Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    Sziasztok!

    - Árkategória. Kb. 60-70e között keresnék, de ha van jelentősen jobb választás 80-90-ig akkor beleférhet.
    - Használt vagy új? Új
    - Hol vennéd meg? Függetlenül vagy kártyás ajánlatban, előfizetés nélkül.
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel? 3 évre jó lenne ha elég, fontos lenne a támogatás is
    - Mire használnád? Semmi extra, telefonálás, némi mobilnet, pár app, fénykép/videóban elég átlagos szint. 60+ tulajdonosnak kellene. A kimaxolt hw sem lényeges csak annyira, hogy ne dadogjon olyan mértékben ami nehezíti a használatot, de ez inkább talán sw oldalon dől el a tapasztalatom szerint ha nem a legszarabb a hw. Frissítés, támogatás fontos, ne lassuljon, sz*rarkodjon sw miatt.
    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Androidos kellene.
    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Nagyobb, 6-6.8" között.

    Amit én néztem: Motorola G32/G54/G72, Xiaomi Redmi Note 12 és variánsai, esetleg az újabb Redmi Note 13.
    Motorolánál impozáns a hw, de olvastam, hogy lehetnek sw gondok, elmaradó frissítések. Redmi-ben talán ez jobb, ott kicsit gyengébb hw fér bele adott összegből úgy látom Helio-ból sem tudom mi a korrekt szint, de korábbi tapasztalatok jók Xiaomi téren.
    Ja és ram jellemzően az olcsóbbakban itt 4GB. Bár mivel elég minimál a használat elég lehet, ennél jóval gyengébb telefonról váltanak de talán biztosabb lenne a 6GB.
    Xiaomi gyorstöltés szimpi még. Kamera kevésbé számít de azért nyilván a jobb megoldás érdekel adott kategórián belül ha nincs fontosabb különbség.
    Ill. ahogy fentebb írtam, ha lenne jelentősen jobb ajánlat 90-ig, érdekes lehet.
    Poco-t nem ismerem, Honor-ból valami? Samsungból szintén nem tudom mennyire túlárazottak a kisebb modellek.

    Teljesítményben még egy ami felmerült: van a családban egy Xiaomi Mi 9. Nem mai darab, legalább 4 éves, akksi, régi Android miatt nem gondolkodtam továbbadásban de ránézve a tesztekre az lehet, hogy lenyomja ezt a fenti kategóriát hw-ben? A tiszta számok alapján mintha ez lenne a helyzet. :F (Meg egy levetett, sajnos kissé megtört S10e is. Az méretre sem lenne jó, plusz helyrehozni már talán nem érné meg, de mintha az is lenyomná még ezeket. Egyébként a Mi9 sw-re is igen jó maradt, semmi lassulás érzésre.)

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák