Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz lsc #1112 üzenetére

    Nincs benne semmi furcsa. Egyszerűen ennyit a naiv titulusról.

    Attól, hogy nem tudod a megoldást, mert egyik sem működik, miért kellene tapsolni?
    Másrészt, ki állította azt, hogy szerintem üdvös a "papírozás" és sehova se haladás?
    Egyedül azt állítottam és szeretném is látni, hogy konkrétan a "papírozás" mennyire segítette elő Észak-Korea izolálását? (vagy nem izolálását)
    Mivel erre nem vagy hajlandó, részben érthető okok miatt (nem tudsz angolul) - meg egyébként is, ki vagyok én, hogy a két kicsi szememért nekem megtedd(?) - pusztán csak arra akartam kilyukadni, hogy nem ártana konkrét ismeretekre hagyatkozva vélerményt alkotni, hogy a "papírozás" mennyire hatékony. Ha ez mégsem lehetséges, megtenni a lehető legtöbbet, hogy a témát alaposan körüljáram.
    Márpedig, véleményem szerint, az ENSZ-BT-határozatok ismerete nélkül bajosan lehetne bármi okosat kijelenteni azok hatékonyságával kapcsolatban... (ld. fent aláhúzott)

    A "hülye kérdés" lényege pedig megintcsak az, hogy mennyire veszed a fárdtságot, hogy pontos infók után alkoss véleményt és nem általánosítással, feltételezett "lehetséges" végkimeneteleket vízionálsz (Irak "bukása"). Kívánom, hogy ne így legyen, de ha igen (ha egyszerűen képtelenek megvédeni saját demokratikus szabadságjogaikat a vallási fanatizmussal szemben), mit lehet vele cseszni?

    A jogállamiság működést pedig ne is várjuk el olyan országoktól, ahol ezeket nem tartják be (pl. Kína), vagy akkor teszik, ha úgy akarják. De ettől még a "papírozás" "szükségszerű".

    Volnának egyéb kérdéseim is, de kár lenne vesződni vele.

    Egyébként elméletileg 186 ország van a Földön. Pusztán csak nevezett 4-5-ben volna probléma? Vagy az ENSZ eszerinted csak ennyivel foglalkozik, "papírozik", a többivel nem? Mennyi ezek közül a demokratizált? Költői kérdések, nem kell rájuk válaszolni.

    [ Szerkesztve ]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák