-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tordaitibi
veterán
Emlékszek igen, mondtam is hogy az akkor nem tudom mit csinálhat de hogy nem alszik az biztos. A kis mini gépem ha tétlen akkor 3-5 watt, ha meg alszik 0,7W vagyis az tényleg elalszik, a tiéd meg nem.
Vannak ilyen esetek, sokszor belefutok ilyesmibe amit nem lehet megoldani csak megkerülni vagy azt se. -
tordaitibi
veterán
Ha esetleg valakit érdekel, meg értelmet nyer a monomániám is hogy mini pc-t a köznépnek. Minden vasházas 50-100wattos kávédarálót kéretik lecserélni.
Az értékek a komplett gépet modellezik, tokkal vonóval usb egérrel bill. stb. ahogy működik.
Azért médiatartalommal méregettem mert szerintem halandó felhasználó erre használja a gépidő 70-80%-ába. A böngészés, oldalakon szörfözés szinte ugyanennyit kér, és ez a jellemző egy átlag Fészbúkozó vagy neten böngésző emberkére.
3 dolog érdekes.
Az idle fogyasztásba a Win többet mutat, köszönhetően az állandó háttérbe tekerésének.
Az összes Linuxos böngésző és médiaplayer, némelyik brutálisan alulmarad és ez szerintem a videodriverek nem megfelelőségére vezethető vissza.
Ennek ellenére a probléma eléggé pregnáns, leginkább a Filmek+Tv ami elviszi a pálmát.
Valaki ha tudja árulja el nekem hogy az SmPlayer, ami az MPV motort használja, mitől eszik dupláját mint a csupasz MPV?
Tudom a mérés a szőrszál hasogatása némelyek szemébe, ilyen kis fogyasztásnál majdnem mindegy.
Nemmindegy, én sokat megyek akkuról és ezek több óra +üzemidőt is jelenthetnek.
És ha az egészet nézzük, ezek nagyon-nagyon kedvező értékek, szinte hihetetlen hogy a kis gép 3wattal beéri ha épp nem használom, egy asztali hagyományos géppel összehasonlítva ez valami eszméletlen, én is 10x megmértem mert hihetetlen. Átlagos használattal meg 10-13W.
Villyanyszámlára is nagyon jó hatással van -
tordaitibi
veterán
Uram Ön faátlisan téved
LG 24" FHD 20% backlight, amivel éjjel még simán kisüti a szemem az 11W.
Nekem éjjel kis fényerőnél a komplett gép+monitor 15-18W.
És ez 230 voltról készült fotó, 16,1W az egész és ebbe benne van a tápegység vesztesége.
Akkuról ez 14W körül lenne.
Meg sántít a logikád.
Az 50-100W kontra 12W akkor is megmarad ha egy 0,6kW plazmára kötöm ki a gépet. -
tordaitibi
veterán
válasz CPT.Pirk #88478 üzenetére
Nálam meg az őskövület mikró 18W készenlétbe, kapott is egy kapcsolót. Sose használjuk az időzítőjét amúgy se.
A mikró 30 éves, akkor még nem számított.
Mérj meg légyszi ha tudsz egy kisteljesítményű, nem játék desktopot ha tudsz. Nagyon kíváncsi lennék. Viszonyításképp a procim benchmark 3000. Valami ilyesmi nudli tudású asztalira nagyon kiváncsi lennék.
Nálam nincs ilyen sehol a környéken. -
tordaitibi
veterán
Laptop, ha kivehető az akku, vedd ki, és ha van dugd be egy mezei fogyasztásmérőbe. Olyasmibe mint amit feljebb fényképeztem.
Nézd meg tétlenül mennyi, majd altasd. Sokkal kevesebbnek kéne lennie, ha nem akkor nem alszik hanem teker valamin.
Laposok alvásba nagyon hosszú ideig el szoktak lenni akkulemerülésig, több hétig is. -
tordaitibi
veterán
válasz fatpingvin #88485 üzenetére
Várjuk, illetve nem biztos a tobbes szám de engem érdekelne.
-
tordaitibi
veterán
válasz zolka95 #88501 üzenetére
Azt a fájlt nem tudja másolni amit leír az elérési útban.
Ha bármi módon sikerülne is megerőszakolni jönne a többi fájl hibaüzenet.
Jól kapisgálsz jogosultság probléma de nem úgy ahogy Te gondolod hanem nem tudja átvinni az attribútumokat.
És azért nem tudja mert nagyobb összegbe fogadnék hogy a pendrive FAT32 fájlrendszerre van formázva.
Ha tévedtem és mégis EXT4 akkor
dugd be a pent
Indítsd el a Timeshiftet
a Beállítások-Hely fülön válaszd ki a pent
okézd le az ablakot alul
katt a Létrehozás fülön és elindul a backup.
Ha végzett, a Hely fülön ne felejtsd el visszaállítani az eredetire a mentési utat! -
tordaitibi
veterán
válasz zolka95 #88504 üzenetére
Erre nem tudok semmit, milyen géped van, ha nem atomerőmű és ráadásul nem ssd-t hanem hdd-t használsz akkor igen ez van.
Nálam a fájlkezelő ssd-ről másodpercek alatt megmondja pl. a 600Gb méretű filmes mappám méretét.
A Timsiftes mappába van az egész rendszered lementve és nagyon sok apró fájl van benne valóban, 10000-es nagyságrend.
Egy esetleg nem USB3 penre hanem USB2-régi tetűlassú pen, ez a másolás ha el is indul akkor is örökkévalóságig fog tartani.
Hamarabb ráírja a Timeshift a backupot, de mondom ha minden régi akkor ez egy szép hétvégi számítástechnikai elfoglaltság is lehet akár.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Jól bár nem szabad általánosítani mert elvben (és akkor már gyakorlatban is ) lehet akár jobb is.
Véleményem szerint a nem pont mindenbe megfelelő videodriver lehet a háttérben mivel a grafikus megjelenítés kevés esetben statikus tartalom. így a használat 60-70%-a alatt jobban teljesít a Win.
Mivel egy videó megnézése, bármiféle tartalomfogyasztás, weboldalakon szörfözés vagy webes filmezés az dinamikus vagyis a videodriver nagyon meghatározza az éppen akkori fogyasztását a konfignak.
Én ezt többször megmértem, Win kontra Linux, nagyon egzakt körülmények között és mindig a Win vol a takarékosabb.
De ez amúgy véleményem szerint csak akkor kimutatható ha amúgy is egy ultratakarékos konfigot méricskélünk.
Egy gamer gépen szerintem nem lesz ennyire pregnáns az eltérés mert ott amúgy is minden sokkalta több, nagyobb teljesítményű és pár W vagy pár 10W elenyészik egy éppen 4-500wattot fogyasztó gépnél.
Bár.. ott meg lehet a többlet is sokkal több.
Erre nem tudok konkrétan állást foglalni mert nincs ilyen gép a környékemen.
Illetve van, kisebbik fimnál a szomszéd utcába viszont azon meg nincs Linux.
Pirk kapitány tudna ilyet prezentálni ha jól tudom neki van dual játékgépe.
Mégegy amit nem tudok se mérni se cáfolni se alátámasztani.
Többször olvastam hogy ez a többlet abból is adódhat hogy a Win alapból egy kiegyensúlyozott teljesítményprofilt állít be, ha mobil az eszköz, pl. laptop akkor ezt még lejjebb is veszi ha az akku bizonyos % alá merül.
Linuxon ez nincs ott mindig rendelkezésre áll a teljes graft és ezt ki is használja.
Ez is egy lehetséges ok, de ezt én nem tudom ellenőrizni.
Mégegy amit én Winen már kipróbáltam.
Van egy guis beállítás ahol a proci maximális órajelét meg lehet határozni %-ban.
Namost ez igen érdekes eredményt adott.
Nálam a proc 4x2,7GHz maxot tud, ez a gyakorlatban 4x2693MHz.
Ha a Winbe leveszem ezt 98-99%-ra, akkor az épp futó maximálisan terhelő alkalmazások számomra észrevehetetlenül lettek lassabbak.
Talán nagyon gyilkolászva a gépet, össze-vissza kattingatva weboldalakon vehető észre némi lassulás de lehet ez a bebeszélés határa.
Viszont az üzemidő legalább 10%-al több lett.
Vagyis. Hiába tart egy x feladat elvégzése az alacsonyabb órajel miatt több ideig, ez többet hoz a konyhára mint a gyorsabb de pillanatnyilag nagyobb terhelést okozó végrehajtás.
Érdekes. Talán a procik a maximális órajelen relatíve többet zabálnak mint a kicsit alacsonyabb sebességen. Valmi hiperbola lehet a görbe.
Bocs a hosszúért. -
tordaitibi
veterán
válasz pruzsi #88625 üzenetére
Töröld a wifi kapcsolatot, majd a wifi ikonra kattintva feljövő ablakb katt a wifire, add meg a wifi jelszót.
Ez nekem segített, nekem is egy időbe mániákusan kérgette a root jelszavamat. Mondjuk az egy Manjaro volt.
Aztán kiiktattam a KDE Walletet mert a böngésző meg minden kérte.
Ubuntu alatt ha jól emlékszek valamis Seahorse vagy mit kellet likvidálni. -
tordaitibi
veterán
Bocs ha nagyon off nem tudom hol kérdezhetném.
Open media vault kezeli az ntfs fájlrendszert?
Virtualba futtatnám egyelőre ismerkedési céllal és úgy olvastam ennek nem kell saját raid meg btrfs meg egyebek, viszont nálam az adatvinya amit megosztogatnék az ntfs.
Ezokból a Truenas és társai sajnos kilőve. -
tordaitibi
veterán
Feldobtam az OMV-tot Virtualbxba.
Egy ideje leszoktam a Linuxok becsmerleserol de ennek valami iszonyat gyalazatos rettenet cli telepitoje van, borzalom.
Feltelepult, reboot, van a bal felso sarokba egy villogo kurzorom.
Semmit nem tudok beirni, se root se semmi, a billantyuzet elkaps okes a Virtualboxba, eddig jo volt mert a telepites soran 2345 entert nyomtam meg hasznaltam a billt.
Mi baja lehet? -
tordaitibi
veterán
válasz Balerik #88649 üzenetére
Dejó neked...
A topik összefoglalójában ezt olvastam:
"Belépés mint rendszergazda
Az OMV betöltődése után a villogó kurzornál a rendszer egy felhasználói nevet vár. Írjuk oda: root
A megjelenő Password: utáni kurzorhoz pedig az előzőleg megjegyzett root jelszavát."
Itt nekem semmit nem lehet beírni, mintha nem lenne billentyűzetem, semmire nem reagál. -
tordaitibi
veterán
válasz Balerik #88649 üzenetére
Bocs hogy leírom, de:
1 hete szenvedek, keresek gogle fordítózok, 200 weboldalon jártam már legalább.
Amit szeretnék, egy megosztást elérni kívülről bárhonnan.
Kezdtem a témába vágó Házi szerver ilyesmi kifejezésekkel, semmivel nem lettem okosabb.
Majd kérdeztem szaktopikokba is.
Ezekkel az a baj hogy akik ott vannak már vérprofik.
A kérdésemre a válasz kb:
Telepítesz valami nemtudommit, cli alatt bekonfigolod, beteszed vpn mögé, kell még ssh, cloudfare, és még ezután leírt 6 olyan szakszót amit nem hogy értelmezni de megjegyezni se tudtam.
Nem kérdőjelezhetem meg a segítőkészséget de ez így nekem semmit nem ért.
Először megpróbáltam kitenni egy mezei smb megosztást, nem tudok csatlakozni meg ez állítólag életveszélyes.
1 napig kínlódtam Windowson webdav szerver létrehozásával sikertelenül.
Megnéztem a Freenas Truenes vonalat, ezek mind raid hdd-ket meg valami titkosított btrfs...? fájlrendszert kérnek maguk alá, én meg egy már meglévő 2 tera adatot szeretnék elérni vagy hálózati meghajtóként csatolni kívülről.
Ekkor jött az OMV, annak nem kell szűz hdd hegyek meg speciális fájlrendszer, maga alá tudja csatolni a háttérvinyómat.
Ez meg elakadt.
1 hét alatt ott tartok hogy a routermbe beállítottam a no-ip-t, a weboldalukon beregeltem és létrehoztam a domain vagy mi nevet, pingelni tudom bárhonnan a routert azaz jól csináltam ez legalább működik.És ennyi.
Ezeket nem azért írtam le hogy bárki is sajnáljon hanem ne higgye senki azt hogy várom hogy a sült galamb a számba repüljön de ez meghaladja a képességeimet. -
tordaitibi
veterán
válasz Balerik #88651 üzenetére
Köszi, holnap én is nekifutok otthon, most melóhelyen vagyok reggelig.
Én is nekiesek holnap, bár az is fehér folt hogyha sikerül is, a VM-ből hogy fog kilátni, mit kell portforwardolgatnom a gazdagépen meg a routerembe.
Hú de nagy falat ez nekem.
Van helyem az ssd-n lehet először nem VM hanem egy tiszta telepítés kéne de azzal az a gondom hogy 1pc van otthon, kell a fiam laptopja hogy rá tudjak majd weben lépni konfigolni. -
tordaitibi
veterán
válasz sh4d0w #88654 üzenetére
csak fájlok.
Tudjak távolról létrehozni, törölni, és hab a tortán ha a távolit egy helyivel szinkronizálni tudnám mappaszinten.
Nagyon jó lenne ha ideiglenes felhasználóknak csak általam megadott mappákhoz lenne hozzáférésük és ezt tudnám is szabályozni pl. csak olvasási jog.
Megadom Jocónak a linket illetve az elérést, pl. tibiszerver.ddns.net/jocomappa és ebbe garázdálkodhat. Hogy ezt weben, vagy hálózati meghajtóként lehet kivitelezni az mindegy. Ftp-t is néztem de szerintem erre nehézkes.
Se stream, se fotószerver se olyan igényem nincs hogy pl. egy txt, excel fájlt vagy ilyesmit távolról többen szerkeszthessenek.
Próbáltam a Syntching-et de valami irgalmatlan lassú, 40-50GB szinkronizálása 1 napig tart, és nem tudok mással meghatározott tartalmat megosztani csak az egészet, ráadásul le is akarja a 2 terát szinkronizálni. Persze hisz ez a dolga. -
tordaitibi
veterán
válasz sh4d0w #88693 üzenetére
Ahogy írtad, be kellett pöttyözni a Virtualboxba a gép tulajdonságainál az EFI módot, és a VM Hálózat fülön a NAT helyett Bridge módot kell beállítani.
És ezzel természetesen teljes újratelepítés.
Utána a telepítés után mikor rebootolt, már a VM-be be lehetett írni a root és a passwordot, beengedett ésip-a
parancsra kidobta hogy milyen ip-n is érhető el.
Ezt, 192......1.155, beírtam a böngészőbe és voilá, elértem weben. -
tordaitibi
veterán
Kéremtiszteletel az Openmediavault projekt elbukott.
Leállítottam a szervert, kikapcsoltam a gépemet és mikor hazaértem, gép bekapcs, OMV VM indít és egy szép EFI shell...
És a Jóistennek nem bootol be.
Újratelepít, addig megy szépen amíg 1x le nem állítom. Rebootot simán elviseli de ha egyszer leállítom akkor EFI shell azaz nem talál bootolható médiát.
Mellette a virtuális XP, egy W7 meg egy valamikor tesztre telepített Manjaro tökéletesen indul a Virtualboxba.
Nem szeret engem a Debian, ezt mindig is tudtam nade ennyire...
Hát nagyon szomorú vagyok. -
tordaitibi
veterán
válasz Rimuru #88725 üzenetére
De ez egy Virtualboxba futtatott Linux, abba a .vhd fájlba hogyan megyek bele hogy chrootoljak? Meg abba hogyan nyissam meg az efi partíciót?
Ez egy virtuális gép, nem sima vinyóra telepítés.
Ha az lenne nem is kérdeztem volna itt, már rég szénné hekkeltem volna az efi partíciót meg a /boot/grub.cfg-t vagy elindítottam volna egy Rescatux-szal. -
tordaitibi
veterán
válasz urandom0 #88728 üzenetére
Várjál lassabban mert természetes szőke vagyok.
Van 1 darab Virtualboxos vhd fájlba telepített virtuális Open media vaultom.
Ami simán feltelepült, gond nélkül azaz benne lakik a vhd fájlba.
A telepítést követő rebootnál az open media vault csont nélkül indul, webuiról elérem, konfigolható. Ha ilyenkor rebootolom az os-t, akkor simán elindul.
De ha leállítom, akkor a következő bootolásnál egy efi shellt kapok, nem indul el a vhd-be telepített OMV.
Nem a letöltött iso nem indul, azon túl vagyok mert már telepítve van az OMV. Nem kell Live se hisz itt a gazdagépem, azon fut, itt egy screenshot.
OMV indításánál ezt kapom:
Erre írtam hogyha el se tudom indítani, hogyan másszak bele egy vhd fájlba hogy chrootoljak, vagy az efi partíción bármit is csináljak? -
tordaitibi
veterán
válasz sh4d0w #88817 üzenetére
Pici segírséget megköszönnék a témába.
Most kezdtem beleásni magam eddig sejtésem volt csak, mi az a vpn.
Ha én otthon csinálok egy vpn szervert.
Arra rá tudok másik eszközzel csatlakozni? Szerintem igen. Akkor meglesz a privát alagút.
De. A hitelesítés hogyan, ezt még nem értem. A kapcsolat felépülésekor a jelszó ha nem titkosítva megy el akkor nem sok értelme. Ha jelszavas a belépés, az akkor megbízható? mert ha nem akkor semmi értelme egy titkosított alagútnak ha a jelszót kilophatják.
Olvastam valami certekről meg publikus meg nyilvános kulcsaokról meg ehhez valami külön gépről, szerverről ahol tárolódik de ezt még nem tudom értelmezni, magyarul kukán állok előtte.
Vagy megadható hogy csak pl. 3 konkrét gépet engedjen be, minden más tiltva?
Valamint, az megoldható hogy a kliens a vpm-en keresztül a szerver helyi mappáit, smb megosztásait lássa és hálózati meghajtóként kezelje?
Deviszont a kliens csak ezt a forgalmat bonyolítsa le a vpn-en, a normál webes böngészős forgalom az eredeti csatornán menjen, ne terheljem vele az otthoni szervergépemet?
Bocs a láma kérdés hegyekért, balső hálózatokba otthonosan mozgok de ezek a külső hálózatok szerverek nekem perpill teljesen új, még nem volt rá szükségem sose ezért vagyok ilyen tudatlan. -
tordaitibi
veterán
válasz tordaitibi #88844 üzenetére
Megvan, én voltam a teljesen tök, elrontottam az IP-t.
-
tordaitibi
veterán
Sikeresen beüzemeltem életem első VPN szerverét Windows10 alatt, a Win saját beépített eszközeivel.
no-ip dns működik, routerbe beállítva, portok rendben.
Távolról tudok csatlakozni a házi vpn szerverre Windows és Android alól bárhonnan.
Viszont Kubunturól meg nem.
Esetleg valaki otthonos ebben, van ebbe valami apró eldugott feature amit nem veszek észre és működésre lehetne bírni?
Ránézne valaki, egyáltalán csatlakozni tud?
444tibi.ddns.net
user: vpnuser
password: teszteldle
Elvileg vagy semmi nincs még mögötte vagy 1 darab megosztott könyvtár a vpnuser részére, csak read joggal -
tordaitibi
veterán
válasz urandom0 #88868 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, közbe félórája megoldottam favágó módszerrel GUI alól.
Melóhelyen vagyok, az otthoni gép megy mint szerver és egy itteni W10-ről csatlakozva kiloptam a megoldást.
A KDE mint mindig, roppant segítőkész a hozzám hasonló bénázó termináldiszlexiásokkal és a vpn Speciális fülön ezeket állítottam be, ugyanúgy mint ahogy a Win beállításaiban van.
És máris felcsatlakozik az otthoni wines vpn szerverre.
Azon az oldalon is van még mit finomhangolni mert se net nincs így itt, se a shared könyvtárakat nem érem el de legalább már bennt vagyok a szervergépembe, és a Kubuntu a Hálózatoknál már listázza is az otthoni gépem nevét.
Mégegyszer köszönöm a segítőkészségedet. -
tordaitibi
veterán
Magát az EFI shellt persze hogy el fogod érni, ezt látod egyébként ha nem talál bootolható médiát.
Ebből az EFI shellből, mert egyébként elég okos, majdnem egy mini oprendszer, parancsokkal el tudsz navigálni a Linux /boot könyvtárig és valahogy el lehet indítani egy Linuxot.
Pontos menetét még nem próbáltam de a Supergrubdisc ha meg tudja csinálni akkor halandó is az efiből. Éspedig megcsinálja, törölt EFI partíció nélkül elindította a Kubuntumat, csak a kernelt kell neki megmutatni.
Erre még ránézek, érdekel a dolog.
Windowst sajnos így nem lehet indítani mert a BCD az efi partíción van és ha csak a C van nem indul. Vagy nem jöttem még rá hogyan is kellene. -
tordaitibi
veterán
válasz Petya XT #88919 üzenetére
Nem találja vagyis nincs meg nálad a patch nevű hogyismondjam, függőség.
Rákeresel, telepíted. Nem tudom hogy ez van külön vagy valami csomag része, sajnos a Manjaromat likvidáltam már jópár hete, nagyon ritkán indítottam így elbúcsúztunk egymástól.
Szerk,
kár volt a billt. koptatnom nem görgettem lejjebb, közben megválaszolták.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Mysql valamit csinálnék, totál tök vagyok hozzá azt se tudom mik ezek, kopi-paste alapon, eddig ment is a terminálva de ennek itt most mi a baja? Illetve le tudom fordítózni de honnan molyoljam ki hogy ennek a verziónak milyen szintaktikai problémája van?
[ez alapján próbálom ] miután hcl kolléga, hogy a villám sose vágna mellé betette a bogarat a fülembe a Nextcloudos írásával.
Az Apache megy, konfigolva, belső hálóról elérem, egyelőre ennyi elég is de ennél a mysql vagy mi a neve, elakadtam.
Ez a példaszöveg, és a password_admin helyére beírva abcde123456, baja van neki.create user your_user@localhost identified by ‘password_admin’;
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '‘abcde123456’' at line 1
-
tordaitibi
veterán
De, a példát kopizom beillesztem és abba változtatom meg a usert meg a jelszót és rossz szerinte.
Ezt írom át, ez a példa a weboldalon:create user your_user@localhost identified by ‘password_admin’;
Itt a terminálkimenet:tibi@TibiXubuntu:~$ sudo mysql -u root -p
[sudo] tibi jelszava:
Enter password:
Welcome to the MySQL monitor. Commands end with ; or \g.
Your MySQL connection id is 6
Server version: 5.7.41-0ubuntu0.18.04.1 (Ubuntu)
Copyright (c) 2000, 2023, Oracle and/or its affiliates.
Oracle is a registered trademark of Oracle Corporation and/or its
affiliates. Other names may be trademarks of their respective
owners.
Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the current input statement.
mysql> create user tibi@localhost identified by ‘abcde123456’;
ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server vers
ion for the right syntax to use near '‘abcde123456’' at line 1
mysql>
-
tordaitibi
veterán
Bakker 26 collon nézem de az a légypiszok nekem majdnem ugyanolyan Továbbjutottam, beírtam egy 16 karakteres jelszót, van benne nagybetű, szám, errre meg ez a baja,
Your password does not satisfy the current policy requirements
Feladom ezt a mysql akármit, meg a terminált asszem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest