-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz rumos14 #18500 üzenetére
Leírom, de félek hogy azt mondjátok ilyen gép nincs vagy csak 300k DSLR tudja,amig meg túl nagy
Szóval
legyen kicsi hogy könnyen horodzható legyen
nagy kb 2,7"-os LCD
10-12Mpixel körűl
5-6X optikai zoom (ha nagyobb az nem baj)
képstabilizátor
kb ISO 1600 (bár lehet akkor is szar képet csinál szürkületbe és este ezt nem tudom)
A mostani ISO 300 körűl van, és szürkületben használhatatlan és persze este isCsak utazáshoz (ezér kéne pici)és család események fotózására használnám.
Nem akarok önjelölt fotós lenni[ Szerkesztve ]
-
-
Az, hogy a készülék mennyire zajos képet készít nincs összefüggésben azzal, hogy meddig megy el ISO-ban. A kompakt gépek kb ISO400-ig készítenek elfogadható képet. Persze ez nagyon szubijektív, hogy kinek mi az elfogadható. Viszont ha megnézel 1-2 "prémium" kategórás (100k) képet, nem látsz akkora különbséget (zajban) mintha egy DSLR-el hasonlítanád össze. Ezt a listát is érdemes átnézni. Itt a teszteken elért eredmények alapján kategorizálták a gépeket.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
rumos14
nagyúr
Canon SX200 IS? 82k asszem.
vagy a Pana TZ sorozat valamelyik tagja, bár ezek nem arról híresek, hogy magas iso-n tündökölnek.
esetleg egy Canon G szériás gép, használtan.
(használható iso1600 kompakton? felejtsd el. Fuji F30, Pana LX3, ezeken még talán valamennyire igen.) -
Kobe
veterán
válasz rumos14 #18505 üzenetére
amikor a sony dsc h20ról kérdezgettem, mindenki a 35 mm-es kezdő miatt "aggódott". Én meg a kurva drága memóriakártya miatt, nem éri meg. Jó, akkor másik alternatíva.....manuális beállítást meg nem tudom elhinni, hogy léteznek még gépek nélküle...szimplán egy olyan gépet keresek, ami kategóriájában általános célokra - csoportképek, kirándulás, családi fotók, nem makrü, komoly temrészuetképek stb - k*rva szép képeket készít (főleg színek, élesség, ennyi. a többivel megbarátkozom, ha nincs, de ha gyönyörű képeket csinál, már az is elég
[ Szerkesztve ]
-
Nem kell a memóriakártya miatt aggódni. Nem kell azt olyan sűrűn venni. + Ez olyan beidegződés.
SanDisk SDHC kártya 8GB Ultra II
10 év garancia
10.900 FtSanDisk Memory Stick Pro Duo 8GB Ultra II
10 év garancia
15.900 FtHa nem kell 10 év Gari, elég az 5év, akkor Már "csak" 12'900.- a 8GB-os MemoryStick Persze lehet kapni olcsóbban SDHC-t is. De nehogy azon a pár ezresen múljon egy ekkora beruházás.
-
Kobe
veterán
a 10.900 és 12.900, 15900 a kb 3 ezres kingston 4 gbos hoz képest még mindig k*vadrága....Összeadom a 65 ezres sony h20 és egy 12 ezres kártya árát és már belépő dslrnél vagyok árban, vagy a mostani s6500asomnál, na ez az ami nem hiányzik....
előző hozzászólónak meg: olyan márkát keresek, ami elterjedtebb, és ismerem is, nekem a ricoh baromira ismeretlen
-
Kobe
veterán
válasz rumos14 #18511 üzenetére
nem szoktam soha képet tartósan teljes méretében tárolni, általában megdolgozom photoshoppal, viszont az élesség, a képzaj és az élénk színek, ez az ami a leginkább fontos, mert nem minden képet dolgozok át, cska méretezek, és nem szeretném ha a nyers képek egyáltlaán nem tetszenének.
Flickren tetszenek a canon sx110-el készített képek, de ezek kis méretűek csak és photoshoppal machináltak, így nem nagyon tom eldönteni, milyen lehet a nyers kép[ Szerkesztve ]
-
Belépő DSLR-nél. Aha. Csak nincs hozzá obi(a legolcsóbb 30k), és nincs hozzá CF (a 8GB-os 12'900, a legolcsóbb 4GB-os 8'000)
Pl. Most is fut olyan akció, hogy 2GB-os kártyát ajándékba adnak a H20-hoz, nem beszélve arról, hogy Aug.31-ig 3év garit kapsz hozzá.Nem akarlak rábeszélni a sony-ra, de az alapján dönteni, hogy milyen kártyát használ ...
-
Kombat
őstag
Végül mégis Kodak Z8612is lett belőle.
Ilyen képeket készít "auto"-n.
Szerintem egy egy totál kezdőnek, mint én jó ez a gép. Olcsó, lehet gyakorolgatni a beállításokat és szerintem nem is csinál rossz képet. Jó az tény, hogy nem makrora való.
-
Fasten
tag
Sziasztok,
megvolt a nyaralás, megvolt a fotózás, végülis egy régebbi sony w55-össel vágtunk neki ( ezt kaptam kölcsön ), néha sikerült egész szép képeket is lőni ( link holnap )Viszont megfordult a fejemben egy olyan, hogy kompakt gép helyett lehet nekiugranék egy DSLR-nek...
Kérdezném, hogy egy 100-120e körüli DSLR
mint pl. ezek, megérik ezt az árat? Tehát hogy egy ilyen relative "olcsó" gép is ennyivel többet tud a kb 50-60k-ba kerülő kompakt társainál?
Vagy ennyiért csak ócska DSLR-gépeket adnak az embernek?
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Kobe
veterán
Multkor láttam valahol akcióban nikon d40et 80valamenyniért, kitobival....a 65 ezres sony + 10en pár ezres kártya már majdnem ezt súrolja. Nem csak az alapján döntök, hogy milyen kártyát használ, de a sonynál éppenhogy mindig is probléma volt, már az 1-2 mpixeles gépek korában is, hogy a kártyája baromi drága, a gép értékének feleslegesen nagy arányát teszi ki az a kis vacak. Én alapból a több (min 2) kisebb méretű kártya híve vagyok, meghibásodás, olvasási hiba, stb miatt, de röhejnek érzem, hogy ha 2-3 sd(hc) kártyát veszek, akkor is ott vagyok mint egy memory stick duo pronál. A sony H20 amúgy is túl van a kereten (65 ezer, én 50 körül céloznék meg valamit), és inkább a gépre költenék, mint a kártyára
-
Depression
veterán
válasz Fasten #18517 üzenetére
Igen, annyival jobb képeket csinálnak, amennyivel drágábbak is.
Én besokalltam a kompaktoktól, rengeteg kép nem úgy sikerül, ahogyan azt én megálmodtam, sok pótolhatatlan pillanatom veszett kárba a kompaktok hülyesége miatt. Főleg az esti órákban, ahol a kompaktok vakuja 1-2 méter után semmit sem ér, illetve a fókusz sosincs ott, amit le akarok fényképezni.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Fasten
tag
válasz Depression #18519 üzenetére
Már nézegettem is DSLR-eket, canon eos 350d , 120-130 körül használtan egész jó kiteket kapni, 2-3 objektívvel, vakuval, állvánnyal, mindennel...
Gondolkodom
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Kobe
veterán
válasz Fasten #18520 üzenetére
csak egy jó tanács: jól gondold meg, hogy neked megér ennyit. Ha nem vagy félprofi fotós, vagy komoly (mind anyagiakban, mind időben, utazgatásban) érdeklődő, inkább tégy le róla. Nekem nagyméretű bridge gépem volt, méretben semmivel sem kisebb mint egy dslr, nagyon meguntam nagyon rövid időn belül. A cuccok, kiegészítők amiket írtál, minimum 1 teli hátitáska, ha az állvány egyáltalán belefér, de inkább több, kirándulások, nyaralás alkalmával ezt cipelni, csak hogy lekapj 3-4 épületet, szerintem felesleges és bődületesen kényelmetlen. gyak többet fogsz pepecselni a gép beálíltásával, az objektív cserélgetésével, mint amennyit az, amit le akarsz kapni, megér. Én is úgy ugrottam bele, hogy jaj, de fasza, van egy jobb gép, cipelem mindenhova.....csak aztán míg mindenki röhögve elment nyaraláskor egy kisebbet túrázni, te kullogtál mögöttük állványnal, géppel, szenvedtél vele...pár hónap után már nem is vittem magammal
-
rumos14
nagyúr
válasz Fasten #18517 üzenetére
nem ócska gépek ezek, de egy ilyen alap objektív kevés az üdvösséghez, több objektív = sok pénz és sok cumó.
a 350D már igencsak régi gép, én annál vmi újabbat néznék.
Libria-val nem értek egyet abban, hogy DSLR csak féprofi fotósnak való, én egy (monjduk) igényesebb hobbifotós vagyok. alapobi + tele vagy fényerős fix befér egy elfogadható méretű tatyóba, de a zsebbe rakás nyilván felejtős. pepecselni nem nagyon szoktam, rekeszt beállítom aztán uccu. obit cserélni sem nagyon szoktam fotózás közben, tudom, hogy most alapobi, tele vagy fix fog kelleni. nyilván állványt sem muszáj mindenhová magaddal vinned. -
Kobe
veterán
válasz rumos14 #18523 üzenetére
speciel az illető nyaralással kapcsolatban írta, hogy kölcsöngéppel vagy mivel oldották meg. ha tényleg csak ilyen indíttatásai vannak, hogy nyaralás, kirándulás, akkor türelmes rokonságot kivánok neki a dslr mellé, mert a család (netán ha kisgyerek is van) igen vörös fejjel bírná csak ki, míg állványt belő, fényképezőt elő, objektívet ha másik kell, kihalász, vakut feltesz, stb. Amatőr hobbifotós is inkább úgy van, hogy szép csendben, 1 magában csinálja ezeket, amikor nem szól senki hogy fél órát piszmog 3 virág, vagy 2 épület körül....olyan "apjuk, miko lövöd mán a képet? - várgyá, várgyá, minnyá meglösz, pár perc" feeling.
Tuti, hogy ha felrak mondjuk egy fényerős obit portréra, egyebekre, akkor pont más fog kelleni, mást fényképezne szívesebben, legalábbis én tuti így járnék Minőségben tény, hogy ég és föld a különbség, de ez árban is megjelenik (minimum 5-10x es szorzóban, ha normális cuccokat nézem)[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Depression #18524 üzenetére
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Fasten
tag
Igaza van itt mindenkinek, kérem Tény, hogy kiránduláshoz, túrázás közben baromira kellemetlen brékelni egy félkilós géppel, cserélhető objektívvel, álvánnyal, lófaszkarikával, de akkor ott a megoldás, hogy kis kompakt a zsebbe, vagy DSLR + 1-2 obi, az még elvihető.
A DSLR amúgy nem kizárólag nyaraláshoz, kiránduláshoz kellene, hanem akkor már elkezdenék végre "komolyabban" is foglalkozni a témával, rekesz, záridő, ISO, állvány, távirányító, mélységélesség... Mindezek nemigazán próbálhatóak ki egy kis kompakttal.
Mindig is érdekelt a fényképezés, persze csak hobbiszinten, van 1-2 fotóskönyvem is, most pedig adott lehetne hozzá a technológiai alap
Gondolkodom.
Überoff, sorry...
-
rumos14
nagyúr
DSLR-nél kötelező állványt használni? kötelező rendszervakut használni? hát persze, hogy nem. ezek csak lehetőségek. mint ahogy fényerős fixet felrakni sem kötelező, hanem egy lehetőség, ami kompaktnál nem adatik meg. van egy ekv. 24-120mm átfogású obim, általános célokra ez bőven elég, táskából előkapom, sosem éreztem, hogy nyűgös lenne a DSLR használata számomra. a mérettel meg kell barátkozni, de a kompakt gépeim sem zsebrevágósak voltak.
-
doktor úr
aktív tag
Sziasztok, tanácsot kérnék: kompakt gép kéne, 35k a felső határ, ezt nem lehet túllépni semmiképp. Szeretnék ceruzaakkusat, ezért az árba bele kell passzírozni az akku/töltő szettet, a memóriakártyát és a tokot is. Semmi más kívánság nincs (ezek után ), tök hozzá nem értők fogják a gépet használni arra, hogy dokumentálják, merre járnak. Tudom, hogy ennyiért milyen minőséget kaphatok, de az összeg rögzített (több darabot kell venni).
-
-
Wazzo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni 1 egyszerű kis kompakt fényképezőgépet a meglévőm mellé, csak nem tudok dönteni. Szerintetetek melyiket éri meg jobban megvenni és miért?
Pentax E70L
[link]A pentax gép 90€ ért van, de jár hozzá kis táska + 2gb-s SD kártya is.
Samsung ES15
[link]Samsunghoz nem jár extra tartozék... és így kerül 79€-ba
köszi, a segítséget
-
-
-
válasz runner 125 #18535 üzenetére
??
40k-tól indul maga a gép, ami eleve nem fér bele a 35k-s keretbe, és akkor még nincs töltő, aksi, tok,és memóriakártya sem.[ Szerkesztve ]
-
válasz runner 125 #18537 üzenetére
Nem számoltad bele az ÁFA emelést
-
flame74
csendes tag
Bár nem idevágó téma, de mivel a megfelelő topicban nem válaszolt rá senki, ezért gondoltam, hogy felteszem itt is, hátha ti tudtok segíteni nekem:
Nos kinéztem magamnak egy Samsung SMX-F30-as memóriakártyás videokamerát. Szerintetek érdemes megvennem ezt a kamerát, ez jobb minőségben veszi fel egy könnyűzenei koncert hangját, mint a Nikon L20-as fényképezőgép, amellyel befürödtem, mert annyira torz és élvezhetetlen vele a rögzített hang minősége? -
BiriBum
őstag
Van valakinek Hyundai gépe? Érdekelnének tapasztalatok a A8324-ról. A neten nem sok van róla.
-
válasz flame74 #18539 üzenetére
Mivel nincs rajt külső mikrofonbemenet, nincs rá garancia, mondhatni ugyanolyan lutri. A youtube felvételek alapján eléggé szélzajérzékeny. Szóval nem lenne tuti buli.
Viszont a Kodak Zi8-nak van külső mikrofon bemenete... [link][ Szerkesztve ]
-
zeorsdfd
senior tag
Üdv!
Olyan kompakt gépet vennék, aminek sok manuális beállítási lehetősége van(P,A,S,M, fókusz, vaku stb) tud filmet felvenni és olcsó és jó és márkás-támogatott. Megapixelszám nem annyira érdekes, inkább a színzaj hiánya lenne fontos. Ja, 50k-ig!
[ Szerkesztve ]
-
flame74
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat nektek! Hát akkor nem tudom, pedig elég jókat olvastam erről a Samsung kameráról... Asszem akkor egy még komolyabb kamerát kell majd kinéznem, ha biztosra akarok menni, vagy legalábbis nem akarok akkorát csalódni, mint a Nikon L20-as fényképezőben...
-
flame74
csendes tag
Viszont eszembe jutott még valami: Ugye van egy Kodak C713-as fényképezőgépem, ill. egy Nikon L20-asom. Az előbbi egész jó minőségben veszi fel a hangot, a képe viszont nem olyan éles. A Nikon-nak viszont a képe egész jó, viszont a hangja rossz. Az szerintetek megoldható, hogy mindkettőt bekapcsolom felvételre a koncerten, és utólag valahogy valamilyen progival összemásolom a Kodak hangját a Nikon képével? Megoldható ez, és ha igen, akkor nem túl bonyolult ez a dolog? Vannak erre jó programok, amikkel ezt meg lehet csinálni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest