Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz szasanyi #1416 üzenetére

    Az NV-nél az árcsökkentés elsősorban attól függ, hogy a TSMC-vel hogyan állapodnak meg a következő évre. A Q3-ra árcsökkentést nem fognak berakni, mert az rontaná a negyedéves eredményt. Ha akarnak árcsökkentést, akkor arra üzletileg november közepe az ideális időpont.
    A Maxwell elsődleges feladata az ARM-os integráció. Fontos az NV-nél látni, hogy ők nagyon gyúrnak a mobilra. Azért ilyen a Kepler compute teljesítménye, mert így lehet jó a rendszer teljesítmény/watt mutatója. Az AMD GCN ebben nem jeleskedik, és nagyobb is ez a mutatójuk minden kártyán, cserébe nagyon extrém a compute teljesítményük. De ez csupán tervezési eltérés. Az NV-nek a Kepler és a Maxwell kell mobiltelefonba is, míg az AMD tabletnél lejjebb nem gondolkodik, tehát alapvetően úgy alakíthatják ki az architektúra dizájnját, hogy az IGP fogyasztása úgy 1,5 wattról induljon. Az NV-nek olyan dizájn kell, ami 0,5 watton belül is működik. Itt jön elő, hogy honnan legyen meg az a -1 watt, és elsődlegesen a mobilban érdektelen compute hatékonyság kerül elő. Egy top Mali-T600, PowerVR G6000 vagy egy Adreno 400 sem lesz hatékonyabb compute-ban a Keplernél. A GCN előnye csupán ott van, hogy máshova tervezték, a nagyobb fogyasztást megengedő felépítés kevésbé köti meg a mérnökök kezeit.
    Mivel ez egy tervezési eltérés, így a Maxwell sem lesz a GCN-hez hasonlítható, de az NV nem is akarja olyanra csinálni. Sőt, ez igazából nem is számít annyira. A GCN technikai tudása a Mantle-lel használható ki, ami szoftver oldali előny. Esetleg, ha látunk majd olyan játékokat, amelyek 20 compute shadert is használnak, akkor az a GCN-nek nagy extra lesz, de egyelőre 3-5 compute effektnél leragadtak a játékok. Ennyi fér bele a DX11-et támogató hardverek képességeibe. Csak az AMD érkező új Ruby demója tartalmaz 23 compute effektet, de az meg nem játék. Igazából 3-5 compute effektnél többet az NV amúgy sem ajánl. Az Intel mondja azt, hogy a Haswell IGP-nél el lehet menni 15-20 effektig, de csak ésszel.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák