Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz sh4d0w #14368 üzenetére

    Na igen, ez meg akkora szégyen, hogy fáj is beszélni róla. A disztrók királya a debian, behódolt az egyébként alávaló redhet empájörnek.

    A 7-es debian volt az igazi debian, azóta nem érzem azt a nagy tüzet. De számomra még mindig megfelelőbb a többi disztrónál.
    Már azt is elég neccesnek éreztem, hogy a Gnome's Hell a default DE. Oké, én nem használok DE-t, de nemár. Persze OK, hogy gnóm, mert hogy GTK, és a 2-es is az volt. És úgy volt, hogy majd a MÁTÉ lesz a default DE, mert az is GTK, meg legalább legacy Gnome, nem az a 3-as borzalom. Aztán mégse váltottak, maradt a Gnome3. Érdekes, ebben nem tudtak változtatni, pedig nem nagy változás lett volna.

    Ellenben a systemd-t azonnal bele tudták rakni, ami gyakorlatilag felrúgta az egész, nem hogy a Debian és a komplett linux szellemiséget, meg úgy a UNIX elvét is kompletten szembeköpi.

    Amúgy meg nagyon kevés olyan disztró van, amit lehet használni pöcstering szennyezés nélkül. Pl. Gentooban nincs systemd, de abba is bele lehet rakni.

    Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami előnye annak, hogy az IBM megvette a redhetet. Remélem lecsavarják a töküket, feltéve hogy van nekik, mert amúgy kompletten se66ek.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák