Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz animatrix11 #1163 üzenetére

    5 MP-en nem 4-5 megás képeket készít, hanem kb 1 megásakat. Netre az is sok, de valami emberi méretre leméretezve már 2-300k-ra is lecsökkenthető anélkül, hogy agyon kéne tömöríten a jpeget. Ha sok homogén felület van a képen, akkor töredékére csökkenhet a file méret. Ha nem tömegével akarod folyamatosan a netre töltögetni akkor javasolnám, hogy maximális felbontásban használd és számítógépen méretezd le.
    Az automatája sajna nem tartozik a legjobbak közé, de a legrosszabba közé sem. Átlagos a kategóriában.
    Rendezvényeken általában kevés a fény neki, sok bemozdult képed lesz. Ezen az állvány sem segít mert maguk az emberek fognak bemozdulni, azon meg sem az állvány, sem a képstabilizátor nem segít. Ehhez sajna jóval drágább gép kell. Még talán az ultrakompaktok jobbak ennél annyiban, hogy relatíve nagy fényerejű objektívvel vannak szerelve. (öehhh, azért ennek ára van, borsónyi frontlencsével ne várj csúcsminőséget)
    Ami sokat segíthet: egy olyan gép, amin van külső vakucsatlakozó, és veszel is hozzá vakut. Pénzben mérve ez a többszöröse ennek a gépnek. Sajna ez a kategória úgy egy az egyben nem túl alkalmas ilyesmire. És a látószöge is kicsi beltérhez. Nem olyan nagyon vészesen, de sokszor ezen múlhat, hogy belefér-e a képbe minden, amit láttatni szeretnél.

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák