoz mérten állítani a gépet. De ez ugye macera, és nem is a kompakt gépek vásárlóit célozzák meg vele.
Nem volt egyik gépem sem, csak a neten látható infókból építkezem én is. Nem gondolnám hogy lényeges különbség lenne a kettő között, de mindenhol jobbnak mondják a pana autó módjait. Nem csak kompakt szinten, hanem a legtöbb gép esetében. Lehet hogy csak pont annyival jobb, amivel drágább. 5%-10%, nagyjából.
-
Shummo
senior tag
Na megrendeltem az Oly SH-21-t, de szeretnék végszükség esetére egy olcsó pótakksit. A gyári honlapon LI-50B tipusu akksit irnak, aminek 925mAhs kapacitása van. Az lenne a kérdésem hogy a linkelt ettől függetlenül jó lehet-e(ugyanis is az 1150mAh)? [akksi]
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
-
Shummo
senior tag
válasz .: JuSzT :. #41393 üzenetére
Tudom, hogy nem tudnak annyit, de úgyis csak kiegészítésnek kell Köszike
-
happyguy
csendes tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek a Fujifilm X-F1 modellről?
Nem találtam semmi információt róla itt a fórumon.
Igazából a külseje fogott meg nagyon. Egyébként nem értek a fényképezőgépekhez. Megéri szerintetek a ~100 ezer forintos árát? -
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Eljutottam oda, hogy szeretném lecserélni a fényképezőgépemet valami jobbra, de a kompakt kategóriában maradva. Jelenleg egy Fujifilm S1000-em van. Legfőbb bajom vele, hogy ha nem megfelelőek a fényviszonyok (elég már egy kis árnyék is), akkor nagyon szemcsés képet készít. Beltéren ez szintén igaz. Mivel lehetne kiváltani ezt a gépet. Nem fontos a 10Mpixel, elég az 5 is szerintem. Nem vagyok komoly fotós, de ha csinálok egy családi képet szeretném, ha nem foltos,elmosódott lenne, hanem éles minden (najó a legtöbb) körülmény között.Mindenféleképp külső akkisat (AA méret) szeretnék, mert már fel vagyok velük szerelkezve.
Üdv Kiborg[ Szerkesztve ]
Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
Bakter9011
csendes tag
Szerintetek Panasonic Lumix DMC LZ20 vagy Canon IXUS 500HS?
Esetleg még szóbajöhet a Nikon L810 meg Fuji Finepix S4300
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest