Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Apollyon #22004 üzenetére

    Elismerem, hogy sarkítás, de a mentalitás hasonló. És itt pont nem arról van szó, hogy a htop 2 vs. 3 között olyan nagy különbség van, de 1) lehetne, 2) ezeket, ami nekik nem fontos, ilyen fél vállról veszik, hova jutunk elvi síkon? Ha általános felhasználású disztrót fejlesztesz, tartasz karban, akkor az nem arról szól, hogy neked mi a fontos, mi nem. Akkor minden fontos, mert bizonyos célközönségrétegnek fontos lehet. Ha saját magadnak építesz mondjuk Gentoo-t, akkor tényleg az van, hogy neked mi a fontos, mit hagyhatsz ki a forgatásból, milyen régi verzión akarsz lenni, akkor minden csak rajtad áll.

    Ezért van az Archban is systemd. Nem azért, mert szeretik, hanem általános disztró, és tudják, hogy van, aki használ olyan szoftvereket, ami dependelne rá, és azokkal az emberekkel nem akarnak kicseszni, meg az életüket megkeseríteni, hogy nem fut Archon az az alkalmazás, ami nekik kéne, vagy vért kelljen hugyozni, mire működésre bírják, így inkább nem mennek széllel szemben.

    Mint írtam, főleg a Debian elég sokat fejlődött ilyen téren, mármint pozitív irányban. Nem azt mondom, hogy teljesen kinőtték, de nagy lépést tettek, messze nem annyira elavultak a csomagverziók nagy átlagban, mint 5-6 éve, mikor nagyon jogosan voltam kiakadva rájuk. Most se túl friss, nem azt mondom, de több helyen, főleg a fontosabbakon már nem annyira dinoszaurusz korabeli csomagok vannak. Azzal tisztában vagyok, hogy rolling sose lesznek, már csak amiatt sem, mert azt az irányvonalat tolja helyettük más. Tőlem elfér, nem használok Debiant, nem is fogok, vagyis egy esetben el tudom képzelni, ha olyan helyre költöznék, ahol pl. nem férek rendesen nethez, nincs sávszél frissíteni állandóan, maximum csak ilyen vészesetben.

    De az Ubuntu nem ilyen akar lenni, ők Linux desktop éve, meg no. 1 Linux, meg Corporate trend dictator meg style meg mindenféle lóf4× akarnak lenni, ők különösen összeszedhetnék magukat, mert náluk van elég ember és zseton is hozzá, akár arra is, hogy mind a 40 ezer csomagot minden nap újrafordítsák, a legfrissebb verzióval. Ha tényleg valakinek, akkor nekik megvan erre mindenük.

Új hozzászólás Aktív témák