Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    válasz lypen99 #86070 üzenetére

    Külön kell venni egyrészt a kódbázist, szoftver készletet és magát a telepítő szoftvert is amivel feltelepíted a rendszert. A szoftver, kódbázis és licenc témát nagyjából leírta a kapitány.
    Nyilván abban láttad a különbséget a free telepítőhöz képest, hogy egy másmilyen felület futott (Calamares). Ez indul el akkor, ha a live rendszerben indítod a telepítést a non-free isoban. Viszont bootolás előtt eltudod indítani a default Debian telepítőt live nélkül (második opció). Ettől függetlenül a non-free elemek is települnek, csak a grafikai felület más.
    Az Ubuntu és Linux Mint telepítő szoftvere is más milyen felület.
    Egy valamit azért nézzél meg az /etc/apt/sources.list fájlban, hogy ott vannak-e a szoftverforrások webcimei soraiban a main után a contrib és non-free kifejezések is.
    Megnézni gyorsan a cat /etc/apt/sources.list paranccsal tudod.
    Ha nincsenek ott, akkor sudo nano /etc/apt/sources.list paranccsal szerkeztésre megnyitod a forráslista fájlt és minden sor végére beírod a main után szóközökkel a contrib és non-free kifejezéseket.
    Majd Ctrl+o, enter, Ctrl+x kilépsz mentéssel.
    Aztán sudo apt update .
    Azt tapasztaltam, hogy hiába non-free telepítőből megy fel a rendszer. Ezek a tárolók nem kerülnek a szoftver források közé.

Új hozzászólás Aktív témák