- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobbo
senior tag
létezik
ez volt a linkje:
http://www2.apple.hu/downloads/localization/details/macosx_10_5_8.shtmlde nem érhető el
[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
a már a gépen levő xp és win7 partciók valahogy elérhetők virtual machine megoldáson keresztül a snow leo alól? parallels nem lát belőlük semmit
-
-
tlac
Topikgazda
Beraktam a gépbe egy Asus WL-138g V2 wifi kártyát (broadcom-os chip van rajta), féltem, hogy ezzel kb annyi lesz az osx-nek, de nem, kapásból felismerte AirPort-ként.
Snow Leopard 10.6.2 64bitTehát akinek elegendő egy g-s wifi, az nyugodtan vehet egy ilyen kártyát és még nem is drága.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Ha letöltöm a Mac OS X 10.6-ot az 6 giga.Csak duplarétegű dvd-re lehet kiírni,vagy pendrive-ról is fel lehet rakni valahogy?
-
varsam
őstag
válasz Pret_1G #5057 üzenetére
Mért van az, hogy nálam ezzel az applehda-val minden második gép újradindítás után, elszáll a hang. Ezután mindig kell kext utility-t illetve disk utility-be repair permission-t futtatni meg párszor újraindítani, hogy megint szóljon. Ha ezt megcsinálom, akkor megint szépen szól, de két restart után megint elszáll és csinálhatom újra.
(#5060) HollyBoni
Nekem két fajta snow leo telepítőm is van, de mindkettő ráfért sima dvd-re.[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
a retail SL lemez DL
és lehet USB-ről http://www.maciverse.com/install-os-x-snow-leopard-from-usb-flash-drive.html[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Átállítottam biosba,de még mindíg nem jó ugyanazt írja ki.A dvd olvasóm atás.Ez lehet baj?
-
HollyBoni
veterán
Na van már drive-om,de telepítésnél nem látja a vinyókat a telepítő.Mire formázzam hogy lássa?
-
HollyBoni
veterán
Bejelölni?Semmit. Nem is volt ilyen opció hogy akármit be kellett volna jelölni,simán beléptem kiválasztottam a nyelvet,aztán partricionáltam ,és elkezdtem a telepítést de semmit nem kérdezett ahol jelölgetni kellett volna.
És még kell csinálni valami extra dolgot hogy beinduljon?
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz HollyBoni #5079 üzenetére
Akkor ne csodákozz, hogy nem megy
Igen kell csinálni, miután disk utility-vel megcsinálod a partició(ka)t, majd kiválasztod hogy hova települjön, lent lesz egy Customize gomb, na ott kell kijelölgetni, hogy milyen plusz kexteket, bootloadert és egyéb patcheket tegyen fel. -
varsam
őstag
válasz HollyBoni #5083 üzenetére
ne válassz ki mindent Kextből elvileg nem zavar be, ha több van, más egyéb patch-nél már ez nem biztos, de igazából nem tudom. Mindenhez van egy kis magyarázó szöveg, h mire való, abból rájössz nagyjából. Én azt mondom, h először mindenképp nézz körül, hogy mások miket ajánlanak az alaplapodhoz itt a fórum keresőt használva, illetve insanelymac fórum, + google.
-
HollyBoni
veterán
Oké,újabb hiba.De már bebootol! Szóval bootolna be végig megy jópár parancssor,aztán ez a kép fogad:
[link]Valami usb-s cuccot ír ki.Esetleg rossz usb drivert jelöltem volna ki telepítésnél és raktam volna fel ? Még pár újrarakás,és menni fog.
-
Trava
tag
Menj fel a youtube-ra és keress videot a telepítésről, úgy sokkal egyszerübb lesz.
(install hackintos vagy ilyesmi, nekem is az segítet)
Szerintem nem az mbr-t választottad. -
HollyBoni
veterán
Az adatlapomon van a konfig.Telepítésnél bejelöltem valami usb-s cuccot,most nem jelöltem be de kiírt valami nvidia enabler hibát(megint újra raktam )
Nézek videókat,meg addig próbálkozok amíg nem lesz jó.Szerintem mindíg rossz drivereket vagy miket jelölök be amit bekell jelölni telepítésnél és az ad hibát. -
Thomas Von
csendes tag
Üdv!A Dell Latitude C400-as laptopomra akarok felraki egy 10.6-os os x-t de bi bi van!Bebootol a DVD-ről, visszaszámolja az 5s-t majd újra indul.Próbáltam már felbontást változtati, -v, -x, soros porotokat, infrát stb-t kikapcsolni, de semmi nem használt.A procc egy PIII 1200Mhz, 512 ram, vga az intel 830M 64 megával (ebből csak pár száz kb-ot lát, pedig az a kártya saját cuccosa és nem a rendszertől lopja, amúgy a gpu-t magát felismeri), vinyó 30 gigás, formázva fat 32-re logikai meghajtón.
Ötlet valakinek? -
HollyBoni
veterán
Na felraktam bebootol,csak az egeret nem ismeri fel. Ötlet?
-
HollyBoni
veterán
-
varsam
őstag
válasz HollyBoni #5097 üzenetére
.kext kiterjesztésű fájlt mindig a System/Library/Extensions mappába kell másolni, és ami nem kell azt innen törölni.
Szedd le a Kext Utility nevű programot, amit ilyenkor mindig futass le, ha módosítasz kextet, majd újraindítás sem árt. Ezen kívül Disk Utility nevű progiba (beépített, spotlightal keresd meg) menj mac particiódra majd verify és repair permissions csinálj.
[link] Hangnak próbáld ezt, az eredetiről csinálj biztonsági másolatot.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest