Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz lsc #1074 üzenetére

    Mivel a muszlimok a keresztényeket hitetleneknek nevezik, így nem kell sokat törnünk a fejünket a "bélyegeken".
    Az SAS-ről [link] konkrét infókat nem hiszem, hogy fogsz olvasni, de elégedjünk meg a ténnyel, hogy ahol brit katona van, ott ők is ott vannak (mélységi felderítők) Mellesleg az első hivatalos tűzharcot is ők kezdték az afganisztáni behatolsákor... Mivel nincsenek reflektorfényben és nem is lesznek, így hogy mennyire hatékonyak még csak fogalmunk sem lehet. A sajtóképbőli hiányuk a hatékonyság mércéje. De ilyen szinten a többi ilyen alakulatra is igaz ez. Egyébként nem lennék meglepődve, ha az Észak-pakisztáni területeken próbálnának beszivárogni. Ha figyelted az eseményeket, nemrégiben komoly csapásméréseket vitleztek ki ott a RAF és az USAF gépei. Valószínűsíthetjük, hogy nem a mezei bokorugrók voltak a felderítők olyan helyen, ahová pakisztáni katona még parancs után sem teszi be a lábát. Nem mellesleg itt komoly mennyiségű fegyvert szállítanak be Afganisztánba, illetve van pár eleddig lokalizálhatatlan fegyvergyár is (a csapásmérések főként őket érték).
    Hogy bevonulnak-e Észak-Koreában, arról max. Hillary Clinton külügyminiszter és tanácsadói tudhatnak (köztük a CIA). De az biztos, hogy a hadműveleti tervek vázlatai már elkészültek, illetve a régiek felülvizsgálaton és pontosításokon esnek át. Pláne a terep nem is ismeretlen az amerikaiak előtt, mert már jártak ott 50 éve... Mindenesetre az borítékolható, hogy ha kitör a gebasz és elönti az emberek agyár a szarlé, az a rezsim hamar kinyúl(hat). Katonai potenciálja mindössze a nukleáris csapásmérő képeségre koncentrálódik. Márpedig ha bevetik, isten irgalmazzon a rezsimnek. És erősen kétlem, hogy ekkor Kína és a SZU is mellé állna egy olyan országnak, aki a feneke alá radioaktív sugárzást eregetne.

    Észak-Korea–Pakisztán–Afganisztán–(India)–Irán kapcsolatok. Gondolom látod a geopolitikai összefüggéseket, hogy miért is fontos a középső két muzulmán országban az ellenőrizhető felügyelet, azaz erős kormányok (és jóllakott népek) fenntartása. A "jóllakottság" nem ideológiai, hanem szociális értelmű, lásd: "szívvel-lélekkel" hadviselést.

    [ Szerkesztve ]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák