Hirdetés
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz vizimento #29850 üzenetére
Remélem nálam is így lesz! A nagy büdös semmbe való bányászatnál nincs is rosszabb.
(#29849) subaruwrc
Ezzel én is így vagyok. Inkább használom tovább a régi címet, legalább a statisztikák megmaradnak. Viszont a vírussal elgondolkoztattál. Indítok is egy full scan-t.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
sleve
tag
Olvasgatok visszafele most épp 2014-ben járok. Tényleg voltak ilyen 2-3 hónapos megtérülések?
A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.
-
ff-thomas
aktív tag
annyira vissza sem kell menned.. most május közepétől június közepéig is hasonló időszakot éltünk (pillanatnyi profit/megtérülés 1 hónapon keresztül volt 2-4 hónapos). előtte 8-10, ill. tavaly ősszel ~12 hónapos volt általában, most ~14 körül. azért ami május-júniusban volt, az nagyon extrém.. hirtelen felszaladtak 5-10szeresükre a GPU-val bányászható altcoinok árfolyamai a hatalmas hype és az ICO őrület hatására. de gyorsan lekövette a network hashrate is a növekedést
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
Tudjátok esetleg hogy melyik szolgáltatók fogják támogatni a BTG-t?
Hova rakjam a bitcoinkáimat, ha szeretném megtartani az abból keletkező bitcoin goldot?
Köszi! -
Erwinke
aktív tag
Hello.
Teljesen kezdő volnék.
Összefoglalót olvastam, de a kérdésemre nem tudom, h hol keressem a választ. GPU val jobb miningelni mint egy pl.:AntMiner S9-el? Lényegében volna 3000eu-m cca kezdésre. Áram ingyen van. És van itthon egy r390 és egy 980TI-m. Akár ezzel a 2-vel is lehet valami kezdeni? Vagy pl különböző kártyákkal nem lehet számoltatni?
Remélem nem tettem fel oltári fa...ot.
Megértéseteket Köszönöm! -
varmi2
nagyúr
válasz Erwinke #29855 üzenetére
3k eruró jó kezdet, de neked kell eldönteni, hogy asic minert akarsz venni, vagy gpu-s minert. Az előbbivel tudsz bitcoint, litecoint, desht, digibytot, és méf egy pár db coint bányászni, gpu-vel meg eth, zcash, monero, stb, rwngeteg félét tudsz bányászni. Mehet a vegyes rig is amd/nvidia, de jobb, ha azonos karik vannak, egyszerübb a driverezés, beállítás. Mielőtt elkezdel vásárolni, próbáld ki a meglévő karikkal, utánna döntsd el, merre tovább. És van még más út is, ha nem hardver veszel, hanem egyből coinokat, bár ha az áram ingyen van, akkor használd ki.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Erwinke
aktív tag
válasz varmi2 #29856 üzenetére
Én is úgy gondoltam, h kipróbálom először ezt a konfigot. i7 4770, 1TB hdd, ddr3 8GB ram, 650wattos EVGA platos táp, meg a 2 VGA ezek eladás alatt vannak, de amig nem jelentkeznek érte addig gondltam használom ezt tapasztalat gyűjtésnek.
Milyen pool-t érdemes választani illetve GPU-s miningnél mit próbáljak ki? Kösz! -
Vigilante
őstag
válasz Franky2Ster #29843 üzenetére
Ha szabadna kérdenem, így helyreállítva, mit megy a géped ethereum alatt? Illetve, mennyire melegednek a Vega 56-ok? (Gondolom referencia hűtés van rajtuk.)
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Zlcsi
senior tag
valaki el tudná mondani, hogy hogyan lehet a legkönnyeben a bitcoin gold airdroppot behúzni?
esetleg valamelyik tőzsde, vagy csak privát tárca, ha tárca akkor melyik?
-
sleve
tag
A két kártya közül melyik a jobb bányászatra vagy tökmindegy?
GTX 1060 GAMING X 6G
GTX 1060 6GT OCV1A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.
-
Zoo123
senior tag
Az MSI gaming X 50%-ra levett power limittel is 100W-ot fogyaszt, (ami csak azért baj mert annál lejjebb nem tudod venni a power limitet) ha a fogyasztás szempont akkor ezt figyelembe kell venni. Viszont a hűtése az nagyon jó!
A 6 GT OCV1 hűtése gyengébb, 6 pines tápcsatija van nem nyolc a fogyasztása kedvezőbb lehet, azt azért nézd meg hogy a memóriacsippek hűtve vannak-e rajta!Én nem vennék bányászásra olyan kártyát amin nincs hűtőborda a memória IC-ken.
[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
haxiboy
veterán
(#29828) aleister:
A Jaxx nem bányászásra van kitalálva, bár lehet rá néha problémákat okozhat.
Hierarchikus Determinisztikus wallet lévén minden használt cím helyett egy újat generál automatikusan. Természetesen a régi címeidet is használhatod, a privát kulcsok megmutatásakor láthatod az összes címedet. Nem kell parázni, ez csak a te érdekedben van (anonimitás), a Trezor Wallet is ugyanezt csinálja.
Bocsánat válasznak szerettem volna de rossz ablakban kattintottam
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Yany
addikt
Nem tudom már felfedeztétek-e, de az Armor OC kártyák mindkét fronton tartósan jó áron mennek már:
RX580 8GB: 334,- EUR
GTX1070 8GB: 412,- EUR
Mondjuk nem tudom, hogy az 580-as mennyire moddolható, ha van itt valaki, akinek van, leírhatná. Jó szemezgetést...Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Kavinton75
senior tag
-
L4mie
veterán
válasz Kavinton75 #29868 üzenetére
Új árakhoz viszonyítva jó üzlet annak aki nem tud trükközni az áfával és nem ijed meg, ha vissza kell küldeni valamit.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
melkah
tag
Eleg erdekes grafikont rajzol az eth diff ha kovetitek. Tegnap este mar olyan "boldog" szamokat mutatott. Ehez kepest most eleg latvanyosan elindult felfele, ami szomoru. Arra mibol lehet szamitani, vagy honnan lehet tudni, hogy lesz-e ujabb diff bumm ?
-
NORBl
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.
ASIC - Bitcoin bányászgépekkel érdemes foglalkozni ? Hol tudom kiszámolni, hogy mennyit termelne ? Az áramot egész olcsóra ki tudnám hozni, azért is gondolkodtam el, hogy bele kéne kóstolni a bányászatba. Illetve érdekel is.
[ Szerkesztve ]
-
iguana
őstag
ahány kalkulátor, annyi jósolt hozam.
ez itt számol a network hash rate növekedésével a leírás szerint és úgy próbál becsülni.
ez egy általános kalkulátor.
jelentős különbségek vannak.gondolom még mindig megéri, mert sok 10, vagy 100++ darabszámú farmokat lehet találni csak a yt-on.
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
NORBl
aktív tag
válasz iguana #29873 üzenetére
Léteznek mini, kompakt gépek, amiket pár ezer/tíz ezer ft-ért meg lehet kapni ? Csak az íze kedvéért ? Hogy kicsit jobban bele ássam magam a témába ? Külföldi oldalakról való rendelés játszik.
Olvastam ezt az usb-s témát, de azért ennél egy hajszállal komolyabbra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
iguana
őstag
messze nem vagyok büfé a témában, én is csak laikusként követem a témát és tájékozódom.
szerintem kipróbálásra, játszásra pl. egy használt, korábbi szériás antminer-rel lehetne próbálkozni.
szerintem a pár ezer forintos kategória csak energia temetőként működnek ma már.
pár éve még usb-s "farmok" is voltak, ma már a számítási kapacitás, a nehézség stb. miatt nincs már létjogosultsága ezeknek.ha megnézel egy egy s9-et, ott sem fogsz meggazdagodni 1 db-al, rég elmúlt az az idő, amikor néhány hónap alatt visszapörgette az árát. most jó ha 2 év alatt visszajön.
szerintem csak hosszútávon érdemes bármit is kezdeni. akár asic, akár gpu-s. (2év+)[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
Yany
addikt
válasz Kavinton75 #29868 üzenetére
Mo-n nem tudom hogy megy pontosan, de Németországban legalábbis semmiféle postaköltség nincs. Az Amazonon benyomsz egy gombot, hogy visszaküldöd, ott kinyomtatsz egy cetlit, a cetlivel bedobozolod és leadod a postán, ami automatice megy vissza a feladónak. Ingyen.
Vám kérdést meg már megválaszolták. Ezek pedig ugyebár nem használtak és rendes gari van rájuk.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
iguana
őstag
válasz madpapa #29877 üzenetére
tudom, én sem értem ...de hát azt mondják, hogy a kereslet határozza meg az árat...de hogy lesz ez profitábilis, passz. egy s9-nek is közel 2 évet kell csákányozni mégis pl. az ebay tele van olyan árakkal, ami sokkal drágább az bitmain-es árnál. (jó nyilván nem kell annyit várni stb., de azt a felárat is le kell "dolgoznia" a cuccnak.)
-
Parano1d
tag
válasz tom120514 #29881 üzenetére
Igaz, de ha így nézzük, akkor jobban megéri egyszerűen venni. Legalábbis magyar energiaárakkal.
Aki olcsón veszi, vagy ingyen árammal tolja, annak éri meg bányászni jobban.
GPU alapú bányászás az más téma, azt legalább el lehet adni, ha nincs profit rajta.[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Van ez az overdriveNTool ami tök jól működik a kártyáim nagyobb részén. De az 560ak tekintetében 2nél megy 2nél nem. Ugyan azt az órajelet és feszt állítom be mindhez. Így 2 560 1100mhz/887-900mv és a másik kettő is megy így egy ideig aztán feldobja magát 970mvra. De nem fagy nem dob kékhalált, nem esik vissza a hashrate amíg lent van de gondol egyet és dob magára egy 100ast. Esetleg van valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet?
ed: Ha a kérdéses kártyákat csak 940mv ig húzom le akkor is visszadobják magukat.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Erwinke
aktív tag
Hello.
Ilyenkor mi tévő legyek?
[kép] -
-
Erwinke
aktív tag
Érdekes, r9 390-el probléma mentesen megy, 31MH/s. Még 5 azt jó is lenne. : D
Az előző paciens egy Gigabyte Gaming X1 980ti volt.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Mit lehet akkor tenni, ha nem látszanak a gpu-k értékei (hőmérséklet, frekvenciák, powlim) AB-ben és GPU-Z-ben?
Sőt! A miner is csak a fordulatszámokat írja ki, hőmérsékelet sehol.Összeraktam végre az RX560 mini riget. Rengeteget szívam vele. W10-zel kezdtem de csak egyetlen kártyát látott mindig az oprensdszer.
W7-nél már nem volt lelkierőm felimádkozni a blockchain drivert, így a legújabb Crimson ment fel. Így sikerült nagy nehezen mind a 4 kártyát látni az eszközkezelőben. Tökéletesen működik minden viszont az aktuális paramétereket semmilyen szoftver nem tudja kiolvasni. Főleg a hőmérséklet zavar.Az Intel proci beépített IGP-jére van rákötve a monitor. Tegyek a kártíákra dummy plug-et?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Erwinke
aktív tag
válasz aleister #29895 üzenetére
Ilyesmi nekem sem ismeri fel a több GPU-t. De pl a Claymores dual folyamatosan kiirja a hőfokokat ill a ventillátor sebességét.
Próbáltam AMD r9 390el + GTX 980Ti-t összeraktam. Elindult, de csak az AMD bányászott. Ugyan azt irta 2nél is mint a fentebbi problémám, szal valószinű, h Neked is menne bányászat alatt mind. Illetve Crossfiret ha nem kapcsoltad ki akkor az lehet gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Hálózati / IP kamera
- Ukrajnai háború
- AliExpress tapasztalatok
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest