- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz shteer #19898 üzenetére
nem láttam hogy pörög, de a hang alapján rá tippelek.
hosszasan kellett nyomnom a bekapcsológombot, hogy leálljon.áramtalanítani meg tuti nem fogom, mert a főkapcsolója nagyon nem esik kézre
az elosztót ha meg lelövöm, megy vele más is.Nem igaz hogy egy 3 ezressel nincs ilyesmi, egy 15-ös meg finnyás.
ha megint előjön, jobban kifigyelem
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
boogie84
veterán
válasz Szten Márs #19901 üzenetére
én a 620HXet választanám, 4870X2+Q9550 = biztos ami biztos 620!
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
shteer
titán
az sem tesz jót hogy mindig feszültség alatt van
miért nem? én távirányítóval kapcsolgatom a gépem, annak meg kell a standby
de komolyan van vmi veszélye?Márton: akkor biztosan a venti, ha kikapcsgombot kellett bevetni. mennyi ideig ment?
tehát nem kapcsol ki a gép (táp)szerintem jónak tűnik..
-
Dyno
veterán
válasz shteer #19909 üzenetére
Hiába kérdezed ilyen gúnyosan, nekem ez vele a tapasztalatom, volt egy időszak mikor unokatesómmal ezen vitáztunk(én mindig kapcsoltam elosztóval, de nem hittem neki hogy nem tesz jót) és azt mondta hogy probáljam ki azt hogy 2hétig nem kapcsolom le és azt mondta restartolgatni fog és igaza lett.Pedig akkor egy 370-es Enermaxom volt ha emlékeim nem csalnak öreg sem volt 3-4hónapos lehetett.Na mindegy nem kérem hogy egyetértsél nekem ez a tapasztalatom.Ja igen és nekem még az volt hogy amikor nem kapcsoltam le mindig ciripelt akkor is amikro a gép be volt kapcsolva.
-
Jared
aktív tag
Sziasztok!
Gépvásárláson morfondírozok és segítség kéne.
Adott egy 2004-ben vásárolt 420W-os Chieftech táp.
Elég-e, illetve kompatibilis a mai alaplapokkal ez a táp?Mondjuk egy E7000/8000 sorozatú c2 duohoz és hd 3850-hez?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.
-
shteer
titán
abszolút nem szándékoztam gúnyt csempészni a hsz-omba, csak valóban érdekel a dolog.
én sosem áramtalanítottam a gépemet (csak ritkán 7végére) 2003 óta - egy szériahibás Tt-m szállt el eddig (volt Macron, több Chieftec, Tt, most az Antec) és emiatt nem tapasztaltam problémát, még ciripelést se
csak emiatt nem tudsz meggyőzniezek után didyman véleményére vok kíváncsi
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
Dyno
veterán
válasz shteer #19914 üzenetére
Igen én is az lennék.A lényeg nekem ezek voltak a tapasztalataim.Mondjuk a tápnak különösebb baja nem lett mert már 3,5éves , de szomszéd gépébe még mindig megy, csak ventik lettek cserélve mert ebben még 2 darab 8centis volt és 2,5éves korában elkezdtek üvölteni, azóta 2 ledes thermaltake hűti tőkéletesen.
-
Dyno
veterán
válasz venember83 #19913 üzenetére
Nem kötegszem, de csak 18A-t tud a 12V ágon, barátnőmnek is ilyen tápja van.Megbízható, de nem valami csendes.És szerintem már nem a legjobbak benne a kondik elég forrófejű táp.Amúgy kéne bírnia.
-
turorudi
aktív tag
Kedves hozzáértők,
most siratom az FSP Zent, egyszerűen kipukkant 3 év után. Nem akarok többet passzív tápot, pedig szerelmes voltam a csendbe.
Viszont más halk és stabil tápra szívesen fogadnék ajánlatot.
Q6600, 4 vinyó, egy +tápot nem igénylő x1600 vga, néhány USB eszköz, amiből csak a scanner szedi az áramot, 2db 12cm venti, 1db 14cm venti, 1db 25cm venti.
Szépen elment ezzel a 300W-tal is, de lehet, hogy kell egy picivel több.Köszi és üdv
-
gezatata
aktív tag
szeretném ha segitenétek
monitor 22" samsung 2253BW
alaplap-----------Gigabyte GA-X48-DS4
procesor---------Intel Core2 Quad Q9300 2.50GHz 775 BOX
memória-------- CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT-----x2
videókártya-----HIS HD4870 512MB Turbo
merevlemez-----Samsung 750GB 7200rpm 32MB
optikai egység---Pioneer DVR-215DBK
ház------------------Coolermaster RC-331-KKN1-GP Elite
táp---segitségetek váromBluestorm II 500w Corsair VX450
én ezekre gondoltam,
öszintén attol félek a legjobban nehogy kevés legyen nekiha valakinek van valami észrevétele, tanácsa szivesen fogadom
[ Szerkesztve ]
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
turorudi
aktív tag
válasz shteer #19919 üzenetére
Egy pillanatig gondolkodtam a 400-as Zenen, de nem akarom még egyszer átélni azt, hogy azt hiszem, tönkre ment 2,5TB vinyo.
Szóval nem tudom pontosan, mi történt vele, de kis égett szag terjengett körülötte. Nincs is kedvem szétszedni. Valami flash videót néztem éppen, és pukk... Csupán a cpu hűtő 2db ventije marad pörögve, a vinyók nagyon halkan reszeltek, az alaplapi ledek vibráltak.
Különös, mert most tettem fel a procira egy Cooler Master GeminII hűtőt, amiről nagy hatásfoka ellenére itt a PH tesztben kiderült, hogy meleget gyűjt maga alá, de ez az Everest szerint alaplapi szinten kb. 10 foknyi hőemelkedést okozott, a táp kézzel tapinthatóan sem lett melegebb. Tehát nagy bizonyossággal kizárnám a túlhevülést, ráadásul a házfalba épített 25cm venti így is nyomta rá a luftot.Az ajánlott Corsair táppal szemeztem, pontosabban a PSU-450VX kistestvérével. Az is jó lehet?
Más ajánlatok? -
Márton
nagyúr
válasz shteer #19909 üzenetére
Nem és nem!
én sem fogom minden lekapcsolásnál az elosztót is kapcsolgatni, aztán mikor bekapcsolnám akkor szintén matatni az asztal alatt. Hát ennyit az egész tápcsere nem ért meg. Ennyi erővel maradhatott volna a 3ezres, SOKKAL nem volt hangosabb az sem...Nem mértem az időt, de 5 percig biztos susogott, utána lekapcsoltam.
Legközelebb hagyom tovább, hogy mit csinál.
Ha lesz egyáltalán legközelebb...Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
wid22
aktív tag
FSP ATX-350PNR
FSP ATX-350PNF
Mi a kettö köti különbség? Kösz -
gezatata
aktív tag
alaplap-----------Gigabyte GA-X48-DS4
procesor---------Intel Core2 Quad Q9300 2.50GHz 775 BOX
memória-------- OCZ 2048Mb DDR2 1066Mhz Reaper KIT --- X2
videókártya-----HIS HD4870 512MB Turbo
merevlemez-----Samsung 750GB 7200rpm 32MB
optikai egység---Pioneer DVR-215DBK
ház---- coolermaster elit 331
táp---itt kellene egy kis segitség, kb hány W fogyaszthat ez a konstrukció?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
bag
tag
Sziasztok, holnap jon meg az új tápom: ENERMAX MODU82+ 525W. Valakiek erről vélemény tapasztalata van? Eddig egy 420-as silent LC Power volt de az 2 napja elszállt. kb 1.5 évig vitte az adatlapomon lévő konfigot amikor még 8800gt-m volt, a gtxet már csak 2 hétig tudta táplálni.
ASRock Z790 PG, i5 13600K@5.4 - ALF II 280, 32GB DDR5 6800, Gainward 4070 Ti Phantom GS, LG 34UC79G, Táp: CORSAIR 860AX
-
Geri Bátyó
addikt
Az Enermax még mindíg nem rossz, de van jobb is. Mindenesetre ne aggódj, elbírja a konfigot és nagyon megbízható gyártó. Nekem egy 2.5 éves 485w-os tápom van és semmi baja. Erős, csöndes -> tuti.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Depression
veterán
Melyek azok a tápok (márkák), amiket semmiképp nem szabad megvenni? Elég sűrgős lenne, köszi a válaszokat előre is.
Gondolok ilyenekre, hogy LC Power, Spire, Mode Com, Trust, HyperPC, CoolerMaster. Van ezek között elfogadható, vagy mind kuka?
Ja, a kérdés persze mind 10k alatti tápokra vonatkozik.[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Hawk1979
őstag
válasz Geri Bátyó #19929 üzenetére
Van jobb is? Melyik is lenne az,amelyik jobb az Enermaxnál?
-
e00dgy
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni. Új gépem lett, és a régi Hiper 480 as táp megmaradt.
Most jelentlen egy Gigabyte EP35T-DS3, 4 giga DDR3 rammal, Egy core2 E6550 es procival,
Egy Gainwar HD 4870 es gyári OC kárytával, 1 db Vinyó, 4 darab 12 cm venti. Elég sokszor előfordult amióta megvan a gép, hogy kék halál csak simán windows alatt, Játék közbeni fagyás,....Stb. A tápra gyanakodtam.Megérné lecserélnem egy Corsair HX520-ra? Vagy esetleg egy HKC 630 as tápra http://www.hkc-europe.com/showPro.asp?ArticleID=394 ? Nem nagyon tudom melyiket érdemesebb venni, mind a kettő jónak tűnik, de a HKC jóval olcsóbb, 11 ezer, míg a Másik 22.
Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)
-
Dyno
veterán
válasz Depression #19931 üzenetére
Ott van az 1 hsz. végén a lista.
-
viktor82
őstag
hello,tápot szeretnék vásárolni és egy coolemaster-t néztem ki magamnak nagyon jó árban egy a280-as gtx és 6600quad ami 3,6 on szeretném hajtatni ez elég ehez a konfighoz?
[link]”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
venember83
nagyúr
válasz viktor82 #19938 üzenetére
Teljesítményileg elég, ehhez nem fér kétség, csak kérdés, hogy le is tudja-e adni a Kentsfieldnek a teljesítményt, nem kapcsolja-e le a védelem az illető 12-es ágat. Kentsfieldhez inkább Corsairek ajánlottak, mintha ezzel jobban mennének (Kentsfieldes topikból merített tapasztalat). HX520 vagy HX620 bőven elég az általad felvázolt konfignak.
-
viktor82
őstag
válasz venember83 #19939 üzenetére
Corsairek annyira jók a 620-as 27ft és néztem egy enermax modu625-t 34-t!egykicsit sok az enermax,de szerinted a corsair is megteszi akkor azthiszem az lesz!köszi!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
Traxx
őstag
válasz viktor82 #19940 üzenetére
Egy db VGA-hoz elég lenne az 520-as Corsair vagy az 525-ös Enermax is.
Esetleg Corsair TX650, egy árban van a HX520-al szinte.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Btommy80
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy most jelenleg egy Core2Duo E6300-am van egy Galaxy 7900GS-el, a tápom pedig egy FSP 250-60HEN.
Nos elvileg ez a táp 250W-os (ha jól gondolom ), viszont a videókártya specifikációja szerint egy min, 350W-os táp kellene neki, de a mostani is viszi rendesen még a karit húzva is.
A kérdésem az lenne, hogy szeretném lecserélni a video karit, de nem tudom, hogy milyet vinne el max a mostani tápom, mert egyenlőre azt nem szeretném lecserélni, viszont olyan karit szeretnék, amit még kihajt a procim.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
-
Traxx
őstag
válasz Btommy80 #19944 üzenetére
Meg úgy, hogy a vidkarik dobozára írt érték akkor, ha minőségi tápod van, baromság. Codegenből kellett volna a 350W-os - FSP-ből nem. Ennyi
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
turorudi
aktív tag
válasz shteer #19922 üzenetére
Na, viszont a VX450-nel nekem már van tapasztalatom, a megzakkant FSP Zen után ma ilyet tettem be.
Remek tápnak tűnik, hangja szinte érzékelhetetlen. Igaz, ehhez talán hozzájárul, hogy a házamat korábban hangszigetelő szivaccsal béleltem ki, ami nem nagy truváj, de főleg a magas hangokat (és részben a vinyo kerregést) kiszűri.
Nem teszteltem agyon, kicsit futtatgattam a Prime-ot, felhúztam a q6600-t 3,6GHz-re (1,5 V körül: azért csak körül, mert a lap Vdropos, így teljesen pontosan sosem tudom, mennyi a magfesz.). Mindent szépen bírt, és ami érdekes, az a Giga lapokhoz tartozó energiatakarékoskodási programnál (Energy Saver) jött elő (nekem GA-EP35-DS3 van).
A Zennel ez az alkalmazás nem futott rendesen, gyakorlatilag egy idő után nem vette vissza idle állapotnál a teljesítményt, így nem is takarékoskodott, ráadásul a kis alkalmazás grafikája is szétesett. Most, a Corsairrel, minden újratelepítés nélkül (csak beraktam a régi helyére) tökéletesen működik - persze ez elég különös jelenség, de mégis így van. -
shteer
titán
válasz turorudi #19949 üzenetére
én is hasonlót használok, csak kicsit alacsonyabb buckákkal. nemtom honnan de volt itthon egy adag. kösz a linket majd innen szerzem be legközelebb
off vége
szerintem jónak tűnik..
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest