Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ALFA

    senior tag

    válasz Frawly #52032 üzenetére

    Ahogy korábban írtam, mindig csak csomagkezelőből telepítek, ha nincs, akkor weben keresgélek és ha találok telepítőt, akkor azt is csak terminálból próbálom telepíteni.

    A szerinted windowsos értetlenségem abból fakad, hogy drupált akarok próbálni, egy jó ideje készülök rá és tudom, hogy állandó problémáik vannak azzal, hogy melyik modulhoz milyen verziójú php és mysql programot kell használni.
    Erre jelentenek a xampp csomagok megoldást, össze vannak párosítva az egymással működő programok. Minden más esetben a php és a mysql egymásra mutogat, hogy ha ezt frissítetted, akkor a másikat is frissítsd, de arra, amiben ez is működik, mert van olyan újabb verzió, amiben a másik már nem működik, tehát nem egyszerű az eset. Különösen a drupál esetében, ahol az egyes modulokat nagyon hektikusan fejlesztik, így már van egy listám, hogy mely modulokat nem célszerű az elején használatba venni.

    Megértem, hogy nektek az az egyszerű, hogy kiadjátok a telepítési parancsot és a legfrissebb csomagot fogja telepíteni, de nekem olyan összeállítás kell most, ami a xampp 5.628-ban vagy 5.630-ban van, azokról bizonyított, hogy működnek egymással. Ebből a szempontból jó a csomag, tudom, hogy mi van telepítve és így remélhetőleg a verzióproblémák miatti hibákat kiküszöböltem.

    Rövidre fogva a kérdésem az, hogyan lehet adott verziószámú programokat telepíteni, ráadásul úgy, hogy ne frissüljenek újabb verziókra?

    Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

Új hozzászólás Aktív témák