- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv! IdeaPad 5 14ARE05-öt rendelnék a páromnak. A kérdésem az lenne, hogy létezik ebből alu és műanyag borítású is? Mert az oldalon ahová lenne 50€-s kuponom ott nem említenek semmit az anyagáról.
-
-
daginyomigec
csendes tag
Sziasztok!
Kicsiny útbaigazítást kérnék.
- Leginkább a driverek fontosságáról érdeklődnék...Ezekkel kapcsolatban mindig hadilábon állok!
- Kell/Nem kell?!Van egy ilyen 0 kilométeres lapim: Lenovo Ideapad 3 15ALC6 15.6" FullHD laptop, AMD Ryzen 5 5500U, 16GB, 512GB SSD, FreeDOS, Magyar billentyűzet, Szürke
Ha szükségesek; honnan tölthetem le hozzá őket és pontosan melyikeket?
Köszi!
-
válasz daginyomigec #14753 üzenetére
Csak a Lenovo Vantage kell. Ha a win nem az majd mindent elintéz
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
törölt tag
válasz Lalikiraly #14752 üzenetére
Köszi, közben találtam róla teljes specifikációt. Van belőle olyan amelyiknek az egésze fém, de van olyan is amelyiknek az alja ABS.
Én is úgy gondoltam, hogy jó lesz a páromnak. Bár ő máshogy gondolja, macbook után neki nem lesz semmi jó -
válasz #54597376 #14755 üzenetére
akkor miért nem airt vesztek?
Sebességre azért nem kell szégyenkezni, de olcsóbban is kaphatna ideapad 5 öst amibe a Ryzen 3 5300 U van. Az sem egy gyenge vacak azért.
Nekem egy legalsó kategóriás HP notim van most és 10 gen i3 al 8GB rammal és szinte villámgyors. Nincs okom lecserélni... A macbook akkor jó, ha ott az iphone és egyebek mellé, meg ha dolgozol rajta. De alap dolgoknál nem lesz olyan sok előnye szerintem.
A kis HP notim pl itt megy 5 órája és még 59% on van az akksija, pedig vagy 15 böngészőtab van YT meg hasonlók...Ja és mindezt némán teszi a kis gépem. Órák óta nem kapcsolt be a ventije...
Persze ha munka vagy fontos dolog akkor marhajó a MAC. Barátom DJ nála alap egy Air pl..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lalikiraly #14756 üzenetére
Épp egy M1 Airje volt. De munkája miatt kénytelen natív windowst használni. Ez pedig M1 Airen ugye nem működik. Nem akartam neki valami műanyag vackot, és ez az ideapad 5 14 most 399€-ért egész jónak tűnik. De már látatlanban sírt, hogy a kijelzője semminek nem lesz olyan mint az Airé, de ez van, muszáj a Windows.
-
daginyomigec
csendes tag
válasz Lalikiraly #14754 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
válasz daginyomigec #14758 üzenetére
Használd egészséggel!
-
válasz #54597376 #14757 üzenetére
Hát akkor mondjuk nézzetek neki egy Matebook 14 et. Az full fém és 100 sRGB képernyője van... Azért nem lesz az annyira rossz az AIR hez képest. De az ideapad sem. Azért a Win11 sem ördögtől való. Szépen be lehet állítani és akkor van sebesség is. Nekem így sem lassú egyáltalán. Nyilván az Air webkamerája hangszórója ilyesmi sokkal jobb. Bár most a HPmnak a hangszórói kegyetlen jók... Nézd vonszold el egy Médiába és próbálja ki őket. Semeddig nem tart. Aztán amikor használja, rájön, hogy nem olyan rosz az. Ha meg nem hurcolja és csak otthon megy, akkor vegyél valami brutál gépet. Van választék bőven. De egy I5 10-11 vagy 12 gennel azért nagyon nem kell szégyenkezni. De ez van. Nőkkel kompromisszumot kötni nem könnyű...
Azért majd írj, hogy mi lett...
-
törölt tag
válasz Lalikiraly #14760 üzenetére
Itt már nincs kérdés, ez lesz Szüksége van rá, megrendeltem, használni fogja.
-
daginyomigec
csendes tag
válasz Lalikiraly #14759 üzenetére
Amúgy, miért van szükség drájverekre, mivel ad többet pl. az alaplap driver?
-
carr
őstag
válasz daginyomigec #14762 üzenetére
Nálam Windows alatt voltak anomáliák driver nélkül. Konkrétan nem emlékszem hogy mi mert az egy 2013as t430s Nvidia dedikált vgaval... Aztán már ja jól emlékszem 8.1et fel se tudtam telepíteni csak míg frissítette magát 10re
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
A Win10-11 már szinte minden drivert felrak. Viszont nem csak a Lenovónál, hanem más gyártóknál is vannak külön a gyártó által specializált driver. Kimenetek miatt, képernyő beállítások miatt. Ezért a Lenovo a Vantage segítségével, megkeresi és telepíti azokat. Plusz BIOS frissítés. A többi sok hasznos beállítás ami a hangot vagy a tárolási üzemmódot illeti ne is beszéljünk. Nem sok hasznosabb progi van egy Lenovo notira mint a Vantage.
-
carr
őstag
válasz #54597376 #14766 üzenetére
köszi! Fogod 16gb-ra upgradeni?
Off: C340em minden újraindításnál nyávog, hogy akarom e/engedem-e futtatni a programot (mindet) hogy módosításokat hajtson végre a gepen (speccy, qbittorrent) hiába kapcsolom ki az UACot minden restart után újrakezdi.
HA programot akarok telepíteni meg rendszergazda jelszót kér. (én vagyok, nincs más user a gépen, és be is van állítva, h sysadmin jogom van).
Valakinek tipp, hogy mi okozza? Sys reset megvolt. :/
Ja, újrakérdem: hogy tudom telepíteni a win10et, minha gyári lenovo telepítés lenne?[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Dhampir
félisten
válasz #54597376 #14769 üzenetére
8GB soldered memory, not upgradable
Lenovo PSREF Product Specifications Reference:
Lenovo IdeaPad 5 14ARE05 81YM000LCK[ Szerkesztve ]
-
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok,
Lenovo Ideapad B51-30 lapival kapcsolatba szeretnék kérdezni, nem mai darab csak otthoni munkára volt használva.
A kérdés, be kapcsolom és ki kapcsol a lapi, akksi és akksi nélkül is, töltö ki lett probálva másik hasonló lapin annak speciel semmi baja.
Valamikor gondol egyett akkor bekapcsolva marad 2 percig kb, de valamikor bekapcsolás után már 5 másodperc múlva leáll, mi lehet vele, alaplapja ment tönkre vagy, valami zárlat van valahol?
Vagy kuka a lapi már.
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
válasz zolokas #14773 üzenetére
Szia!
Először is kívülről szemügyre venném a gépet. A csatlakozókat át kellene nézni, nem e zárlatosak.
Másrészt a CMOS elem nem feltétlen okozna ilyet, de benne lehet a pakliban.
Továbbá, ha csatlakozó és egyéb zárlat nincs, akkor meg lehet azt csinálni, hogy a cmos elemet és az aksit is kihúzzátok belül és kb fél percig nyomjátok a bekapcsoló gombot. Ez minden áramot kinyom a gépből.
Ha ezek sem segítenek, akkor valószínűleg, a lap van már oda.Nem mai csirke. Sok sikert, így hirtelen ezt tudom tanácsolni.
-
zolokas
aktív tag
válasz Lalikiraly #14774 üzenetére
Aha cmos elemet cseréltem akkor is ki kapcsol, még a csatlakozókat át nézem meg ki mérem majd műszerrel ha lesz nálam.
-
-
zolokas
aktív tag
válasz Lalikiraly #14776 üzenetére
Ki takarítottam belül, tiszta bogár temető volt, vissza dugdostam szalag kábeleket is rendesen, azóta megy megállás nélkül.
-
-
-
zolokas
aktív tag
válasz Lalikiraly #14780 üzenetére
Össze vissza megy a gép, gondol egyet azt ki kapcsol, akksi nélkül is tuti alaplap.
-
Hoppá
csendes tag
Üdv!
Egy Lenovo IdeaPad 3 15IIL05 -tel küzdök, ehhez kérnék segítséget. Akármilyen telepítővel próbálkozom (3 különféle op. rendszer, 6db pendrive-on, amik más gépeken gond nélkül működtek) a képen látható hibaüzenetet kapom 12-17% környékén. Gyanítom a probléma abból ered, hogy eredetileg gyári telepítésű Win10 volt rajta, de az eredeti SSD kinyiffant, próbálok egy újra telepíteni.
Mi lehet a megoldás?
-
-
Hát ha a gyári recovery nincs meg a tárhelyen, akkor fogalmam sincs. A Lenovo tól kéne egy gyári imaget kérni valahogy. Jobbat nem tudok. De sztem egy tiszta Win11, rárakod a Vantaget és a többit is úgyis felrakja. Dolby audiót és hasonlót.
-
carr
őstag
válasz Lalikiraly #14786 üzenetére
igen, max klónozom a régit. bár vannak furcsaságai. és ezzel az anomáliák nem szűnnének meg.
plusz azt a partíciót nem is látni sehol. sehogy. köszönöm360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
carr
őstag
válasz Lalikiraly #14788 üzenetére
a gyökérkönyvtárban sem listázza a cache és helyreállítási partíciókat. az baj, úgy érted? winfost még nem telepítettem ilyen szuper hülyebiztos gépekre, amiatt vagyok kétségben.
Anno próbáltam gyári win7et húzni a t430s-re de a 8 miatt nem akart siketülni meg volt még valami uefi legacy para is. nemtommá mi, de végül 8.1 lett majd frissült 10re.
Amúgy win telepítéssel nincs bajom. csak a helyreállítási miatt aggaszt. online sehol nincs infó. howto.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Ezzel (ideapad gaming 3) a szériával vannak tapasztalatok?Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
carr
őstag
válasz Lalikiraly #14790 üzenetére
Nincs olyan gomb. Oldalt van egy power meg egy reset azt csók.
Tudom hogy megy a helyreállítás particio, de nem arra gondolok.
Hanem hogy alapból úgy telepítsem a wint hogy megcsinálja magának amit kell gyári driverekkel stb.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Alap általános felhasználásra keresek laptopot. Nézegettem a lenovo ideapad 3-5 szériát. Olvastam az ideapad 3-ról hogy a 8 giga rammal rendelkező típusoknál 4giga az alaplapon van és további 4 az egy db bővítő slotba. Ez így van az ideapad 5-nél is? Jelenleg a rizen 5500U cpu-val ellátott modellek felé hajlok, szemben az intel i5. Neten olvastam, hogy elég gyenge a gépbe épített wifi modul, de cserélhető benne wifi 6-ra. az ideapad 3 és 5 modellekben is ugyanaz a wifi modul található? Olvastam a milyen notebook-t vegyek topik összefoglalójában, hogy nem ajánlják a lenovo V szériát és az ideapad 3-t sem, mi velük a gond? Nagyon szépen köszönöm!
-
carr
őstag
válasz Gtaati #14794 üzenetére
A gond hogy consumer, S nem üzleti szériás. Műanyag ház,nincs magnézium erősítés, nekem 3as Ryzen van, régi notikhoz képest a 3200is bika nagyon de pl alaplapra nincs forrasztva 1db RAM sem nekem. Wifi cserélhető, ahogy SSD is. Akku nekem meglepően jól bírja 4 óra úgy hogy 40kwh van a 45bol. Ha van még kérdésed írj.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gtaati
őstag
Helló!
Rendeltem egy IdeaPad 5-t, de sajnos le is mondtam. Rendelés után jöttem rá hogy ebbe bizony csak az alaplapon van memória, tehát nem lehet bővíteni és slot sincs rajta. Oké menjünk fentebb árban, IdeaPad 5 pro, megint hosszas utána járást követően jöttem rá, hogy ez sem bővíthető. Más gyártó is ezt az elvet követi, vagy csak én maradtam le a korral? Ahogy néztem az olcsóbb szegmensben pl.: IdeaPad 3-nál van olyan ami bővíthető. Miert van ez hogy a magasabb kategóriában nem? Tudnátok ajánlani olyan Lenovo-t ami nem csillagászati áron van és 16 giga rammal rendelkezik, vagy 8giga rammal de van benne slot és bővíthető? Főleg ryzen5 és core i5-t néztem. Köszönöm!
-
carr
őstag
-
carr
őstag
Sziasztok! előbb ide írok, hátha valakinek előnyösebb itt.
Van egy felesleges C340-14Api-hez való gyári akkum. 39kwh-t tud, (gyári 45kwh). egy hete tesztelem, eddig szépen működik, mint a gyárim (amivel a gyárból kijött. érdekel valakit? nem utángyártott! Echte Lenovo!! köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest