Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mickemoto

    őstag

    Sziasztok!
    Egy Mazda 6 2002, 1.8, benzines autó a kérdésem alanya. 2015-ben lett külföldről behozva, nálam 2019 óta van. Eddig nem is néztem, csak nemrég nézegettem a különböző olajszinteket ( motort néztem rendszeresen), és észrevettem hogy a fékfolyadék szintje állás után alacsonyabb mint ;jelölés szerinti maximum szint. Minimum szint nincs is és a szervízkönyv azt írja hogy mindíg legyen maximumon, ha nincs akkor töltsünk utána.
    A szervízkönyv szerint SAEJ1703 vagy FMVSS116 / DOT3 vagy DOT4 olaj jó bele. Elvileg ABS - es a fék, legalább is ezt olvastam a neten erről a típusról. Milyen fékfolyadékot vegyek? DOT4 + ABS, ABC - t vagy elég a sima DOT4? A szervízkönyv nem ír DOT4+-t csak sima DOT4-et.
    2021-ben volt az első két keréken fékbetét és fék munkahenger cserélve mert be volt rozsdásodva és melegedett a felni. Viszont nem tudom hogy akkor volt e cserélve a fékfolyadék vagy sem. A lényeg hogy a szint kb 3 cm- el van a maximum szint alatt és erre szeretnék utántölteni olyat ami jó bele úgy hogy a mostanit nem tudom hogy dot3 vagy dot4.
    Köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák