- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Apple notebookok
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hálózati kábelek és szerelésük
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
litecoin bányászatra (is) egy középkategóriás HD7000 kártya (7790-7850) mennyire lenne jó választás? itt is kijön a GCN architektúra jó teljesítménye általános számításra, vagy inkább próbáljak keresni egy régebbi generációs dögöt (5850/5870 stb)?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
supercow
őstag
válasz FireKeeper #1102 üzenetére
Legjobb peR pillanat ár/értékben a 7950. A régebbi kártyákkal a garancia hiánya és a nagyobb fogyasztás lehet gond. Nekem van egy 7870 de bánom hogy nem 7950est vettem inkább. Peachman kollega tolja a régebbi 58xx sorozattal, majd beszámol pontosabban. Összehasonlítani jó a elsö oldalon linkelt "mining hardware comparison" oldal.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
törölt tag
5970-es kártyákat használok. Kártyánként alap órajelekkel 700kh/s sebességgel számolhatsz. Fogyasztásról nem tudok mit mondani, mert több gép és kártya megy együtt.
-
fsb1000
nagyúr
Itt válogass kártyákat: [link]
Ha új rendszert építenék akkor azt 3 db 7790-ből építeném, úgy hogy minimális fogyasztása legyen.
Egy fórumban leírtak egy spec módszert amivel állítólag 50W-ra levitte a gazdája.
Géppel együtt így elérhető a 200-250W, ami 900Kh/s-hez nagyon szuper. -
FireKeeper
nagyúr
válasz fsb1000 #1105 üzenetére
a CPU-val akkor nem is kell számoltatni, csak a GPU-val? szóval olyan alaplap ajánlott, amibe lehetőleg több videókártyát is bele lehet rakni... sajnos az én lapomban csak egy foglalat van, szóval maximum egy GPU-val tudnék számolni egyelőre.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
fsb1000
nagyúr
válasz FireKeeper #1106 üzenetére
CPU-val nem kell és előnyösebb ha több x16-os PCIe van a lapon.
De ha van Pcie x1 is a lapon akkor egy riserrel be tudsz kötni x16-os VGA-t.
Valahogy így:Persze riserrel már nem nagyon lehet elférni szabványos házban.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz fsb1000 #1107 üzenetére
egyelőre arra gondoltam veszek 1 VGA-t, alulfeszelek mindent amennyire tudom, aztán meglátom mennyit hoz. ha jól, akkor utána invesztálok lapba, több VGA-ba.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz FireKeeper #1108 üzenetére
Az 5870-ek jól alulfeszelhetők és 1600 stream egységel rendelkeznek, ráadásul olcsó is használtan. Az egyik nekem 0.94V-al megy és alig fogyaszt 120W-ot, a másik 1,05-el már 150W körül van (900+ órajelekkel). Az új kártyák alulfeszeléséről nem sokat tudok, próbálj meg bitcoinos fórumokon utána olvasni. Én is ott taláélkoztam az extrém takarékos 7790-el.
Azt hiszem ha fizetni kell az áramért (1KW kb 45 ft) akkor a főszempont a bányagép hatékonysága -> az 1 Wattnyi fogyasztásra eső számítási teljesítmény Kh/s. Nem csak a VGA fogyaszt, hanem a gép (CPU, RAM, HDD) és a táp is. Szerezz be egy fogyimérőt és azzal kisérletezz. Sajnos kell egy 85+ os táp is a jó eredményhez, vagy egy ultra olcsó ami hamar megtérül..
-
wlk
tag
Ezt dobja a cgminer, rengeteg helyen utánaolvastam mindenütt ezt írják megoldásnak:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cmd-be beírtam (kiírja, hogy mentette), becsuktam cmd-t, majd cgminer és ugyanez a hibaüzenet, minden egyes alkalommal.
A kártya egy 7950-es, alaplap Asus P8P67 WS revolution
Kipróbáltam másik alaplapban, először ott is ezt dobja fel, majd a fenti két SETX sort beírva egyből működött.
Valakinek valami ötlete?
-
fsb1000
nagyúr
Ha csak ez a gond, akkor készíts egy bat fájlt a cgminer mappájába. Pl cg_indit.bat
Az első két sora legyen ez:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1Aztán jöhet a cgminer sora
cgminer -o stratum+tcp://xxxx -u xxxxx -p xxxxx --scrypt --worksize xxxx --thread-concurrency xxxxx -I xx
Én is beraktam ezt a 2 sort de nem ezzel volt a probléma... A TC-t kellet jól beállítani. (thread-concurrency)
Nem tudom nálad mennyi, de a readme-ben van leírás hogy mire állítsd. Pl. shader egész számú többszöröse. -
wlk
tag
válasz csaba951 #1113 üzenetére
Azzal tisztában vagyok hogy nélküle 512MB-ot tud lefoglalni, de hiába írom be a setx parancssorokat akkor is ugyanez a hiba, olyan mintha nem állítaná át, pedig azt írja, hogy elmentette.
Míg egy másik alaplappal egyszer beírtam és ment 24000-es tc vel 630kH/s-t.
De nem bírok rájönni mi a bibi.
-
fsb1000
nagyúr
Biztos tudod, de azért ide kopyzom a setx helpjét
MEGJEGYZÉS:
1) A SETX a változókat a beállításjegyzékben a főkörnyezetbe írja be.2) A helyi rendszereken az ezzel az eszközzel létrehozott vagy
módosított változók csak a későbbi parancssorablakokban lesznek
elérhetők, a CMD.exe aktuális parancssori ablakában nem.[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
azt jól tudom, hogy a VRAM órajele nem befolyásolja a teljesítményt? szóval azt downclock-olhatom ameddig csak jól esik?
-
csaba951
veterán
válasz FireKeeper #1120 üzenetére
Sajnos nem! Ez csak BTC bányászatra igaz, LTC-re nem! GPU órajele alá ne nagyon menjél.
cgminer\SCRYPT-README.txt
TUNING AN AMD RADEON 7970
Itt elég jól le van írva a módszer, hogy hogyan lehet megtalálni az ideális VRAM órajelet, a GPU-hoz. -
FireKeeper
nagyúr
válasz csaba951 #1121 üzenetére
szóval meg kell találnom az ideális GPU/VRAM órajel arányokat, lehetőleg a legkisebb fesz mellett, a gép többi alkatrészének a fogyasztását pedig visszafogni, amennyire lehet. ez egyébként tök jó, a tuningolás egy speciális formája
-
fsb1000
nagyúr
válasz FireKeeper #1122 üzenetére
Pontosan így van.
Több napot elcsesztem már vele de érdekes volt....
-
sghc_toma
senior tag
válasz #68216320 #1124 üzenetére
[link]
annyi kiegeszitessel, hogy ezt le is ellenorizheted az "env" parancs kiadasaval (ez kiirja az osszes ervenyes kornyezeti valtozot), vagy ha jobban szeretsz kattintgatni, akkor a My Computer | Properties | Advanced | Environment Variables -ben is megnezheted (illetve itt is letre lehet hozni, ha meg nincs)in asm we trust
-
wlk
tag
Ha teszek egy rendszerbe 3 db 200W-os kártyát, a kártyákon van 2x6pin csati, akkor ugye 2x75W -ot a csatikon keresztül, a maradék 50W-ot a PCI-E csatlakozón veszi fel. Namár most mennyi az a biztonságos W amit PCI-E-n keresztül fel tud venni, anékül, hogy elfüstöljön? Képeken láttam párat.
Csak elméletben, ha beraknék egy 4. kártyát, 5. kártyát ... akkor a lapnak rendre 200W, 250W-ot kéne leadni, és nem hiszem, hogy erre lennének tervezve. -
fsb1000
nagyúr
Ugye jól látom hogy az LTC diff is nővekedett.
Tegnap este még 605 körül volt és a havi termelésem 37.xxx-re jött ki.
Most meg ez van: (ráadásnak az árfolyam is csökkent)LTC-re hol találok diff kalkulátort, -órát, vagy szabály leírást amivel látom kb. mikor és mennyivel növekszik majd a diff. Valaki azt írta csökkeni fog.... Hát ez nem jött be.
-
fsb1000
nagyúr
válasz FireKeeper #1141 üzenetére
Annál a bányásztársaságnál ahol ügyködök valóban nőtt a regisztráltak száma, kb 15%-al, de az aktív bányászok max. 5%-al gyarapodtak. A számítási kapacitás szinte semmit nem növekedett.
Viszont vannak itt nagy termelők is.
Az én eredményem 818Kh/s a középmezőnyben 2 db HD5870-el. Aki 140x ennyit termel annak 2-300 db VGA-ja van? vagy van scriptre is célhardver?[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz FireKeeper #1143 üzenetére
Lehet.... végül is mindegy lenne (a diff növekedés) ha nem zuhanna az LTC árfolyama.
Már 2,6 alatt van. -
törölt tag
semmi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hoppá, give-me-ftc.com a net hashrate már több, mint 70%-át adja. Ez nagy baj.
-
supercow
őstag
válasz #68216320 #1147 üzenetére
Ennél sokkal nagyobb baj van...
Current Network Hashrate 2,339,135 KHash/s
2 napja ez még 180,000 körül volt.aztán volt fork meg 51% meg minden ami kell. Volt egy halom elveszett blokk (orphan), valaki csinált egy másik blokkláncot és magának bányászott egy vagon FTC-t, ezt ráerőltette a hálózatra vagyis most az az "érvényes", kb 8 órányi tranzakció elveszett. Közben nem lehet simán manuálisan visszaállítani "mentésből" mert az összes tranzakció eltűnne, pl BTCE-n 4000 BTC-nyi adásvétel.
Egy csomó poolon nincs kifizetés, illetve 7-10% díjat számolnak + 30 confirm vagy akár 100. BTC-E leállította a klienseit, vagyis nem lehet betenni FTC-t mert nem ér oda a tranzakciód. Megjelent új kliens 0.6.4.1 amiben vannak checkpointok amit a fejlesztő tesz bele, ezzel "szignózza" a láncot.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
törölt tag
válasz supercow #1148 üzenetére
Én is olyan pool-ban vagyok, ami 7%-ot számol fel. Az árva blokkokkal is találkoztam és tudok az 51% attack-ról is. Nagyon durva a helyzet. Ennek ellenére most ezt bányászom, de már váltom is át rögtön, nehogy meglepetés érjen. Érdemes volna letöltenem új klienst már most?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs