Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cuko
aktív tag
válasz default. #45796 üzenetére
55-ért átveszem tőled szívesen, hogy megszabadítsalak a problémáktól.
De amúgy nézd a jó oldalát, ez abszolút kezelhető probléma és mindkét opcióval jól jársz tulajdonképpen: ha te javítod, akkor ennél sokkal lejjebb már valószínűleg nem megy a kártya ára és van olcsón javított vga-d.
Ha garanciáztatni tudod és van alkatrész: új ventis kártya; ha nincs alkatrész: cserekártya vagy pénz vissza.
Ha beadod gariztatni, de nem csinálnak vele semmit, na az szívás. -
cuko
aktív tag
válasz default. #46163 üzenetére
Mi változott 2 héttel ezelőtt óta?
Emlékeim szerint akkor valaki linkelte is a gpufanreplacement.com-ot, illetve ebay-aliex is említve volt.Amúgy meg továbbra is ez a leggazdaságosabb megoldás szerintem:
"ASUS FanConnect features 4-pin GPU-controlled header connected to system fans for optimal thermal performance."
4db gyorskötöző: ~40 Ft
neked tetsző 80/90/120-as venti: 700 - 7000 Ft -
Pioneer
őstag
válasz default. #46166 üzenetére
A sérült 470 pci-e érintkezőről tudnál feltenni egy képet? Lehet, hogy javítható / cserélhető, és akkor a gari is megmarad.
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Pioneer
őstag
-
Pioneer
őstag
válasz default. #46305 üzenetére
Az alaplapodat nem tudod rádugni, ahhoz mindenképp kell egy rendes PC-s táp. Ráadásul iszonyatosan hangos.
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
KilgoreTrout
senior tag
Szerintem itt az aprón is vannak, akik ATX minitáppal, breakout boarddal és tetszőleges mennyiségű kábellel árulják.
Annyi csak a gond vele, hogy a kisméretű, de nagy fordulatszámú ventilátor miatt visító hangja van (bár lakószobába szerintem a PC tápok nagy része is túl hangos). Szerintem megbízhatóbb, biztonságosabb, mint a PC tápok többsége (a hasonló árú tápoknál biztosan) mert ezek eleve folyamatos üzemre lettek tervezve.
-
cuko
aktív tag
Nem annyival olcsóbb általában, mint amennyivel jobb hatásfokú és többet ad szerintem.
Plusz, hogy szerverek terhelésére tervezték, általában magasabb hatásfok, mint az olcsóbb ATX tápok, ugyanakkor olcsóbb ezeknél. Ha több gépre veszel egy nagy szervertápot, úgy még olcsóbban kijöhetsz.
Mínusz, hogy hangosabb; ha breakout boarddal te dugod össze és valami nem elég jó minőségű rajta, elszállhat; ha más összeforrasztja neked, az ő munkájában kell megbízz tökéletesen ugyanez okból; kell mellé vagy egy kis ATX táp, vagy ATX elektronika, ami plusz 10-15 ezer általában, ugyanakkor ha nem erősödik meg a bányászat helyzete, nehezebben lesz eladható, mint egy Bronze/jobb nagy táp; és jó eséllyel nincs rá garancia.Mérlegelj és dönts, hogy neked megéri-e.
Amikor én számolgattam, nem lett volna sokkal olcsóbb egy gépre, mint egy normális, megbízható, sok év garis ATX táp. Nyár elején, a készlethiányok idején nagyon drágán lehetett csak nagy teljesítményű ATX tápot kapni, akkor majdnem elcsábultam, de végül lebeszéltem magam róla és maradtam a sima 850/1000W-os nem-szerver tápnál.
-
cuko
aktív tag
válasz default. #46319 üzenetére
Nem tudok róla, ilyenkor általában az eladó értékelését és a hirdetés korát, eladott darabszámot szoktam alapul venni.
Milyen típusúak és milyen garancia van rájuk?Breakout boardot nem nagyon tudsz add2psu-val használni, mit kötnél rá a szervertápról, molexet vagy 24pint?
Amiket én láttam vagy van egy 4pines floppy csatija, amivel tud szinkronizált indulást, vagy simán gombbal indítod az ATX táp előtt - de kérdezd meg az eladót szerintem inkább.
Mennyi lenne így milyen típus pontosan (a plusz ATX táppal)? -
cuko
aktív tag
válasz default. #46331 üzenetére
Ezen nem is fogod látni, mert az a breakout boardon van, ha van.
Milyen kártyáid vannak, milyen beállításokkal mennek?
12 PCIe-s breakout boardot adnak hozzá? A kábeleket is adják? Ha feláras, mennyibe kerül?ATX alternatíva lehet amúgy egy EVGA B3 850W - 6 PCIe csati, nagyon jó teljesítmény a johnnygurus teszt alapján, ha 100W körül esznek a kártyáid én simán rá merném kötni őket + ugyanúgy egy kis ATX táp mellé Add2PSU-val (csak legyen 2db PCIe csatija, pl. FSP Hyper 500W) + Add2PSU apróról. Ez így 35k+15k+1k = 51k lenne például.
(Így viszont a risereket molex/satával tudod meghajtani, vagy átalakítóval.) -
cuko
aktív tag
válasz default. #46340 üzenetére
Power saver bios, vagy alulfeszelés?
A 150W kártyánként koránt sem a legideálisabb szerintem. Ha le tudod vinni 100W körülre per kártya, akkor simán el kell bírja az FSP Aurum is és fölösleges a tápbővítés. Vagy csak tegyél mellé egy kis tápot két VGA-ra Add2PSU-val és kész.1x ATX táp ~15k
2x HP táp ~30k
2x Ebayes BO board ~5k
20x PCIe kábel Kínából 6pin -> 2x8pin ~9k
össz: ~58k- és már fölötte is vagy a dupla ATX setupnak. Ha nem éri meg neked valami miatt jobban a szervertáp (pl ingyen adják a BO-kat és a kábeleket), akkor szerintem nem olyan jó üzlet. De ezt te tudod eldönteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Tamás9x
őstag
válasz default. #46756 üzenetére
Senki nem mondta, elméletben nem árt, de gyakorlatban a bordára rá van feszítve a nyák, gyakorlatlan kezekben kárt lehet okozni, csavarbontást már csak nagy hőmérséklet eltérés esetén... addig meg sűrített levegő.
Óvatosan a levétellel.
De ez csak az én véleményem megkövezni nem kell érte. Báár egy pár vegát most dobhatna hozzám valaki ingyenhttps://www.youtube.com/@kisstontour
-
Bathalsar
aktív tag
válasz default. #46773 üzenetére
- Itthon is lehet kapni ilyet egyébként? (A szállítási idő nekem most túl sok lenne..)
Könnyen lehet, hogy itthon is kapható, keress rá.
- Ha jól értem a leírást, akkor az alaplap CPU fan 4 pin-es csatijára kell tenni a PWM szabályzáshoz a cuccot..
Teheted oda is, de bármelyik másik 4-tűs csatira az alaplapon.
- Mennyi teljesítményt bírnak áganként ezek a csatlakozók? Pl. több db 3-4 W-os ipari jellegű 120mm venti is ráköthető? (7 db komolyabb ventin gondolkodom, és egy db fogyaszt vagy 3-4 W-ot azt hiszem.)
Erre a cuccra rákötheted az összeset, mert 4-tűs molex csatiról veszi az áramot. Az alaplaptól csak a PWM jelet kapja meg.
- A tápomon melyik csatiból kell megtáplálni ezt az elosztót? Mert látok rajta molexnek tűnő aljzatokat, de azok 5 pinesek, nem teljesen értem...
A tápra, ránézésre nehéz megmondani, hogy melyik csatlakozó lesz a jó, de a kábelek között keresgélj, és olyat keress, aminek ilyen a vége:
[ Szerkesztve ]
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
Tamás9x
őstag
válasz default. #46778 üzenetére
Kényes téma, eredetileg nem, de ha a csavar le van ragasztva (amit eredetileg nem tehetnének meg) ééés netalántán sérül akkor oda a gar.
Vagy olyan helyen van a garanciát igazoló jelzés ahol megsérülhet, és meg is sérül... azonnal hivatkozhat arra hogy nana... Rengeteg kártyám ment régebben a (játékos korszakban) vissza garba, pasztázva, hűtő cserésen... nem volt probléma, ez csak mostanában szokás. 1080ti-ből 2-3 darab amin nem volt gar cimke, pasztázva volt, meg grap pad cserélve, visszament garba, nem szóltak érte, kaptam másikat.
De ezeken nem is volt igazoló cimke... a mostani szériámon van... na itt már picit aggódom.https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz default. #46801 üzenetére
Lehet, de azokat nem fogod PWM jel által vezérelni, állandó maxon mennének. Melyik 3 PIN: a kialakítás miatt egyértelmű, 1 állásban lehet rádugni. Mondjuk ez az egész téma inkább a ventis topikban kellene fusson a kezdetektől.
-
Iginotus
addikt
válasz default. #46863 üzenetére
Minden kérdésedre igen. Bár az 1200W 8 kártyával necces.
Nálam így néz ki a tuning.
Nálam 13 kártya 2000W
Sajna egy amit még nem sikerült az a fogyasztás csökkentés következő upgréd az lesz, mert most már van rá opció...
Ha bármi lenne amivel nem boldogulsz HIVEOS mindenre van megoldás. Bios frissitésre tuningra OC-ra memtesztre[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
Iginotus
addikt
válasz default. #46879 üzenetére
Ez egy pendrivot csinál kb 5 perc alatt, amit beteszel a gépbe és arról inditva elő is jön egy Linux felület.
Ahova be kell írni a rig számát és a jelszót, amit a HIVEos.farm oldalon létre kell hoznod a regisztráció után. (ingyenes 3 rig-ig.)Beirod a rig számot és a jelszót és onnantól már mindent a a web-es felületről irányítasz.
Walletet beállítása után, már csak ki kell választani hogy mit bányásszon
Tehát nem kell semmit külön installálni be van építve és mindig frissítik. Még a kapszula is benne van 1080 TI-khez.[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
tom120514
őstag
válasz default. #46896 üzenetére
Szerintem itt írta feljebb a kolléga hogy megy. Ne tipródj, próbáld ki. 8 gigás pendrive elég, zsinóros netet szereti. Ha utóbbi nincs, próba szerencse, van hogy a gagyi stickkel megy, márkásat nem eszi. Pendrive-ról bootolsz, ha nem jön be vagy nem megy, kihúzod és újraindítod a Wint.
Never go full retard.
-
Zoo123
senior tag
válasz default. #46912 üzenetére
RX470, Win10, Claymore, feszültségállítás auto, Core: 1100, mem 1900, kb 130W
RX570, Win10, Claymore, feszültségállítás auto, Core: 1100, mem 1900, kb 120W
Feszültségállítás nem működik, Trixx, Claymore, WattMan, próbálva, fogyasztás nem csökken, néhány perc után visszaáll a fenti fogyasztásra. Gondolom VGA Biosban kéne átírni[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Bathalsar
aktív tag
válasz default. #46912 üzenetére
3 db RX570, Windows 10 LTSB, Phoenix Miner 3.0c (ethermine.org, 84 MH/s). A gép kártyák nélküli fogyasztása ~30W, a teljes ~355W.
Ezekkel a beállításokkal futnak a kártyák:
-powlim -20
-cclock 1050
-cvddc 700
-mclock 1965,1980,1900
-mvddc 775Elvileg darabja 108W körül eszik.
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
vazee00
tag
válasz default. #47164 üzenetére
Nekem a legújabb, most fejőből nem mondom meg a verziószámot, de 18.valahány. Semmi különbséget nem tapasztaltam a régiékkel szemben.
FayRPG: fayrpg.hu | Zöldhulladék, zöldség-gyümölcs hulladék újrahasznosítás: bioferet.hu | fayrpg.hu | kukamosok.hu | tejfelvasarlas.jomekft.hu | fantasyworld.hu | blackcatpub.hu | energym.hu | keramika.hu | TheVR Android App: thevrapp.hu | személyi edzés érd: stepandmove.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest